ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
"Канари, напред" ще ехти днес в Бургас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:52 / 20.07.2017Коментари (1)3845
© Plovdiv24.bg
"Канари, напред!" - популярният призив на феновете на Ботев Пловдив ще отеква силно на стадион "Лазур" в Бургас днес. От 20:30 часа възпитаниците на Николай Киров - Белия приемат Бейтар Йерусалим в мач реванш от втория квалификационен кръг за Лига Европа.

Преди седмица в Израел жълто-черните измъкнаха добър турнирен резултат - 1:1, който дава сериозни надежди за продължаване.

Евреите остават фаворити на букмейкърите и ако пловдивчани искат да стигнат до срещите с Маритимо, ще трябва да се потрудят сериозно. Освен публиката, те имат още един сериозен коз на своя страна - атаката. Затова и се очаква Ботев да влезе мощно в двубоя още от самото начало в търсене на ранен гол.

И в трите срещи досега в Лига Европа Николай Киров - Белия не изневери на офанзивния стил. "Канарчетата" очевидно не се страхуват да кълват, като вкараха 5 гола. С оглед по-слабата игра в защита те реално нямат друг ход и оръжие. А каква по-добра защита от атаката?

Затова и Ботев няма как да се затвори и да играе за 0:0. Тимът не го направи дори във финала за Купата на България, като вкара 2 гола на фаворита Лудогорец. Именно силната офанзивна игра изненада разградчани, които в немалка част от двубоя нямаха решение на предложеното им уравнение. Затова е трудно да си безпристрастен зрител и Ботев Пловдив да не ти е симпатичен.

Следващият съперник в турнира - Маритимо, също ще е допълнителен стимул за успех днес. Реално португалците не са по-голяма класа от Бейтар, да не кажем, че може и да са по-слаби. Тимът завърши едва шести и се класира за Лига Европа поради факта, че шампионът Бенфика спечели и купата.

Така пред победителя от двойката Ботев - Бейтар се открива отлична възможност за атака на плейофите, но преди това предстоят още едни тежки 90, а защо не и 120 минути на "Лазур" днес.

"Канарчетата" веднъж попаднаха в подобна ситуация. Преди четири години под ръководството на Станимир Стоилов те бяха направили 1:1 като гост на босненския Жрински Мостар, който победиха на реванша отново в Бургас с 2:0. Един от головете бе дело на Тодор Неделев, който и сега е в тима. После канарчетата отпаднаха от Щутгарт след две ремита 1:1 и 0:0.

Така днес Ботев е само на един мач от ново участие в третия квалификационен кръг. А към него тимът ще тръгне мощно. Киров няма да изневери на познатата постройка - 4-1-4-1. В състава почти сигурно ще се завърне капитанът Лъчезар Балтанов.

Халфът пропусна първия двубой в Израел заради счупена костица на крака. Заменилият го младок Серкан Юсеин се представи отлично, като вкара изравнителния гол. Това се очаква да е и единствената промяна в състава спрямо срещата преди седмица.

Бразилският нападател Фернандо Виана вече е във форма, но липсата на игрова практика най-вероятно ще го остави на пейката. Белия не успя да го използва през уикенда срещу Пирин, защото бе наказан. И все пак съществува вариант за изненада с Виана, което ще означава, че Бризола може да седне на пейката.

В отбранителния вал сюрпризи не се очакват. Пред защитниците ще действа Яя Меледже, който имаше известни колебания в Израел. Под нивото си игра и Цветомир Панов, който обаче пак ще е титуляр.

На левия бек без алтернатива е Йордан Минев, както и двойката централни бранители - Виктор Генев и Пламен Димов. Сръбският страж Иван Чворович отново ще започне, а полякът Кайзер ще е резерва.

В Ботев отдавна разбраха, че не всичко е победа на всяка цена и събитията следват естествения си ход. Пълен стадион, себераздаване на терена и... успех. Това е пътят, по който тимът е поел. Затова и днес бултрасите гордо ще скандират: Канари, напред!


Източник: "Тема спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 157
22.08.2017
22.08.2017
14.08.2017
04.08.2017
04.08.2017
03.08.2017
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: