ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев падна от Пирин пред празните трибуни в Коматево
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:18 / 16.07.2017Коментари (51)9780
Ботев (Пд) загуби от Пирин с 0:1 в двубой от първия кръг на новото първенство, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Мачът се игра пред празните трибуни на базата в Коматево заради наказание на жълто-черните от финала за Купата на България срещу Лудогорец.

Срещата бе генерална репетиция за "канарчетата" преди реванша срещу израелския Бейтар в четвъртък от турнира Лига Европа.

Двата тима не показаха особено качествен футбол и чистите положенията бяха рядкост. Гостите сякаш бяха по-близо до отбелязване на гол още в 10-ата минута. Тогава Станислав Костов се озова в чиста позиция, но ударът му бе спасен от Иван Чворович. Последва добавка на Даниел Младенов, който от непосрледствена близост не успя да уцели опразнената врата.

Първата добра ситуация за Ботев пък бе чак в 34-ата минута. Алваро Юлиано опита силен удар от около 35 метра, но Благой Макенджиев успя да избие в корнер.

В 57-ата минута другият бразилец при "канарчетата" - Фелипе Бризола, пробва да изненада вратаря на Пирин с шут от границата на наказателното поле, но Макенджиев улови.

Две минути след това Тодор Неделев опита да го прехвърли стража на благоевградчани, но не уцели вратата.

В 68-ата минута бе най-спорното положение в мача и гостите имаха сериозни претенции към съдията. Станислав Костов бе съборен в наказателното поле от Алваро Юлиано, но не последва сигнал на рефера Никола Попов. Това изнерви треньора Милен Радуканов, който навлезе в терена и започна да ръкомаха. За това свое деяние Радуканов бе изгонен на трибуните.

Така се стигна до 79-ата минута, когато Пирин откри резултата. Това стана след удар на Димитър Благов от 10-ина метра, който получи извеждащ пас от Тодор Траянов. Атаката отдясно пък тръгна от Даниел Младенов.

Ботев: Иван Чворович, Йордан Минев, Пламен Димов, Виктор Генев, Цветомир Панов, Тони Тасев (65- Крум Стоянов), Алваро Юлиано (73- Меледже), Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Серкан Юсеин (81- Кристиан Добрев), Омар Косоко.

Пирин: Благой Макенджиев, Юлиян Попев, Румен Сандев, Стилян Николов, Александър Башлиев, Тодор Траянов, Димитър Благов (90+1- Кирил Грозданов), Антон Костадинов, Даниел Младенов (90+3- Методи Стефанов), Тодор Паланков, Станислав Костов.



Още по темата: общо новини по темата: 2
16.07.2017
11.07.2017






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Щом толкова се вълнувате и пишете под темите на Ботев поне го правете на български,не ви разбираме думите като ”уидурма”и други,скъпи жители на Столюпеново
+1
 
 
Миналия сезон бяхме разгадаеми с 14 футболисти. В резултат, в много мачове ни обезличаваха и направо отсъствахме - с Монтана, Нефтохимик, Верея и др. Сега сме без Вутов, Балтанов, Виана, Терзиев. Крум Стоянов играе ту като крило, ту като централен нападател. Пирин влезе по-подготвен в мача, което е разбираемо. В първата минута изпраскаха Косоко, съдията не показа даже и жълт картон. Като добавим и всичко изписано досега - жегата в Израел, пътуването, предстоящия мач, атмосферата на контрола заради празните трибуни, рязката промяна на времето и не на последно място бойката, нахъсана и организирана игра на Пирин, загубата не е чак толкова невероятна. Дали Белия е трябвало да даде почивка на някои между Неделев, Косоко, Минев, Генев? Има аргументи в тази посока. Има обаче такива и в обратната - да влезе отбора в първенството с победа, да не излизат основните футболисти от ритъм, да се обиграва основния състав. За съжаление, този план не успя. Ако бяхме победили обаче, въобще не е сигурно, че щеше да е за добро! Обърнете се назад във времето да видите нашия манталитет, и на футболисти, и на фенове! Сефте ли е, след силен мач да се провалим, включително и срещу скромни отбори, а феновете, от "най-велики сме", до "за нищо не стават". За да се избегнат подобни лъкатушения, трябва дълга скамейка. Такава имат само Лудогорец и ЦСКА и донякъде Левски. Като влезнат Балтанов, Виана, ако привлекат нов класен нападател и ако с Неделев и Косоко всичко е ОК, малко от малко нещата ще изглеждат по-добре. Сега ако успеят футболистите да не гледат назад и да се съсредоточат изцяло за предстоящия мач и се подготвят за него, ако надминат себе си и с много късмет, и с много мощна подкрепа на публиката, имаме шанс да остраним Бейтар, който явно ни превъзхожда. Техните атакуващи футболисти са със страхотна техника и мощ, играят невероятно бързо и комбинативно за нашите стандарти, поради което ни надиграваха и грешките ни в дефанзивен план не бяха случайни или поради липса на концентрация. Струва ми се, че и Щутгарт нямаше такава мощна атака!
+4
 
 
Като член на Българския Хелзински Комитет се гордея с Ботев! Само с единсвой мач дадоха смсъл на живота на толгова много сган която ние не можем да интегрираме по никакъв начин!!!!!А сега коментират,щастливи са в гетото,ползват компютри и интернет,разширяват географските си познания.....следят проявите на социален фактор като Ботев...Просто приказка!
-2
 
 
Пръц, пръц... жълтият "балон" издиша, сега чакаме последиците, ОСИРАНЕТО срещу евреите!Успех на Бейтар!!!...
-2
 
 
Ай стига ся драми ще правим....Ботяфъ е евробоец и такива мачлета не го вълнуват....даже сме и междугалактически боец и ще играем финал с тумбата на Дар Вейдър.
-3
 
 
пазят се за европа папагалите. Нищо че играха трагично с титулярния състав днес
-3
 
 
Абсолютно никакъв проблем няма с тази загуба.. Дъжд, умора, без публика, без шанс, това е. Този мач влиза в цената на купата и всичко хубаво, което последва . Тези кътили играха като за последно. Какъв е проблемът да ги бием там и да покрием тази загуба. Ако не беше наказанието , просто мачът щеше да бъде отложен, но при това положение щяхме с ЦСКА да играем на празен стадион . Тези миризливци, по - долу, които сега злорадстват ги разбирам . То катуна се разтурва и какво друго им остава.
0
 
 
Всеки отбор (дори и най-големите грандове в света) губи. Рано или късно и ние трябваше все някога да загубим. Добре е, че е в началото на първенството, за да ни свалят на земята. Все пак може би това е цената която трябва да платим за това, че все още се състезаваме и в "лига Европа".
0
 
 
Вие вземете мача с евреите! От тая загуба не виждам причина за излишна драма. Тъкмо се закрепи отборът ви и тръгнахте нагоре...
+3
 
 
Голяма грешка на Белия, че не даде почивка на Неделев, Косоко, Минев... Нали имаме и играчи, които трябва да се обиграват. Сега беше момента да ги видим. Дано късмета и спортното щастие са със нас във четвъртък!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: