ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (12) | Вчера (28)
Започва се! Стартира новото първенство, но със старите проблеми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:31 / 14.07.2017Коментари (1)4292
© Plovdiv24.bg
Днес първият съдийски сигнал за старта на първенството ще прозвучи на мача Етър - Локомотив Пловдив.

Вместо пред пълните трибуни на "Ивайло" обаче феновете на болярите ще чуят свирката на Ивайло Стоянов на... градския стадион в Ловеч.

Причината е, че съоръжението във Велико Търново не разполага с електрическо осветление.

Така започна шампионатът и миналата година, когато Локо Горна Оряховица излезе срещу Нефтохимик на "Лаута", а пловдивското дерби се игра в Бургас.

Неволите за Черно море продължават. Незнайно как цяла година не стигна за ремонта на "Тича" и варненци поне в първия кръг ще домакинстват в Каварна - там ще приемат Витоша Бистрица.

И новакът е от проблемните - ще играе домакинските си мачове на стадион "Васил Левски". А на националната арена ще домакинства и третият нов член на елита - Септември София, както и добрата стара Славия (когато в програмата мач на белите е залегнал да се играе в тъмната част от деня).

В Локомотив Пловдив цари хаос преди старта на шампионата. Днес черно-белите откриват първенството с гостуване на Етър. Мачът е от 18:45 часа, а наставникът на "смърфовете" Воин Войнов не може да разчита на голяма част от новите си играчи.

Той има да решава сериозни проблеми почти до последния момент, преди тимът да излезе на терена. С картотека бе уреден единствено централният защитник Пламен Николов. Останалите привлечени през лятото за момента не са записани в БФС.

Съществува вероятност до двубоя край река Осъм да пристигне жълтата карта на вратаря Мори Диау. Затова освен сенегалеца с френски паспорт, който ще чака до последно, в групата за визитата на болярите попадна и 17-годишният Стефан Дафовски.

Бекът Марк Готие Бадиме не си е извадил разрешително за първи професионален договор и ще се върне до Франция, за да уреди служебните си бележки. Георги Пашов пък е поискал отсрочка за картотеката, тъй като искал за последно да пробва да си намери тим в чужбина.

Интересното е, че само преди два дни договорът му с клуба бе официално обявен, но той е напуснал лагера. За капак Войнов няма да може да разчита и на наказания Парвиз Умарбаев. Снощи смърфовете тренираха на базата край Ловеч - "Салито".

Среща за сплотяване между отбор и фенове пък се е провела в сряда вечерта на "Лаута". От треньорското ръководство е присъствал асистентът на Воин Войнов - Александър Тунчев. Капитанът Мартин Камбуров, Димо Бакалов и Дани Кики са говорили от името на съотборниците си. Участниците са си казали мненията по всички въпроси. Изгладени са били недоразуменията, заради които през пролетта към играчите имаше обвинения, че не се раздават докрай.

От името на съотборниците си Камбуров е уверил, че ще има пълно себераздаване в мачовете. Той е разкрил и неизвестни до момента факти за отказ на играчи на много по-изгодни оферти заради желанието им да останат в Локо. Всички на срещата са били обединени около мнението за пълна подкрепа към отбора в толкова трудните времена за клуба, пише "Тема спорт".

Локо Пловдив за последно спечели мач от първия кръг в елита преди повече от десетилетие. На 4 август 2006-а черно-белите победиха с 1:0 у дома новака Рилски спортист с гол на Илами Халими в 36-ата минута. Оттогава смърфовете записаха 7 равенства и 3 поражения на старта.

Сега те започват срещу Етър в 18:45 часа.

Още по темата: общо новини по темата: 46
30.04.2018
30.04.2018
27.04.2018
26.04.2018
25.04.2018
18.04.2018
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лиценз не се взема лесно, но се работи по въпроса, скоро поне част от отборите ще могат да се върнат на родните си терени
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Насрочиха полуфинала за Купата на Аматьорската Лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
Трогателно! Фенове на ЦСКА помагат на юноша на Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: