ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Още една прекрасна бургаска вечер за Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:47 / 06.07.2017Коментари (17)11222
Ботев (Пд) се класира за втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жълто-черните победиха албанския Партизани (Тирана) с 1:0 на реванша в Бургас пред близо 5000 свои привърженици.

В първия двубой възпитаниците на треньора Николай Киров бяха спечелили с 3:1 и така продължават напред с общ резултат 4:1.

Освен това пловдивчани продължиха чудесната си традиция да не губят домакински двубои в Европа, които играят на стадион "Лазур" - вече 5 победи и едно реми.

"Канарчетата" бяха близо до откриване на резултата още в 3-ата минута. Това стана след страхотен извеждащ пас по земя през цялата защита към Тони Тасев, който изпревари защитник в бяло и се озова почти сам срещу вратаря Ходжа. Тасев обаче си поведе силно топката и бе блокиран от защитник в бяло.

В 20-ата минута Тодор Неделев изпълни перфектен фаул, при който топката рикошира в напречната греда. Последва нов изстрел с левия крак на халфа, но този път в аут.

Само две минути по-късно пловдивчани поведоха с 1:0. Капитанът Лъчезар Балтанов центрира от десния фланг в наказателното поле, където Фелипе Бризола с летящ плонж засече с глава в мрежата. Това бе първо попадение на бразилеца в Лига Европа с екипа на Ботев.

В 29-ата минута Тодор Неделев пробва нов удар от фаул, този път в долния ляв ъгъл на вратата, но стражът на Партизани улови топката.

След почивката чистите голови ситуации бяха рядкост, но въпреки това Омар Косоко и Фелипе Бризола пробваха по веднъж да изненадат албанския вратар с далечни удари, но не успяха да се разпишат. 

Шест минути преди края след центриране от ъглов удар Алваро Юлиано прати топката на първа греда, където Крум Стоянов я засече, но тя излезе в аут.

В самия край Омар Косоко също се озова в чиста позиция, но ударът му бе отразен от вратаря на албанците.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович, Йордан Минев, Пламен Димов, Виктор Генев, Цветомир Панов, Тони Тасев (63- Крум Стоянов), Меледже Омнибес (88- Серкан Юсеин), Фелипе Бризола (79- Алваро Юлиано), Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Омар Косоко.

Още по темата: общо новини по темата: 157
22.08.2017
22.08.2017
14.08.2017
04.08.2017
04.08.2017
03.08.2017
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+8
 
 
Добър мач за Ботев!Нови точки в ранглистата на УЕФА и нови финансови приходи за клуба.....за жалост на циганските врачки от Говедарци!
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (6)
+9
 
 
Много добро впечатление ми направи физическата подготовка на Ботев,макар и на този ранен все още етап.Особенно след 60 минута,когато гостите би трябвало да са по-активни предвид резултата,Ботев притискаше съперника все едно че резултата е негативен.Някои ще се опитат да омаловажат успеха,имайки предвид че съперникът е от Албания,но все пак тази страна миналата година игра на финалите на европейско първенство,и футбола там не е много по-слаб от българския.Радвам се че стадион Нефтохимик се оформя като крепост на Ботев в Европа(нито една загуба тук).Пожелавам успех и срещу следващия съперник!
+7
 
 
Мисля си, че Белия е човекът за нас. Показахме, че имаме отбор на средно европейско ниво. Обаче не сме за групите. Все пак може и да стигнем до 3-тия кръг или плейофите, а там отборите са много, много сериозни. Ако се предложат малко по-дългосрочни договори на треньора, на Лъчо, Терзиев, Косоко, Чворович, Бризола, Меледже и Панов, например, ще има по-голямо спокойствие в отбора, защото сега пак сме сезон за сезон. И се вижда, че "Ботев" може и без милионите на КТБ. Истината е, че случихме и на треньор, и на футболисти. С тази игра ще сме фаворит поне за тройката. И смятам, че с дисциплината, постоянството и отборния дух, никой съдия няма да спре "жълтия" устрем. Има още какво да се чисти, но ще се повторя - с тази дисциплина се вижда израстването ни във всеки мач. Очакваше се, че леко ще се поотпуснем през второто полувреме, особено след като водим с 4:1 в общия резултат. Албанските цигани, въоръжени и задържани на границата, няма какво да ги коментирам. Евреите много ме притесняват, особено след тотото в Израел преди седмица. 3 гола за 5 минути е доста, доста съмнително. Там обаче няма кой да разследва. Както и да е. Отборът да продължава да играе така, пък сега на дневен ред е стадионът. Само "Ботев"!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: