ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Успешен първи старт за Георги Гераджиев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:00 / 20.06.2017Коментари (0)2517
©
Екипажът на АСК "Пловдив" Георги Гераджиев/Ангел Башкехайов успешно завърши румънското Рали Молдавия Бакъу - четвърти кръг от шампионата на северните ни съседи, както и трети от Европейския рали трофей (ERT) на Международната автомобилна федерация (FIA) - Балканска зона.

Независимо, че ралито бе ново за Гераджиев и Башкехайов, те заеха второто място в своя клас RC4 (автомобили с един задвижван двигателен мост до 1600 куб.см.), като също така финишираха трети от всички коли с предно предаване, девети за ERT и десети в цялостното класиране от всички 33 успешно завършили екипажи.

Ето какъв бе коментарът на пилота Георги Гераджиев след второто състезание за сезона:

"Рали Молдавия Бакъу бе изпълнено с много перипетии от старта до финала. Специалните му етапи (СЕ) са на нивото на тези от Световния рали шампионат и още от опознавателните минавания по тях разбрахме, че ни предстои тежко рали. В първия ден етапите бяха средно бързи, много неравни, разбити и груби".

"На СЕ1 и СЕ2 имахме проблеми с настройките на колата, тъй като за това рали използвахме друг тип заден мост, който нямахме възможност да тестваме предварително. Предната част на колата не завиваше, а с нея много закъсняваше и задницата - нещо много неприятно на макадамова настилка".

"След тези два встъпителни етапа промених настройките на амор
©
тисьорите и колата стана по-лесна за управление. Последва силна атака, но на СЕ6 се заклещи камък от вътрешната страна на джантата и я спука, поради което загубихме допълнително време. Най-големият проблем се появи на СЕ8 - на един километър преди финала му се скъса левият носач".

"С голяма доза късмет стигнахме до сервиза, където механиците се справиха невероятно и поправиха колата навреме за последния етап от първия ден. Вторият ден се проведе на коренно различни трасета - изключително бързи, средно широки и много хлъзгави, а предизвикателството стана още по-голямо и заради метеорологичната прогноза, която предричаше силен дъжд".

"Започнахме деня добре, като постепенно се изкачихме няколко места нагоре в класирането. Последваха етапи със странни проблеми по колелата, но благодарение на късата дължина на етапите не загубихме много време. За финалните два етапа времето силно се влоши и както бе прогнозирано - заваля силният дъжд. Успяхме да се справим и с това предизвикателство, което означаваше, че завършихме успешно ралито".

"Много съм доволен от работата на отбора в тези екстремни условия. Той показаха силен дух и изобретателност, за да позволи двамата с Ангел да бъдем толкова бързи. Благодаря на целия екип - Екатерина Стратиева, Стефан Итов, Владимир Бахчаванов и Георги Аврамов за професионализма и свършената работа!"
Още по темата: общо новини по темата: 115
30.06.2020
29.06.2020
05.03.2020
18.02.2020
09.02.2020
24.01.2020
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Лудогорец реши всичко, чака на финал победителя от Ботев - ЦСКА-София
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ген. Нонка Матова: Запишете се! Всяко ваше участие в спорт е здраве и добра емоция
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: