ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (28)
Минал през Ботев и Локо разказа как любимец от Лаута едва не умрял пред очите му
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:27 / 18.06.2017Коментари (2)9320
©
Бившият вратар на пловдивските Ботев и Локомотив Игор Кулиш разказа доста интересни истории от миналото си на футболист. Роденият през 1964 година руснак беше и треньор на вратарите в Локо (Пд) през 2011 и 2012 година, когато наставници на черно-белите последователно бяха Емил Велев и Драган Канатларовски.

Ето част от интересния разказ на Игор Кулиш, свързан с престоя му в Пловдив:

Към мен имаше интерес от ЦСКА по едно време, но аз приех предложението на Паоло Динучи за Ботев (Пд). Много ме навиваха и моите съиграчи Иван Говедаров и Васко Василев. Викат ми: "Няма какво да се моташ, отивай."

Бях доволен от условията. Най-голямата ни звезда Божидар Искренов получаваше 10 000 долара заплата. Аз взимах малко по-малко. В Кубан заплатите не бяха по-лоши, но проблемът беше, че там в 300 дни от годината живеехме в лагерна обстановка. А вече имах малка дъщеря и млада съпруга. Бяхме по цял ден затворени на базата. Писна ми казармения начин на живот.

Често се коментира и, че някогашните футболисти обичали да си пийват. Това знаеш ли защо ставаше? Постоянно живееха на базата. Те на практика нямаха личен живот.

Българските играчи за разлика какво правят: тренировка, отива вкъщи, на кафенце, с гаджето и т.н. А в СССР? От базата те пускат само в неделя и то за няколко часа. Вечерта трябва да се връщаш. И ти за тези броени часове кое по-напред да направиш - с приятелката ли да се видиш, да пийнеш едно-две и да разпуснеш ли?

Чувствах се добре при "канарчетата". Още тогава обичах да играя по начин, който е най-модерен сега. Мануел Нойер тогава беше хлапе, когато аз използвах крака и действах почти като либеро на терена. За което отнасях и доста критики от треньорите, де. Беше непознат прийом за онова време.

Това им набиват в главите и на сегашните ми възпитаници : "Не се плашете да излизате напред!" Да може да ги прехвърлят 1-2 пъти, но ще спасят поне по 100 гола на сезон. При моите няма излизане един на един.

Пламен Гетов - един футболен маестро, много пъти съм го разочаровал. Само му се чудех с тези малки крака как бие такива тупалки.

Имам само едно участие в пловдивско дерби - 1:1, на 18 април 1992 г. Не помня детайли от отделните мачове с Ботев. Помня едно гостуване на Левски, в което паднахме с 1:2 (22.02.1992 . б.р.). Беше студ, сняг, съдия беше Любе Спасов. "Сините" ни биха с два гола на Наско Сираков, с когото после станахме големи приятели. Второто му попадение беше в 90-ата минута от дузпа. С боса на клуба Паоло Динучи останахме приятели и след раздялата ми с Ботев. По-късно даже Паоло купи моето куче - един красив ротвайлер. Ходих му на гости в цеха му за колбаси горе - на "Хладилника".

На "Лаута"

В пловдивското Локо ме взе Николай Гигов. При "смърфовете" отидох, защото не исках да съм резерва в градския съперник. Но и там рядко ме пускаха в игра. Не мисля, че съм отстъпвал по качества на Васко Василев, който дойде от Хебър (Пз).

Няма да забравя гостуването ни в Оксер за Купата на УЕФА. Първата среща в Пловдив завърши 2:2. Мислех си, че ще бъда титуляр на реванша. Но треньорът Атанас Драмов отново ме пренебрегна. Василев имаше проблеми със зрението, а мачът на "Абе Дешан" се игра късно - приключи почти в полунощ. При всеки корнер Васко увисваше, а домакините бележеха гол след гол. И ни убиха със 7:1.

Малария едва не убила Юлиян Джевизов в Танзания

Дойдоха и най-екзотичните сезони в състезателната ми кариера. С помощта на Йордан Стойков - Бумбо, поиграх в Кения и Танзания. С мен беше бившият халф на Локо (Пд) Юлиян Джевизов. Страхотен техничар, виртуоз. Представяше се отлично, но за съжаление заболя от малария.

Който измисли ваксина срещу тази болест, ще вземе Нобелова награда. Българският посланик в Найроби ни даваше хинин с шепи, но не помага. Ако отровата попадне в кръвта, си загубен. С Джевизов си седяхме на верандата един до друг, за пет минути получи 40 ухапвания от комари. Едва не го убиха! За щастие го откараха веднага в болница и го спасиха момчето.

С танзанийския Малинди спечелихме Купата и Суперкупата на страната. Завършихме седми в първенството. Стигнахме до четвъртфинал за Купата на Африка - нещо като еквивалент на Лига Европа. Целият континент обиколихме.



Източник: Милен Димитров, "Шоу"
Още по темата: общо новини по темата: 158
26.07.2018
25.07.2018
25.07.2018
02.07.2018
01.07.2018
29.06.2018
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 18.06.2017 г.
0
 
 
По слаб вратар никога не сме имали! Тоя Васко Василев верно нещо се е бил закъсал с очите щото в локото пазеше много а после дойде при нас и правеше уникални люхове. Един път от около 25 метра някакъв от противниците ни на колежа ритна отчаяно някаква топка а то се получи нещо по слабо и от пас и топката се търкаляше по земята,Василев разпери ръце в страни,че я пропуска да излезе в аут а тя спря в мрежата! За загубите ни заради Кулиш в и след 90та минута не искам да споменавам за да не си вдигам кръвното с отминали преди 25 години събития!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Манол Георгиев: Изпуснахме уникален шанс да бием Спартак, те изравниха след карамбол
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: