ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Зума откровено за нещата от живота и спечелената най-тежка битка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:01 / 05.06.2017Коментари (0)3652
© Plovdiv24.bg
Тази година легендата на българския футбол Христо Бонев навърши 70 години. Освен това чества златна сватба със съпругата си Ема - 50 години съвместен живот. И спечели най-тежката си битка. Славният голмайстор получи инфаркт на 15 януари.

"Първото нещо, когато професор Начев нареди да ме свалят долу в операционната и да ме подготвят, си помислих само за моите близки. Мисля, че в такъв момент виждаш как всичко останало освен здравето е преходно, тъй като в такъв момент нищо друго освен здравето няма значение. Чак когато се събудих, оцених колко много ме обичат близките ми хора. А и не само те. Познати и непознати от цяла България, привърженици на всички клубове се обаждаха, макар че съпругата ми бе отнела телефоните ми. Чувствам се горд, че хората са оценили всичко това, което съм направил - и като футболист, и като треньор и като гражданин на Република България, каза Бонев пред bTV.

- Когато няколко дни след операцията разрешиха на съпругата ми да ме посети, си пролича как 50-годишният съвместен живот ни е направил едно цяло. Радостта й беше огромна, че благодарение на лекарите и на Господ имам възможността да продължа живота си."

Христо и Ема се женят на Деня на влюбените - 14 февруари 1967 г. "Тогава това не бе никаква дата. Може би има някаква символика, тъй като ние сме все още влюбени, каза Зума.

Той има двама синове - Радостин и Божидар, а също така има и трима внуци - Христо, Ема и Юлия. Наследниците му не поемат по неговия път във футбола.

"Моите синове са на 47 и на 44 години. Големият ми внук е студент по медицина, с което аз и баба му - а сигурно и неговите родители - се гордеем. А малките ми кукли... Това са едни красиви момиченца. Наскоро са били в Културния дом и там имало някаква моя снимка в коридора. И те започнали да я целуват... Това много ме разчувства. Дойдат ли на гости, къщата ми става пълна.Чувствам се много горд с хората, които са около мен, а когато ме прегърнат и ме целуват, мисля, че това няма никаква цена, не можеш да го оцениш, откровен е Бонев.

- Футболът ме възпита в трудолюбие и ме срещна с невероятни личности. Националният отбор от 60-те и началото на 70-те години беше приказка. Не само Георги Аспарухов-Гунди, имаше невероятни футболисти. Ако не бе онази система, щяха да играят в най-големите отбори на Европа."

Още по темата: общо новини по темата: 158
26.07.2018
25.07.2018
25.07.2018
02.07.2018
01.07.2018
29.06.2018
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: