ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев отговори на ЦСКА и обясни как е станало сливането с Металик (Сопот)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:33 / 29.05.2017Коментари (29)15054
© Plovdiv24.bg
Ръководството на Ботев (Пд) излезе с официално становище относно изказването на административния директор на ЦСКА-София Милко Георгиев, който изказа съмнения по какъв начин "жълто-черните" са допуснати до турнира на Лига Европа преди няколко години.

Plovdiv24.bg публикува официалното становище на ПФК Ботев без редакторска намеса:

ПФК "БОТЕВ" желае да вземе отношение относно думите на административния директор на "ЦСКА-София" г-н Милко Георгиев, изречени пред представители на медиите след двубоя на "червения" отбор срещу "Левски". Думи, в които бе засегнат и най-старият футболен клуб в България.

В годините "БОТЕВ" е демонстрирал толерантно отношение и уважение към всички клубове, в това число и ЦСКА. Считаме за белег на висока култура и отговорност публични изявления по даден казус да се правят след детайлно запознаване с фактите по него.

В случая от думите на г-н Георгиев прозира абсолютно липса на информираност, поради което се обръщаме към него с молба да не въвлича името на "БОТЕВ" в несъстоятелни и неприемливи спекулативни изказвания.

През лятото на 2010 г. "БОТЕВ" започна участието си в Югоизточната "В" група, след като "Металик" (Сопот) се вля с прекратяване в "БОТЕВ", а "БОТЕВ" запази своята автентичност. Свидната нам история и верните привърженици останаха в активите на Клуба, където вярваме, че ще бъдат завинаги.

Въпросната 2010-та е една от най-скъпите години в 105-годишната ни история, защото с безкористните и задружни усилия на много ботевисти, "БОТЕВ" успя да оцелее в един от най-трудните моменти на своето съществуване. Това вля много енергия в "жълто-черното" семейство и сплоти редиците ни.

Поради всичко това, е особено неприятно да слушаме подобни спекулативни и издаващи ниско ниво на информираност изявления, когато същите идват от представители на клубове, имащи претенциите да бъдат знаменосци на българския футбол.

Още по темата: общо новини по темата: 157
22.08.2017
22.08.2017
14.08.2017
04.08.2017
04.08.2017
03.08.2017
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Металик Сопот никога не е ПРЕИМЕНУВАН на Ботев. Можете да проверите, че БОТЕВ закупи Металик-Сопот за 50 000 лв. и след това им заличи регистрацията в съда. Преименуване е едно, а съвсем различно нещо е едно дружество да закупи друго дружество и след това да се разпорежда с активите му (в случая с лиценза за "В" група) като накрая прекрати съществуването му. Ето и пример за ПРЕИМЕНУВАНЕ: През 2001 година Левски-Кюстендил купи Локомотив-Пловдив и след това премести седалището си в Пловдив, а в Пловдивския съд Левски прекрати съществуването на Локомотив. Накрая Левски се преименува на Локомотив. След като Левски-Кюстендил стана шампион на България под името Локомотив Пловдив спечелената титла беше занесена в Кюстендил и си седи там до ден днешен . Найс, а
0
 
 
През последните 105 години в БОТЕВ Пловдив са се вливали много отбори освен споменатия Металик-Сопот. Малко предистория - точно преди 50 години БОТЕВ Пловдив става шампион на България, Спартак Пловдив става носител на купата на съветската армия и всички индивидуални отличия отиват в състезатели от двата клуба от Пловдив. Това е сезона когато ЦСКА играе полуфинал в КЕШ, а Славия играе полуфинал в КНК. Месец след това ЦК на БКП решава, че това никога повече няма да бъде допуснато и двата пловдивски отбора се разформироват. На тяхно място в "А" група се появява "Тракия"-Пловдив който се явява наследник на БОТЕВ, Спартак и Академик-Пловдив. "Тракия"-Пловдив играе на стадиона на БОТЕВ, играе в цветовете на БОТЕВ, на мачовете публиката си скандира "БОТЕВ". Две-три седмици след 10.11.1989 година "Тракия" се преименува и отбора си връща изконното име БОТЕВ Пловдив като за целта се създава Сдружение "БОТЕВ Пловдив" съгласно тогавашното законодателство. През 1998 година Иван Славков и БФС взимат решение, че всички отбори в "А" и "Б" групи трябва да са професионални клубове. След това решение в съдилищата на България се регистрират нови дружества. В БОТЕВ новата регистрация на ПФК се прави от Христолов и още няколко бизнесмена, но това дружество фалира след като феновете на БОТЕВ не разрешава на отбора да започне пролетния дял на шампионата през януари 2010 година когато изгонва всички футболисти. През лятото на 2010 година Сдружение "БОТЕВ Пловдив" закупи Металик-Сопот и с неговия лиценз започна да играе в аматьорската "В" група вместо в най-ниската 4-та дивизия. Съществуването на Металик беше заличено от съда след покупката. Във "В" група БОТЕВ играеше с регистрацията в съда направена на 29 ноември 1989 г. от Сдружение "БОТЕВ Пловдив". На следващата година БОТЕВ влезна в "Б" група и трябваше да стане професионален отбор. За целта се регистрира "ПФК Ботев Пловдив". Ако някой ден БОТЕВ изпадне от "Б" група то тогава отбора отново ще играе като аматьори със името Сдружение "БОТЕВ Пловдив", а когато отбора играе в "А" или "Б" групи ще играе с регистрация за ПФК защото такива са законите в Република България. Тези закони не са само за БОТЕВ Пловдив, а те съществуват за всички футболни отбори в България и тази система е копирана от водещите европейски футболни страни. Нещата са елементарни за разбиране и при добро желание всеки може да вникне в детайлите. За всеки е ясно, че "ПФК Ботев Пловдив" е наследник на Сдружение "БОТЕВ Пловдив" което е регистрирано на 29 ноември 1989 г. Отбора се нарича БОТЕВ Пловдив, а през тези 105 години на съществуването си в отбора са се вливали много тимове и много пъти името е било допълвано и променяно, но клуба е основан като БОТЕВ Пловдив и заради феновете си така ще си остане. Докато има фенове клуба БОТЕВ Пловдив ще е жив...
-4
 
 
Аве това не е Ботяфъ туй е Панайот Волов бре селски кадъни от връх Вола.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
на 29.05.2017 г.
-1
 
 
Ние тука можем да си изсмукваме от пръстите какво ли не и номерата да минават но пред уефата такива циркове не вървят! Защо Ботев игра в Европа 2 години след като взе правото на участие а не лиценза какъвто Металик никога не са имали питайте в УЕФа и защо Цска-Микре няма да да играе и тази и другата година,както и предни години питайте пак там!
+8
 
 
Какво се занимавате с Литекс да им обяснявате какото и да било!!!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
+1
 
 
Нека въпросният господин да отвори Търговския регистър и да види дали има закриване и ако няма, да пита в администрацията на клуба. Питай бе, човек!
на 29.05.2017 г.
+11
 
 
Защо се хабите да отговаряте на отборче на няма и една година! То сега микре като ги зареже и няма да има на кой да отговаряте!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: