ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Поклонете му се и го запомнете!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:40 / 25.05.2017Коментари (19)10561
© Plovdiv24.bg
Да извървиш пътя от нищото до финала за Купата, да я спечелиш и прегърнеш - не е никак лесна работа. Особено ако работиш в тежка обстановка, без достатъчно финансови средства. Особено ако насреща ти в най-важния мач се изправи класен съперник, шест поредни пъти шампион на България, с далеч, далеч по-голям бюджет.

Николай Киров обаче го направи! И затова 24 май 2017 година е неговият ден. Денят, в който футболното му слово триумфира навръх най-светлия български празник - празника на буквите.

Всичко започна в горещия 30 август миналата година, когато в Ботев вреше и кипеше. Току-що назначеният за треньор Николай Митов бе изгонен от феновете. Бултрасите не го пожелаха и му посочиха вратата. За временен вариант бе избран Николай Киров. Уж за кръг, два или три, докато бъде намерен постоянният наставник.

Такъв така и не откриха. И Белия, както го наричат, бавно и постепенно тръгна по тъмните, мрачни и черни стъпки на трудния занаят. Без никакъв опит, без грам визитка зад гърба си. Почти никой не му вярваше. Почти никой не поставяше Ботев в сметките нито за първенството, нито за Купата.

Киров имаше тежка задача - да овладее съблекалнята, да въведе дисциплина и да води отбора в патова ситуация, тъй като парите не бяха достатъчни, босовете се сменяха, а неизвестността за бъдещето на клуба висеше със страшна сила.

За капак през януари Белия беше лишен от може би най-добрия си футболист Жоао Пауло, който бе продаден на Лудогорец.

Въпреки всичко, въпреки всички Николай се справи. Вкара железен ред, показвайки, че освен треньор е и добър психолог. Знаете кой е Омар Косоко, нали? Нападателят показа огромния си потенциал още в ЦСКА, но заради буйния си нрав така и не се утвърди на "Армията", макар че вкара решителни голове с червения екип. В Ботев Омар се промени заради Киров, който успя да го накара да седне на задните си части и да мисли само и единствено за футбол.

Резултатът го видяхте снощи на финала - Косоко отбеляза първия гол и подаде за втория. И Ботев ликуваше, ликуваха многобройните му и уникални фенове, защото това е първата истинска Купа на България във витрината на клуба. Останалите са на Съветската армия, а тази си е българската, нашата, която "канарчетата" заслужиха.

Заслужи я и проектантът на успеха - бившият вратар Николай Киров, който знаеше как да затвори и изгради "жълто-черната" цитадела, спряла устрема на Лудогорец.

Всъщност, Ботев никак не игра защитно. Напротив. Игра отворено, комбинативно, спечели трофея без никаква доза случайност и късмет. Факти, които правят триумфа още по-голям и по-безценен. Триумф, дошъл благодарение на Николай Киров, чиято цена до вчера бе мижава, но снощи нарасна многократно. И ако доскоро не бяхте чували неговото име, сега го запомнете. И му се поклонете!

Източник: Румен Илиев, Блиц

Още по темата: общо новини по темата: 63
22.06.2017
09.06.2017
03.06.2017
01.06.2017
31.05.2017
26.05.2017
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Безценно!!!!!Буферското квазимодо под мен се дави в собствения си жлъчен сок!Буферската безсилна злоба и завист е мехлем за душата ми!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+8
 
 
Браво! Постигна това, което много други утвърдени треньори не успяха да постигнат с много по-големи бюджети! САМО БОТЕВ
+10
 
 
Браво на Белия,направи от отборче,отбор с облик и игра близка до тази,която искаме феновете,но да не забравяме и един друг човек-Ванката Кочев,защото мисля,че той има много голяма заслуга за това как играе отбора,според мен той е така да се каже тактика,а Белия е добър мотиватор и психолог,но са чудесен тандем.
+8
 
 
Не съм съгласен, че Белият няма визитка зад гьрба си - всички Маричани помним какво направи с Марица и как за една бройка не вкара отбора в А група след злополучния бараж с Конелиано! Поклон и стискам палци да продължи възходящо към нови успехи с любими отбори! БЕЛИЯТ, БЕЛИЯТ, БЕЛИЯЯЯТ!!!
+9
 
 
Аз пък съм длъжен да му се извиня? Дълго време го смятах за вреден човек, който разваля обстановката в Ботев! Много пъти съм писал: Белият - вън от Ботев! Но за изминалите 8 месеца, Белият заедно с Иван Кочев коренно промениха нещата в отбора. И двамата много работливи, разбиращи се от поглед, с половин дума. И стигнаха до Купата! Извинявай, Николай Киров! Прости ми! Аз не бях прав!
+7
 
 
Ако си спомняте,навремето Ви писах,че феновете винаги са прави!Прав съм бил и аз,защото с изгонването на жадното и отказването на пумича,Ботев стана по-добър в пъти и накрая триумфира и с Купата!Само Ботев!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: