ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Читател на Plovdiv24.bg: Ето какво трябва да направим, за да имаме бъдещи шампиони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:52 / 10.04.2017Коментари (0)2379
© Plovdiv24.bg
Редовен читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да изрази мнение относно това как да се улесни достъпа на подрастващи пловдивски спортисти до общинските зали и площадки в града.

Публикуваме мнението на Йордан Камбуров без редакторска намеса:

Спортът е неразделна част от живота на всеки човек. Безспорно всички, които спортуват, изграждат характера си и стават дисциплинирани. Всички, които отстрани следим спортните състезания, си създаваме приятни емоции. За съжаление през последните години имаме все по-малко успехи. Повечето ни известни спортисти се развиват и тренират в други държави.

Според мен, за да се промени това, трябва да създадем условия за развитие на спортистите в България. Нека повече да говорим и обсъждаме проблемите, които имат всички спортуващи таланти и да се опитаме да им помогнем. Нашият красив град има традиции и история в спорта. Имаме десетки олимпийски, както и стотици световни и европейски медалисти.

Чрез Вашата медия искам да повдигна въпроса и да направим нещо повече, за да имаме и бъдещи шампиони! Хубаво е, че се облекчи достъпът до зала Колодрума за пловдивските клубове по волейбол и баскетбол. За развитието на тези спортове обаче има нужда да се изградят тренировъчни зали.

Нека се ремонтират и съществуващите зали в района на спортното училище по лека атлетика, спортна гимнастика, бокс, борба и др. Радостното е, че всички те са пълни с деца и това дава надежда, че ще имаме шампиони и в бъдеще. За да се случи това обаче, на тези деца трябва да се осигурят условия да тренират и да се развиват.

В недостатъчните зали в Пловдив условията са мизерни. Хубаво е, че във всеки квартал се направиха детски площадки, но децата не са само от 3 до 10 годишни. Време е общината да задели средства и за спортни площадки в кварталите. Необходими са и зали за клубовете.

Приветствам изграждането и на младежкия център в района на гребната база с всички спортни площадки и игрища в района. Вижда се, че има нужда от такива съоръжения, тъй като те са постоянно заети. Достъпът до тях обаче е платен. Ако целта е да се събират пари, предлагам да заградим и направим платен и достъпа до детската площадка.

Ако целта е друга, защо тогава трябва да се заплаща при организирано посещение с треньор достъпа до баскетболните площадки? Не са ли те направени за бъдещите ни баскетболисти? Защо децата от БК Академик да не ги използват, след като в една залата тренират всички възрастови групи и мъжете? Клубът може да осигури треньори. За зали и площадки обаче са необходими много средства и не може да се разчита само на спонсори.

Нека поне осигурим достъпа да съществуващите съоръжения. Ако се окаже, че има и други клубове, желаещи да ги ползват - още по-добре. Да се направи график, а общината да изградят още площадки в кварталите. Така наистина ще има бъдеще баскетболът в Пловдив.

Сега баскетболните площадки стоят неизползвани през повечето време. По оградата на съоръжението има снимки на много наши шампиони в различни спортове от близкото и по-далечно минало. Дали щеше да ги имаме, ако трябваше да тренират при тези условия? Дали Ваня Гешева е плащала наем за лодките и гребния канал?

Имахме шампиони, когато имаше средства и условия за тренировки. Но инерцията от това време е загубена. Нека общината и държавата направят всичко възможно Пловдив и България да се завърнат на световната спортна сцена.

Бъдещето на футбола няма да коментирам. Там трениращите деца са много и интересът към спорта е запазен. Успехите в ранна възраст са безспорни. Дано обаче имаме футболни успехи и при мъжете. Какво е необходимо за това? Сигурно всеки има свое мнение! Темата е достатъчно коментирана...







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Безплатни тренировки и много награди на празник в район "Тракия"
Кметът на "Тракия" откри международен турнир по джудо с над 730 участници
Крумовград с нов отговор: Някой щеше още да храни отбора с кренвирши и лютеница, ако не бяхме инвестирали в Арда
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: