ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев на полуфинал! Мечтите продължават!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:53 / 04.04.2017Коментари (32)14980
©
Ботев (Пд) се класира на полуфинал в турнира за Купата на България. "Канарчетата" победиха Пирин с 1:0 в четвъртфинален двубой, който се игра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

Единственото попадение бе дело на капитана Лъчезар Балтанов в 27-ата минута. Така мечтите на жълто-черните за ценния трофей продължават.

Двата тима излязоха на терена с бели тениски с надпис "Кауза колежа". Мачът започна зле за домакините, тъй като още в 6-ата минута бившето "канарче" Орлин Старокин получи контузия и малко по-късно бе заменен принудително от Даниел Младенов.

Ботев откри резултата в 27-ата минута след отлична комбинация. Фелипе Бризола центрира в пеналта към Омар Косоко. Той свали топката към връхлитащия Лъчезар Балтанов, който с плътен шут с десния крак опъна мрежата зад вратаря Макенджиев - 0:1.

Десет минути по-късно поредица от двойни подавания между Омар Косоко и Антонио Вутов завършиха с удар на последния, но се получи рикошет и защитник на Пирин изчисти.

В началото на второто полувреме двубоят бе прекъснат на два пъти за няколко минути заради феновете на двата тима, които възпламениха доста димки и видимостта бе твърде малка.

Пирин създаде първото си добро положение чак в 54-ата минута. Това стана чрез Стилян Николов, който отправи силен шут по земя, но вратарят на Ботев Георги Георгиев внимаваше и улови топката.

В 68-ата минута Бризола напредна през центъра и отправи бомбен шут, а стражът на домакините Благой Макенджиев изби в корнер.

В 72-ата минута Траянов бе близо до изравняване, но след силния му удар топката профуча покрай гредата.

В 87-ата минута влезлият на смяна Крум Стоянов бе изведен сам срещу вратаря на Пирин, но от 10-ина метра шутира с десния крак в аут.

Пирин - Ботев 0:1
Голмайстор: 0:1 Лъчезар Балтанов (27)

Пирин: Благой Макенджиев, Румен Сандев, Стилиян Николов, Александър Башлиев, Тодор Траянов, Антон Костадинов (54- Иван Цветков), Юлиян Попев, Орлин Старокин (9- Даниел Младенов), Рос Дженкинс (71- Костадин Ничев), Тони Тасев, Станислав Костов.

Ботев: Георги Георгиев, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Виктор Генев, Лазар Марин, Фелипе Бризола, Меледже Омнибес (77- Серкан Юсеин), Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Антонио Вутов (85- Крум Стоянов), Омар Косоко (64- Фернандо Виана).



Още по темата: общо новини по темата: 6
04.04.2017
04.04.2017
04.04.2017
04.04.2017
03.04.2017
03.04.2017






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 05.04.2017 г.
+7
 
 
Честита Победа канари,само напред и Нагоре!!!🤘😎
на 05.04.2017 г.
0
 
 
Браво на момчетата които бяха в Благоевград. Аз не присъствах,но клуба такава подкрепа не е получавал от доста време нито навън нито вкъщи! Победата е 100% заслужена и безапелационна а имаше и засади в наш ущърб. Много съжалявам,че в момента имаме един хубав и сплотен отбор,който за съжаление скоро ще разпарчатосаме за да гредим нов. На този отбор му трябва една умерена финансова стабилност с редовни заплати от 5000 месечно и договори за 2+1 години на всички състезатели и запазване на основния състав без промени за същия период от време и отбора го виждам в призовата тройка без никакви усилия! Трябва разбира се и по добър треньор без да подценявам това което прави Киров. Тази година имаме само едно геле срещу Дунав и то в мач в който сами загубехме защото бях ме по добри. За съжаление при сегашната обстановка смятам,че отбора няма да бъде запазен през лятото!
+7
 
 
Честито Канари!!! Ще има ли наказание за страничния съдия, който спря с несъществуващи засади два-три пъти излизания на наш играч сам срещу вратаря???
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 05.04.2017 г.
+9
 
 
Браво на момчетата! Победата ни прилягаше, надиграхме орлетата. Буфери - така се прави - пълен сектор за гости бяхме, песни и подкрепа през целия мач - вие това го не можете.
+8
 
 
Честито жълтури.Сърцата игра,и справедлив резултат.Показвате дух,а това е важно в един двубой.При нас,и това го няма за съжаление.
+2
 
 
злобни черно бели мишлета утре резаците като ви изнасилят дали пак ще сте толкова остроумни ?????
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Финалът за Купата ще е на стадион "Христо Ботев", но от следващия сезон
Героят на Ботев: Не допускаме голове и ставаме още по-силни
Керкез: Голяма победа! На нашия стадион ще бъдем много силни
Ботев мечтае за финал! Драма, меле, червени картони и аванс за "канарчетата" преди реванша
Проливен дъжд в София! Каранга липсва, съставите на ЦСКА-София и Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: