ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Исторически момент! Откриха мястото, където е създаден Локомотив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:06 / 26.03.2017Коментари (51)20024
© ОТС
Изтъкнат привърженик на Локомотив Пловдив откри и локализира мястото, където на 25 юли 1926 година е учреден любимия на "черно-бялата" общественост клуб. Това направи Ангел Ангелов, който е и един от авторите на книгата "Оттук започва любовта. Хроники за пловдивския любимец".

За изключително ценната историческа находка информира фенската Организация Трибуна Спортклуб, която дори публикува колаж от фотоси и документи на читалището, откъдето започва да съществува Локомотив Пловдив.

Ето какво гласи съобщението на ОТС, което Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса:

Нямаше как да не споделим с всички фенове на Локомотив Пловдив края на едни многогодишни усилия, от страна на Ангел Ангелов да локализира и намери документи свързани със сградата, където е бил учреден нашия клуб на 25 юли 1926 година!

Днес, с радост можем да кажем, че всичката упоритост, с която той толкова години търсеше всичко свързано с това беше възнаградена!

Успя не само да локализира точното място на несъществуващата от десетилетия сграда, но и да изнамери фотоси, документи и самата история на читалището, което дълги години е било част от историята и инициативите на нашия клуб!

С този колаж, на който се виждат част от нещата, до които се добра той искаме да му кажем едно голямо благодаря, затова че попълни още едно парче в историческия пъзел на нашия клуб, което мислехме за безвъзвратно изгубено. Благодарим ти, Ангеле!
Още по темата: общо новини по темата: 158
26.07.2018
25.07.2018
25.07.2018
02.07.2018
01.07.2018
29.06.2018
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Помияри сте! През 1926 година е създаден ДРУГ отбор, "Локомотив" е създаден като ЖСК 10 години по-късно! Никога "Локомотив"Пд и "Славия"Пд НЕ СА ОБЕДИНЯВАНИ ФОРМАЛНО! През 1949 "любимата народна власт" създава по съветски модел някакви доброволни спортни организации - ДСО. Те са 6: "Академик", "Динамо", "Спартак", "Строител", "Торпедо" и "Червено знаме", военно ДСО няма, отборите са пряко подчинени на военното министерство. При "Академик" и "Спартак" всичко е ясно, локомотивци на набутани в "Торпедо" до 1951г., когато спортните власти се осъзнават, че не може най-стабилното държавно ведомство БДЖ да е в един кюп с военни и машиностроителни заводи и отделя "Локомотив" от "Торпедо" и истинският "Локомотив"Пд пак си е появява със стадиона и т.н. Пак по това време от "Строител" е отделен "Ударник"(към Строителни войски) и това е основната причина някогашната "Славия"Сф да се окаже в "Б"група, защото е прехвърлена към "Ударник", а "Строител"Сф остава в елита. Създадени са още "Септември", "Урожай", "Миньор" и "Червена звезда". При създаването на ДСО ботевистите са натикани към военното министерство, тоест нямат ДСО, а "Марица" и "Славия"Пд са буквално заличени и разпиляни. През 1957г. ДСО са разтурени и възстановени спортните клубове - "Марица" в р-н"Северен" и без ведомство, "Ботев" към Западен и армията, "Локомотив" - на изток от главната и към БДЖ, "Спартак" в Южен и към МВР и "Академик" - чисто ведомствен и без район. КОЙ ЛИПСВА? Познахте, "Славия"Пд! Малко по-късно бачкаторският комунистически "Локомотив" гълта и "Марица", но след 3-4 месеца тази глупост е поправена. И отборите пак са 5. Чак до 1967, когато Кочо Гяуров прави другата глупост - "Ботев" гълта "Спартак"(цели 15 години) и "Академик"(за 23). Така, че НЕ СИ КРАДЕТЕ ИСТОРИЯ, ПРАВЕТЕ СИ Я САМИ! ИМАЛО Е ВРЕМЕНА, КОГАТО ДОСТА ДОБРЕ СТЕ СИ Я ПИСАЛИ
на 26.03.2017 г.
-1
 
 
Историята на Локомотив е славна и истинска. Ние имаме нашия учредителен протокол. Имаме видеа на съвременниците на събитията, които недвусмислено показват, че Спортклуб = Локомотив Пловдив. А вие, жълти цигани какво имате? Една снимка от 1912 година на която са 12 годишни келеши. Къде ви е учредителния протокол на измисления клуб? Къде ви е учредителното събрание? Една лъжа повторена 100 пъти става Ботев. Вие сте просто една комунистическа пръдня, умряла и върнала се като тъпо зомби през 2010 година със Сопотски лиценз населяваща село близо до Пловдив. Страшен кеф е да ви четем злобните селски коментари жълти мангали.
+1
 
 
Мухахаха :) Цирк Клошарски продължава да ни весели както по времето на артистичния си директор Коко Динев :)))))
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+7
 
 
Ха-ха-ха-ха.....казълбашкия фолклор от Лаута!И като ви създадоха точно там,защо стадиона/домът ви/ е на 1 туба бензин от мястото на създаването?По скоро сте създадени на около 2 километра на изток от фотографирания район на Пловдив!
на 26.03.2017 г.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: