ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Отлична новина! Малкият Коста пребори рака!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:32 / 05.01.2017Коментари (5)6394
© Plovdiv24.bg
Футболна България бе трогната от емоционалния момент на 12 септември 2014 година
Датата е 12 септември, годината 2014-та. "Ботев" посреща "Лудогорец" в мач от поредния кръг на първенството, трибуните на клубната база в Коматево са препълнени. По това време в "жълто-черния" тим събитията са динамични.

Представителният отбор се гради наново. Огромен брой футболисти си тръгват, паралелно се привличат нови попълнения. Някои от тях са в състава от дни, други от седмици, но преди мача с шампионите всички получават възможност да усетят колко високо над футбола и спорта се извисяват цветовете на най-стария футболен клуб в България...

В секундите преди първия съдийски сигнал на терена заедно с двата отбора излиза с едно 9-годишно "канарче". То се казва Коста Архондакис и също играе своя мач, който обаче, за разлика от този на любимия му отбор, е на живот и смърт... Малкият Коце е с тумор в малкия мозък и води тежка битка за своето оцеляване. Оказва се, че един от основните двигатели за неговия организъм в нея е ... любовта му към "Ботев" (Пловдив).

Коста от Цалапица преодолява смущението от появата си пред толкова много хора, излиза на терена и изпълнява началния удар в мача с "Лудогорец". Получава поздравленията на футболистите от двата отбора и капитанът Йордан Христов, го изнася на ръце до тъчлинията. Там го поема и обсипва с целувки тогавашният треньор на "Ботев" Велислав Вуцов, а всичко това се случва под бурните аплодисменти на 3000 зрители, които вдъхват кураж на своето малко "жълто-черно" братче и му демонстрират моралната си подкрепа в борбата с рака.

Футболна България е трогната от видяното. Телевизионните камери улавят всичко това и дават шанс на едно 9-годишно дете да припомни на всички ни, че големите достойнства на спорта се простират далеч над резултатите.

Два месеца по-късно Коста е поканен да прекара няколко дни в пансиона на клубната база, редом до децата от академията на "Ботев". Храни се с мъжете от първия отбор и се запознава с връстниците от своя набор. Неотлъчно до него в онези дни е Йордан Христов - любимият футболист на Коце. Малчуганът си тръгва от Коматево, за да продължи своята изтощителна битка, която е решен да доведе докрай...

И така до сутринта на 5 януари 2017-та. Когато до нас долетя благата вест - според лекарите Коста е спечелил дългата война. Силно вярваме, че това е така и в навечерието на 169-годишнината от рождението на патрона на клуба искаме да благодарим на 11-годишния вече Коце, написа официалният сайт на Ботев.

Благодарим ти, Коце, че ни показа колко силен може да бъде човешкият дух!

Благодарим ти, че ни припомни какво може да означава футболът!

Благодарим ти, че демонстрира на всички какво имаме предвид, когато казваме, че идеята "Ботев" се простира много над трофеите и победите на терена!

КРАСОТА, ВЯРА, БОРБА!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За нас новат 2017г. е просто поредната година от календара. Всички сме я посрещнали на маса, радостни, щастливи, със семейства, приятели, веселейки се на чашка. Вероятно няма да я запомним, забързани в ежедневието, ще я избутаме и така до следващата. А има хора като това момче, които ще помнят тази година вечно, ще им се жигоса в съзнанието, защото са тук, защото са се преборили. Няма по-тъжно на тоя свят от това да виждаш как дете страда, страда и не можеш да направиш нищо, освен да се молиш и надяваш да оздравее. Коста, ти си герой, моето момче. Герои сте ти и твоето семейство, защото се преборихте и вярвахте, че ще успеете. Помни тази нова година, Коце, помни я! и се сещай за нея винаги, когато ти стане тежко и склониш глава пред несгодите в живота. Помни я и знай, че в очите на много хора ти вече си ГЕРОЙ ! Пожелавам ти от тук - само напред и нагоре, бъди жив и здрав !
+12
 
 
Баба ми на 43 години и установяват тумор в мозъка! Цялото семейство минава през всички кръгове на ада като и правят операции, лечения и рехабилитации. Оправя се и така до 97 години, когато си тръгна от старост видяла много пра пра пра внуци. Та мили родители горе главата, защото лошото е останало в миналото и на Коста му предстой един живот пълен с победи.
+14
 
 
Да е живо и здраво детето! Любовта прави чудеса!
+15
 
 
Футболът е спорт, забавление, емоция, страст..И начин на живот!!! В наи-тежкият "мач" няма значение дали си жълто-черен, черно-бял, син, червен, зелен... всички сме равни и на подобни новини всички заедно трябва да се радбваме, защото нищо по-важно от живота няма! Желая на Коста наистина да е напълно възстановен от тежкото заболяване и да изпита много приятни емоции с любимият си жълто-черен клуб!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Феновете на Ботев готвят ад за ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: