ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (21)
Безпощаден Локомотив спечели Битката за Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 20.11.2016Коментари (65)26702
Локомотив победи Ботев с 2:0 в дерби №104 на Пловдив, което се игра на стадиона в Лаута, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Мартин Камбуров (17) и Парвиз Умарбаев (69) бяха точни за домакините, а капитанът на "канарчетата" Тодор Неделев изпусна дузпа в 73-ата минута. В последните минути жълто-черните останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на Радослав Терзиев.

По този начин черно-белите изпревариха вечния си съперник в класирането и вече имат актив от 20 точки. Ботев остана с 18.

Очаквано двубоят започна с мощна подкрепа от агитките на двата отбора, съчетана с красиви хореографии.

Първата възможност в дербито се откри пред "канарчетата" в 4-ата минута. Жао Паоло получи извеждащ пас зад защитата на "смърфовете", финтира и защитник и отправи първия точен удар в срещата, който не затрудни вратаря на символичните домакини Ел Каруби.

Локомотив отговри 4 минути по-късно с хубава атака отдясно. Пламен Крумов центрира отдясно, след което Димо Бакалов отправи удар с глава. Вратарят на жълто-черните обаче внимаваше и улови топката с лекота.

Последваха няколко минути на равностойна игра. В 14-ата минута дебютантът в състава на черно-белите Ияд Хамуд получи топката и отправи добър удар в очертанията на противниковата врата, но стражът на Ботев се намеси добре.

След минути, в които Локомотив владееше повече топката логичното се случи. Ияд Хамуд изведе по изключително фантастичен начин капитана Мартин Камбуров, който пое топката, финтира добре Даниел Златков, и с атрактивна задна ножица се разписа във вратата на Георги Георгиев. Така Локомотив поведе в резултата на кръвния си враг с 1:0.

В края на полумревето Ботев получи правото да изпълни фаул пред дзъгата. Ударът на Тодор Неделев обаче срещна стената.

В 69-ата минута Локо поведе с 2:0. Това стана след уникален шут от въздуха от 20-ина метра с левия крак на Таджикския Меси Парвиз Умарбаев.

Четири минути по-късно Ботев получи правото да изпълни дузпа. Ударът на Тодор Неделев обаче бе спасен от вратаря на Локо Ясин Ел Харуби.

СТАТИСТИКА:

Локомотив - Ботев 2:0
Голмайстори: 1:0 Мартин Камбуров (17), 2:0 Парвиз Умарбаев (69)

Ботев: Георги Георгиев, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Даниел Златков, Крум Стоянов, Меледже Омнибес (55- Иван Стоянов), Стенио, Серкан Юсеин (77- Даниел Кутев), Тодор Неделев, Омар Косоко (80- Наско Милев), Жоао Паоло.

Още по темата: общо новини по темата: 72
25.11.2016
24.11.2016
23.11.2016
22.11.2016
22.11.2016
22.11.2016
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
AVE MARTIN KAMBUROV ! AVE CEZAR ! Два са блажените футболни градове в Европа. Рим и…Пловдив! Рим си има папа и принц Тоти, а Пловдив си има император Камбуров. Утре той пак ще се разходи по своята Главна. А наоколо в негова чест ще лети перушина. В 300-ия си мач в българския елит Мартин Камбуров вкара на Ботев 183-ия си гол. При това какъв! Гол, който показа, че щом на 36 години Марто може да прави това с по двама защитници, какво му пречи да остане на терена до 40? Като Тоти… След още 3 попадения Камбуров ще стане голмайстор №4 за всички времена в българския футбол за сметка на Христо Бонев. И ще е съвсем близо до Динко Дерменджиев (194) и Наско Сираков (196). Някой дава ли си сметка въобще, че Мартин е най-великият футболист, играл този век в „А“ група!? Че е човекът, оставил най-дълбока следа в нея. Че след него вече никой няма да изиграе 300 мача, камо ли да вкара 200 гола. Така че, ако утре го видите на Главната, хубаво е да го поздравите. Задължително е! Защото след него друг такъв няма да се разходи по нея…
+1
 
 
ЧЕСТИТА ПОБЕДА!...НО ДА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ-БОТЕВ СЕ БИХА САМИ СЪС СТРАХЛИВАТА СИ ИГРА...
+5
 
 
Защо обърнахте ОТНОВО хореографията обратно, жълти ембриони?Върнете парите на хората.Тази хореография 2500 лв. ли струваше или пак някой прибра парите за себе си???
+4
 
 
Защо върнахте повече от 200 билета???Нали искахте още няколко хиляди, нали щяхте да ни подпалите стадиона.Пак питам - защо върнахте билетите?
+6
 
 
Честито на феновете на Локомотив. Разочарованието ми е голямо не от загубата сама по себе си, а от поведението и апатията на нашите футболисти. Вече съм преживял достатъчно дербита с победи и загуби, че да влагам прекалено голяма емоция в крайния резултат. Разочароващото е да осъзнаеш, че в мачлето на малки вратички, което си изиграл предния ден ти си се вложил повече от професионални футболисти в градско дерби. Пълно безхаберие. Тотална апатия в защита. А да гледаш Крум Стоянов, Милев, Кутев и Серкан е мазохизъм. Първите трима са невероятно некадърни а последният е невероятно бездушен. Отвратително е, че тези момчета носят жълтата фланелка и трупат мач след мач. Жалка картина
+7
 
 
Хубава победа,но дано не е временна тази игра.Крумов и Райнов не са за този отбор Умарбаев,Кики и Велковски вдигнаха нивото.Гледаме следващия мач и дано да задържим нивото САМО ЛОКО И НАПРЕД
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+1
 
 
Върнете ни парите за хореография,какво беше това божо?
+5
 
 
Честита победа на локомотивците!Но ми липсват времената, когато тук имаше по 300-400 коментара....Когато имаше красив футбол, когато не всичко беше пари, когато Ботев не играеха на спортна база.Когато феновете не бяхме виждали резил, като с Монтана и Славия.....Преди време можеше да се зарадваш или да те заболи от резултата, сега оставаме някак излъгани, безразлични.Жалко за случващото се в Бг футбола.Пожелавам на всички фенове да дойдат по-добри времена!Не съм мислил, че ще дойдат времена да не ми се губят два часа, или да не ми се дават 10 лв. за билет, но така се получи при мен.
+1
 
 
Чудесна победа на Локомотив, но не мога да не споделя възмущението си от отново безобразното съдийство срещу пловдивския отбор. Отменен чист гол на Райнов, смешна дузпа за ботев, не отсъдена такава за Локомотив, като добавка при спречкването между Камбуров и Златков спестен втори жълт картон за последния.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: