ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Шоу, драма и 2:2 в Битката за Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:27 / 29.11.2008Коментари (0)27503
Ботев и Локомотив отново направиха най-интересния двубой в първенството и завършиха 2:2 в Битката за Пловдив. Студеното време и доближаващите 0-та температури не успяха да стреснат феновете на двата отбора и те изпълниха почти до краен предел стадиона, създавайки уникална атмосфера. Освен динамичния и непредвидим футбол и четерите гол, още 4 греди, 3 за Ботев и една за Локо, както и червен картон украсиха най-стойностния двубой в родното първенство.

Домакините започнаха малко по-активно двубоя и се опитаха да установят традиционния домакински териториален превес в първите минути. В 5-та Тодор Тимонов изпълни добре пряк свободен удар, но топката премина на сантиметри покрай лявата греда на Стоян Ставрев.

В 15-та минута бе и първата реална възможност за гол. След центриране от ъглов удар от дясно, Дормушали Саидходжа с глава нацели напречната греда, а Ставрев изби от гол линията добавката на Васко Василев.

В 18-та минута бе първата по-сериозна опасност пред вратата на Славчо Тошев. След триково разиграване и размяна на пасове между Павле Делибашич и Димитър Илиев топката стигна до Евертон Джилио - Том, който от границата на наказателното поле отправи много силен удар над вратата.

В 20-та минута домакините пропуснаха изключително изгодна възможност за гол. Красимир Кръстев проби добре от дясно и центрира на точката за изпълнение на дузпа, където непокрития Николай Манчев не се възползва от доброто подаване и стреля слабо и неточно.

В 24-та минута Митко Илиев овладя топката в наказателното поле на „жълто-черните", завъртя се и подаде на връхлитащия Искрен Писаров, който от малък ъгъл успя да преодолее Славчо Тошев, но топката се търколи на сантиметри в аут.

В 29-та минута падна и първия гол. Йордан Минев центрира от дясно и Красимир Кръстев с плонж откри резултата.

Локо веднага отвърнаха на предизвикателството. След пробив от дясно топката бе отправен към Анатоли Тодоров, който на границата на малкия пеналт стреля, Тошев успя

да докосне топка, която се отби и от горната греда и излезе в корнер.

В 35-та минута все пак „смърфовете" стигнаха до изравняването. Том изпълни перфектно пряк свободен удар от ляво и насочи топката далечния ъгъл, където коженото кълбо прелетя над неумелия плонж на Славчо Тошев и спря в мрежата за 1:1. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка.

След подновяването на играта първи своя удар нанесоха „черно-белите". В 50-та минута, след центриране от корнер, топката стигна до Анатоли Тодоров, който опита удар. Коженото кълбо стигна до непокрития Димитър Илиев и той успя да я прокара под плонжа на Тошев за 1:2.

Домакините опитаха да отвърнат на предизвикателството, но „черно-белите се бранеха организирано и не даваха много възможности на нападателите в „жълто-черно".

В 63-та минута Йордан Минев отправи хубав удар от пряк свободен удар, но не му достигна малко, за да уцели вратата.

В 72-та минута резервата Кабу отправи хубав изстрел, който срещна гредата. Отбитата топка попадна в Минев който нахлу в наказателното поле на „черно-белите" и след съприкосновение със защитник падна. Реферът Генове даде дузпа, която Саидходжа рпевърна в гол за 2:2.

В 83-та минута Искрен Писаров бе изведен зад защитата на домакините, преодоля Славчо Тошев, но си поведе силно топката и тя излезе в аут.

В 86-та минута Георги Мечечиев за малко да си забие неспасяем автогол. След центриране от дясно, в опита си да изчисти топката, Мечечиев с плонж я прати по посока вратата на Ставрев, но коженото кълбо срещна страничната греда.

В 88-та минута резервата Ерик Кабу с ефектен плонж и с ръка успя да промуши топката зад Ставрев, но закономерно за това получи жълт картон от Генов, а попадението логично бе отменено.

В последната минута Том бе изгонен за втори жълт картон, а Кабу можеше да донесе победата за своите с хубав изстрел от границата на наказателното поле, спасен с вещина от Ставрев.

 
Още по темата: общо новини по темата: 69
02.12.2008
01.12.2008
01.12.2008
01.12.2008
01.12.2008
01.12.2008
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: