ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (21)
Роналдо VS. Меси – големият сблъсък в съвременния футбол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 24.10.2016Коментари (0)4900
©
През годините, футбола винаги е имал своите големи играчи, велики имена, които ще останат завинаги във футболната история и памет на света. Във всяко футболно поколение се срещат няколко имена, които изпъкват над всички. За всеки клуб е мечта да притежава подобен футболист. В миналото, голямата битка била между Пеле и Марадона. Много хора се питали кой е по-добрият футболист, но всеки имал различно мнение. Всеки човек виждал в един от двамата по-добрият футболист, но истината е, че и двамата били изключително класни футболисти. През годините е имало още много сблъсъци, но никой от тях не може да се сравни със сблъсъка на двама футболни гиганти - Лионел Меси и Кристиано Роналдо!

Какво показват цифрите?

Едва ли е нужно да ви разказваме за кариерите на Роналдо и Меси, както и в кои клубове са играли. Затова, ще преминем към статистическите данни на двамата футболни гений и доказателствата защо те са толкова добри. Кристиано Роналдо е сменил три клуба в своята кариера и общо в нея е изиграл над 670 мача досега, в които се е разписал близо 500 пъти. Дали той ще премине тази граница, според нас е без съмнение! От друга страна, Лео Меси е футболист, който е израснал и е играл единствено за Барселона. Страхотното развитие на футболните си качества, които той разкрива в Барса са му донесли над 570 мача с екипа на каталунците, както и над 470 гола! Няма съмнение и за Меси, че ще премине границата от 500 попадения. Тези цифри дават само първото от много доказателства за величието на двамата футболисти.

Кога започна истинското съревнование?

Истинската битка между Роналдо и Меси, истинските сравнения, започнаха, след като португалецът премина от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид. По този начин, с Роналдо в Реал и Меси в Барселона, испанската Ла Лига приюти двамата най-велики футболисти на нашето време. За да бъдем по-точни, Роналдо премина в Реал преди началото на сезон 2009-2010 и от тогава насам, вече осми сезон, двамата ще се борят за нови успехи. Не е тайна, че и двамата са лидерите в своите отбори. През последните сезони, битката за върха между Барса и Реал винаги е водена и между Меси и Роналдо. Всичките успехи и доминацията на тези два клуба в последно време са ясен показател, че головете на двамата повеждат своите клубове към тези успехи. Никой не знае как щяха да изглеждат Барселона и Реал Мадрид без своите големи звезди, но определено успехите на двата клуба зависят доста от Меси и Роналдо!

Роналдо vs. Меси в Ла Лига

Когато става въпрос за сравнение на двамата футболни гений, що се отнася до испанското първенство, то показателите на Меси са по-високи. Ако не броим сезонът, който в момента се провежда в Примера Дивисион, то за 12 сезона, Лео Меси е играл в 348 срещи за Барселона в Ла Лига, като в тях се е разписал 312 пъти! Роналдо има 7 пълни сезона в испанската Примера, като е излязъл с екипа на Реал Мадрид 236 пъти и е отбелязал 260 гола! Цифрите и на двамата са изключителни, но нека разбием малко числата при Меси и видим как се е представил той в последните си 7 пълни сезона, колкото има и Роналдо. При това положение, Меси е изиграл 239 срещи и се е разписал цели 258 пъти! Ето, че стигаме до извода, че показателите на двамата, от както са заедно в Ла Лига са доста близки, а предстоящите сезони, които ще изиграят, ще покажат кой от тях ще запише и повече голове от другия!

Роналдо vs. Меси в Шампионска лига

Най-комерсиалният клубен турнир на Европа също е перфектен избор на турнир, в който да сравним показателите на двамата. Това е така, понеже Шампионска лига винаги е цел за Реал и Барса. Отново, без да броим започналия сезон ще кажем, че Меси има 106 мача с екипа на Барса в Шампионска лига, в които е вкарал 83 гола. Роналдо, за цялата си кариера в Шампионска лига, има 133 мача и 94 гола. Но, ако разбием числата отново и сравним двамата за последните 7 сезона се вижда, че Меси има 85 мача и 75 попадения, а Роналдо е със 75 мача и 78 гола! Тук отново цифрите са много, много близки!

Роналдо vs. Меси на национално ниво

Когато стане дума за националните отбори на Португалия и Аржентина, отново всички футболни фенове са наясно с големите звезди, които притежават тези две футболни нации. Общо за 135 мача с екипа на Португалия, Роналдо е отбелязал цели 66 попадения! От друга страна, Меси има 114 мача с Аржентина, в които се е разписал 56 пъти! Когато говорим за националните тимове на двамата футболни гиганти, идва и моментът, в който трябва да отбележим, че именно титла с Аржентина липсва много на Лео Меси в неговите успехи. Роналдо също нямаше голям успех, преди Евро 2016, когато помогна на своя отбор да стигне до финала и макар да не игра в основната част на последният мач, поради контузия, то той имаше голяма заслуга за успеха на Португалия, като лидер на отбора. Меси стигна до финал с Аржентина на Копа Америка, но за негово съжаление титлата с националния отбор отново му се изплъзна. След края на този турнир, Меси първоначално заяви, че се оттегля от националния тим, но в последствие се оказа, че ще продължи да защитава екипа на Аржентина и да се бори за така мечтаната титла.

Роналдо vs. Меси - купи и индивидуални успехи

Ако погледнете успехите на двамата, когато става дума за купи и индивидуални награди, то те са огромни. Роналдо и Меси са допринесли изключително много за титлите, които са спечелили през годините клубовете, в които са играли. Меси е помогнал на Барселона да спечели всички възможни титли, а Роналдо е спечелил много и в Манчестър Юнайтед, както и в Реал Мадрид! Що се отнася до индивидуалните успехи, то Кристиано Роналдо 3 пъти е печелил Златната топка, а също толкова пъти е печелил и приза за най-добър играч в Европа. Роналдо има 4 отличия от приза Златната обувка и е ставал цели 11 пъти голмайстор на различни турнири в цялата си кариера! Печелил е само веднъж испанското първенство с Реал Мадрид и има общо 3 спечелени шампионски лиги, като две от тях са с екипа на Реал Мадрид. Меси също 3 пъти е спечелил приза за най-добър играч в Европа, но има 5 успеха на приза Златната топка и 3 пъти е печелил Златната обувка! Меси е донесъл цели 4 титли от Шампионска лига за своя тим и също така е помогнал за спечелването на 8 титли на Испания. Меси е ставал голмайстор цели 15 пъти на различни турнири, в които е взел участие със своя клуб!

Кой е по-добрият?

Това е големият въпрос, който мъчи много хора. Истината е, че и двамата са страхотни футболисти! Всеки има своето мнение за Меси и Роналдо, но е ясно, че и двамата са велики играчи, които завинаги ще останат в историята на футбола. Хубаво е, че можем да се насладим на двама толкова качествени играчи и да ги сравним, макар и двамата да имат повече от другия, в една или друга класация. В крайна сметка, въпросът кой е по-добър, няма как да намери точен отговор, понеже и двамата имат огромни успехи, които няма как да не зачетем! Когато двамата сложат край на своите кариери, тогава можем пак да ги сравним и бъдете сигурни, че при всеки един от тях ще има даден показател, който ще е в плюс за един от тях! Роналдо е на 31 години, а Меси на 29, така че ни остават няколко години да се насладим на качествата и футболната магия, които те двамата притежават!

Каквото и да кажем за Меси и Роналдо ще е малко. Те са прекрасни футболисти, които умеят да играят футбол на най-високо ниво! Те умеят да вкарват голове, да носят велики победи за своите отбори и да бъдат лидери! Сезонът в Ла Лига, както и Шампионска лига, вече започнаха и в най-скоро време, Меси и Роналдо отново ще се захапят и ще се борят за различните призове! В крайна сметка, с головете, които бележат в последните сезони, със сгиурност ще има какво да се види от тях двамата и през настоящия сезон. Като споменахме голове, можем да отбележим, че всеки любител на онлайн залозите може да направи своето предположение за някой от тях двамата, като букмейкърът Bet365 ви дава шанса да заложите на голмайстор в Примера Дивисион или Шампионска лига и то на доста добри коефициенти. Меси и Роналдо, несъмнено са сред възможностите. Освен за голмайсторскте призове, обаче, можете да залагате и за шампион в испанското първенство, където битката отново ще е между Барса и Реал. Възможностите са много разнообразни, а за повече информация, относно какви са те и какво още ви предлага Bet365, можете да обърнете внимание на сайта Betenemy.com и специалните ревюта за най-добрите букмейкърски къщи онлайн за страната ни! Остава ни да се наслаждаваме на всички големи футболни мачове, които предстоят в различните първенства и да се чувстваме щастливци, че можем да наблюдаваме едни от най-великите футболисти на всички времена!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Юношите на Спартак бият с 6:0
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Важен играч на ЦСКА-София поднови тренировки, на линия е за Ботев
Ботев триумфира в "Битката за Тракия" при ветераните
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: