ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Трогателно: Сбъднаха мечтата на голям фен на Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:33 / 29.09.2016Коментари (3)8674
Днес от администрацията на район "Северен" сбъднаха мечтата на един мъж в неравностойно положение - Николай Богоев на 37 години. Той от дълги години бленува да посети стадиона на Ботев Пловдив, тъй като е голям фен на футболния тим, но поради сериозното си заболяване - детска церебрална парализа, това на практика е почти невъзможно.

Николай е потребител към проект за предоставяне на почасови социални услуги, предназначени за хора с увреждания и за хора над 65 годишна възраст, които са с ограничени възможности за самостоятелно самообслужване. 

Проект BG05M9OP001-2.002-0223-C001 - "Услуги за по-добър живот", финансиран по схема за предоставяне на финансова помощ "Независим живот" гарантира не само пълни 20 месеца ежедневно обгрижване на Николай в чисто битов аспект, а му донесе много радост и положителни емоции от сбъдване на дългогодишната му мечта.

Николай бе взет от дома му със специализиран превоз и откаран до стадиона на ФК "Ботев" в кв. "Коматево". Там той присъства на тренировката на отбора, като лично беше посрещнат от президента на клуба - Ангел Палийски, запозна се с някои от своите идоли сред футболистите и получи подаръци - футболни аксесоари на тима.

"Всеки един от нас иска да мечтае, да се усмихва, да общува свободно, да се чувства значим. Хората в неравностойно положение имат равни права както всички останали. Те не се нуждаят от състрадание, те се нуждаят от подкрепа. С общи усилия ние можем да им помогнем да изживеят живота си достойно и да дадат своя уникален принос на света", сподели кметът Ральо Ралев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Малко ми е тъжно в тези модерни времена, в които се изсипват чували с пари за достъпна среда и за конференции и стратегии за хора със специални потребности, това да е сбъдната мечта. Това би трябвало да е нормално преживяване на всеки човек. А то чак в медиите. Аз бих се срамувала като гражданин и човек, живеещ в Европейската столица на културата 2019
0
 
 
да си жив и здрав и още сто години да гледаш лйубимия ни Ботев
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: