ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев удари Пирин (ГД) в шоу с 9 гола
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:50 / 21.09.2016Коментари (17)10868
© Plovdiv24.bg
Бразилецът Жоао Паоло не спира да бележи за Ботев
Ботев (Пд) разгроми Пирин (ГД) с 6:3 като гост в мач от 1/16-финалите от турнира за Купата на България, превърнал се в мини-издание на рубриката "Гол след гол". Фелипе Бризола (40, 75), Тодор Неделев (53, 71-дузпа) и Жоао Паоло (54, 64) се разписаха за жълто-черните. Точни за домакините бяха Костадин Хазуров (38), Борислав Хазуров (69-дузпа) и Ибрахим Мехремски (78).

Така Ботев вече е на осминафинал и заедно с другият пловдивски тим Локомотив чакат следващите си съперници в турнира.

Първата добра атака на пловдивчани бе още във 2-ата минута. Даниел Кутев стреля от границата на наказателното поле, но встрани от вратата.

В 10-ата минута гредата спаси Пирин. Тодор Неделев отправи плътен удар от 18 метра, вратарят докосна леко топката, но достатъчно тя да се отклони от напречния стълб и да излезе в ъглов удар. При последвалия корнер Даниел Кутев бе оставен непокрит, но стреля неточно с глава.

Малко след това Крум Стоянов центрира отляво и Жоао Паоло засече с глава, но слабо и право във вратаря.

В 18-ата минута домакините имаха претенции за дузпа. При едно центриране към наказателното поле на Ботев играч на Пирин падна, но главният съдия подмина ситуацията въпреки протестите на играчите в бяло.

В 24-ата минута Пирин можеше да открие резултата. Борислав Хазуров се озова непокрит в пеналта и шутира силно, но Георги Георгиев предвидливо излезе и скъси дистанцията, след което спаси удара.

В 38-та минута домакините все пак вкараха за 1:0. Борислав Хазуров получи топката пред наказателното поле на Ботев и с точен удар в долния ляв ъгъл простреля Георги Георгиев.

Само две минути по-късно обаче "канарчетата" се върнаха в мача. Това стана след корнер, при който топката бе центрирана на задна греда към Даниел Кутев. Нападателят пое на гърди и пусна към Фелипе Бризола, който с премерен удар се разписа за 1:1.

Малко преди края на първото полувреме бившият защитник на Локо (Пд) Георги Самокишев шутира опасно от фаул от 30 метра, но Георги Георгиев се намеси отлично и изби в корнер.

Ботев уби интригата в мача с два бързи гола след почивката в рамките само на една минута.

В 53-ата минута "канарчетата" отнеха топката в центъра на терена, след което Даниел Кутев овладя кълбото и останал очи в очи с вратаря пусна надясно към Тодор Неделев, който на празна врата не пропусна - 1:2.

При следващата атака Жоао Паоло се възползва от груба грешка в защитата на Пирин, изскочи сам срещу вратаря е го простреля за 1:3.

Малко след това Фелипе Бризола изведе Даниел Кутев също сам пред вратата, но нападателят не успя да се разпише.

В 64-ата минута Тодор Неделев получи отличен пас зад гърба на "бялата" отбрана и напредна по десния фланг, след което извади към точката на дузпата към Жоао Паоло, а бразилецът с премерен удар увеличи преднината на жълто-черните - 1:4.

Пет минути по-късно играч на домакините стреля извън наказателното поле, а топката се отклони от ръката на Радослав Терзиев, за което главният съдия посочи бялата точка. Борислав Хазуров превърна дузпата в гол за 2:4.

В 71-ата минута Жоао Пауло се разходи между защитата на Пирин и бе фаулиран от играч в "бяло", а главният съдия Иван Пенчев за втори път посочи бялата точка. Тодор Неделев изпълни хладнокръвно дузпата и възстанови аванса от три гола на "канарчетата" - 2:5.

Четвърт час преди края Фелипе Бризола получи великолепен пас зад защитата на Пирин и опъна мрежата с мощен удар под гредата от границата на наказателното поле - 2:6.

Две минути след това Томи Костадинов проби отляво и центрира към Ибраим Мехремски, който с плътен удар намали резултата - 3:6.

Ботев игра в състав:

Георги Георгиев, Даниел Златков (83- Кристиан Димитров), Цветомир Панов, Крум Стоянов, Радослав Терзиев, Меледже Омнибес, Фелипе Бризола, Тодор Неделев (75- Милко Георгиев), Серкан Юсеин, Даниел Кутев, Жоао Паоло (82- Иван Кирев).

Още по темата: общо новини по темата: 45
18.04.2018
07.04.2017
07.04.2017
07.04.2017
07.04.2017
23.03.2017
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 21.09.2016 г.
+7
 
 
Браво момчета! Нещата започват да се получават. Горе главите, защото идват 3 тежки мача, в които ще трябва да сте на макс! А за купата - дайте ни Септември!
0
 
 
Отлично! Интригата на деня завърши с капо за рециклираната чорба от града на люляците. Има едно стихче от Иван Вазов - Люлякът ми замириса!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Ботев с призив преди Славия: Чакаме те на "Колежа"!
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: