ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Чавдар Цветков: Работя в Локо! Община Пловдив не дава на Крушарски да прави нови терени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:34 / 18.08.2016Коментари (2)5255
© Plovdiv24.bg
Чавдар Цветков доста месеци вече е неотлъчно до Христо Крушарски
Чавдар Цветков е една от знаковите футболни личности в историята на българския футбол. Чаво е легенда на Славия, но след края на знаменателната си кариера работи в други български клубове. Цветков е голям приятел с Андрей Желязков, с когото ги свързва не само футболът. След като изкара над 15 години рамо до рамо с Николай Гигов в столичния Локомотив, сега работи с пловдивския му съименник като главен скаут и помага на собственика му Христо Крушарски. Чавдар Цветков даде доста интересно интервю за вестник "7 дни спорт".

- Господин Цветков, как сте, с какво се занимавате в момента?
- Работя в Локомотив Пловдив. Помагам на Христо Крушарски, с него сме приятели от има-няма 30 години. Срещна ме миналия октомври и ми предложи да му помагам. Приех на мига и така започна всичко. Отидохме в Аржентина заедно за един месец.

- Какво правихте там двамата?
- Той строи завод там, беше по бизнес дела, а аз гледах мачове, школи, играчи, бази на отбори.

- Какво ви направи впечатление?
- Е, то е трудно да се опише, но няма никаква база за сравнение с нашата действителност. Само ще ви дам един пример - гледах мач на аматьори, може би от най-ниското ниво на футбола там. Стадионът беше пълен, събираше 5000 зрители и мачът се играеше на осветление. Сега си представете мач от най-ниското ниво на нашия футбол и опитайте да сравнявате.

- Гледахте ли футболисти и за Локомотив?
- Да, с господин Крушарски гледахме и десетина мача. Ще ви кажа, че харесах двама играчи за Локомотив, но няма как да си ги позволим. Те са добри, за тях трябва да се плати трансферна цена, а и личните им условия са сериозни. Такива добри играчи могат да играят у нас само в Лудогорец.

- Наблюдавате ли играчи и от школата на Локомотив? Има ли шанс скоро да се появи новият Мартин Камбуров?
- Да, гледам, има добри момчета, с които се работи добре, и ще им се дава шанс за изява и в първия отбор. Дали има шанс за новия Камбуров, кой знае! Дано да се появи! Аз съм на мнение, че в нашите отбори трябва да играят повече българи, отколкото чужденци. Това е добре за клуба, за самите играчи, а и за футбола ни. Чужденците трябва да са над нивото на българите и да са по-малобройни.

- Кажете вашето мнение за представянето на Локомотив Пловдив в първенството?
- Много е рано да се правят изводи и прогнози за представянето. Ние имаме добър отбор и засега се представяме на ниво. Иначе може да се класираме напред в новото първенство. И тази година според мен шампион ще стане Лудогорец. Те са най-добрият тим. Интересно е какво ще стане с Левски, там се чакат нови собственици, промени и добри дни. Според мен ще е хубаво Левски да се изправи на крака, ще е полезно за първенството. Редно е да има и промени, защото от 7 години на Герена забравиха какво е трофей. И в техния музей трофеите хванаха ръжда. В ЦСКА-София нещата са малко несигурни, бият, падат от Верея, пак бият. Но те също ще се борят за челото.

- Какво се случва с родната ви Славия?
- Не знам. Там нещата не вървят, миналата година бяха по-добре, изненадаха с доброто представяне, стигнаха до участие в Лига Европа. Тази година три мача без точка! Това говори за проблеми в отбора. Не знам от какво естество са, защото съм далеч от клуба. Уж млади играчи имат. А колко да са млади....на 20, 21 години още ги броим за млади в България, а в Европа на тази възраст стават звезди. Та не знам. Играят слабо, имат проблеми във всички зони.

- Тази година първенството е с нова формула и с 14 отбора?
- Да, това е хубаво. По-добре е от миналогодишните 9. Повече мачове, ще е по-интересно да има две фази. Надявам се да има и качество. Лошото е, че имаме няколко нормални стадиона. Това не е добре, някаква аномалия. Не е нормално ние да играем с Ботев на Лазур в Бургас. Дунав да играе в Разград, а Монтана в Ловеч. Славия на "Васил Левски".

- Споменахте базите. Тази година държавата ще помага със средства за подобрение на стадионите, това ли е пътят?
- Адмирации за това решение. Така и трябва. Вижте, отново ще дам пример. В Италия и Интер, и Милан си имат бази, но играят на един стадион, той не е техен, а си плащат наем. Общината се грижи, поддържа го. Това е формулата и на други места по света. Просто без помощ от държавата няма как да стане. Помня едно интервю на Венци Стефанов от преди година или две, в което той каза, че не иска държавата да дава пари на футболните президенти, а да ги инвестира директно в бази и стадиони. Нали много се коментира, че ако се дадат пари на клубовете, освен че е незаконно, поне половината от средствата ще се откраднат. Ето, така директно да се дават, а стадионите да са държавни.

- В Локомотив Пловдив как стоят нещата?
- Ще ви кажа нещо, Христо Крушарски до момента е дал поне 800 хиляди лева за терени и базата. Централният терен на Лаута в момента е в идеално състояние, прави два терена в Говедарци. Оправи и тренировъчните. Сега иска и нови терени от община Пловдив, но нещо не се развиват добре нещата. Искаше да вземе един стар хотел, който е до Лаута, да го бутне и да направи терени. Това е някакъв хотел, започнат от БДЖ, сега е само бетон и желязо. Помня още аз бях играч и го строяха, но сега от общинския съвет се дърпат. Ето, стадион "Локомотив" е на Общината, но тя и един пирон не е забила до момента. Говорил съм с Наско Узунов, общински съветник е. Той ги знае нещата. И пак се връщам на Аржентина, страната не е никак богата, извън Буенос Айрес е беднотия. Но бях в град Меделин. На базата на местния клуб има 22 терена и тренират над 300 деца. Е, питам, как няма да излязат добри играчи. Поне 20 ще са на топ ниво. А тук всичко е зле, не знам, но предполагам, че и в другите спортове е така.

- Бяхте част и от екипа на Николай Гигов в Локомотив София. Защо се стигна на практика до изчезването на този клуб?
- С Гигов също сме приятели от дълго време. Над 22 години издържаше Локомотив и даде доста пари за клуба. Не се намери един човек, който да извади два лева и да му помогне. Единствено Иван Василев, който и сега спаси Локомотив, даваше пари. Защо се стигна дотук ли? Предполагам, защото накрая му писна и спря да дава пари. Спомням си, веднъж ми каза: "Писна ми вече, спирам. Бях дотук". Вижте, проблемите са много. В България хора, които дават пари за футбол, има, но са много малко. Гигов си тръгна и останаха с един по-малко. Ето, сега Христо Крушарски дава пари, мъчи се с бюрокрацията, помага на Локомотив, прави стадиона. А нека не забравяме, че няма да си носи стадиона вкъщи, нали? Въобще нали знаете онази наша поговорка за успелия българин и кацата с катран. Да не дава господ някой да е успял и да дръпне напред. Тогава става страшно.

Още по темата: общо новини по темата: 227
20.03.2020
11.03.2020
10.03.2020
26.02.2020
24.02.2020
17.12.2019
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ей тъпанар Цветков,а ти какъв наем плащаш за да ползваш стадиона,че и с осветление да разполагате на Лаута което явно не знаеш,Общината в лицето на Тотев построи.
0
 
 
"Работя в Локо" - надявам се , че Чаво си прави майтапчета ...такива "работници" не ни трябват
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: