ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Марица се надява на чудо за историческа шампионска титла
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:46 / 01.08.2016Коментари (0)2407
© НОЛ
Най-късно след два дни ще стане известен първият в историята отборен шампион на България по плажен волейбол. На 2 и 3 август, вторник и сряда, ще се проведе последната премера от първия сезон на Националната отборна лига на България за жени - между Перун (Варна) и Божур волей (Божурище), като домакините избраха тя да се изиграе на нов корт - този на Втора буна на плажа Рапонги, вместо на игрището, на което те изиграха досегашните си домакински мачове.

Отборите медалисти са ясни отдавна, но въпросителните кой от тях с какъв метал ще се окичи остават. Знае се само, че Божур волей вече е без шансове за златото, но може да гони сребърните медали, с които ще се поздрави, ако спечели и четирите си мача от премерата във Варна тази седмица. Теоретически съществува и вероятността момичетата от западна България да се доберат до среброто и само с три победи, но една от тях трябва да е служебна, което би отнело точка от актива на Перун.

Целта пред варненки обаче едва ли е да запазят втората си позиция в класирането, на която се намират в момента, тъй като пред тях се открива възможността да атакуват шампионската титла. Те със сигурност ще триумфират със златото, ако спечелят премерата си на Рапонги с 4:0 победи. Момичетата на Пламен Николов могат да вдигнат шампионската купа и при 3:1 победи, но за целта не трябва да позволяват на Божур волей да спечелят повече от три гейма или служебна победа.

При всички останали сценарии първият шампион на Националната отборна лига ще се казва Марица (Пловдив) и това би могло да стане ясно още утре вечер, ако Божур волей излезе победител в мачове №1 и №2 във Варна. Жълто-сините приключиха участието си в пилотния сезон със 17 пункта, 4 спечелени премери и 38:17 гейма и са лидер във временното класиране. Следват Перун с 14 пункта, 3 спечелени премери и 30:13 гейма и Божур волей с 11 пункта, 2 спечелени премери и 28:18 гейма.

Според регламента, пунктовете или спечелените мачове са първият критерий за класиране. При равенство се гледа броят на спечелените премери, а при ново равенство - геймовото съотношение.

Първите два мача между Перун и Божур са във вторник, 2 август, а последните два - 24 часа по-късно. И в двата състезателни дни първата съдийска свирка ще прозвучи в 18:00 б.в.

Още по темата: общо новини по темата: 74
25.09.2018
23.09.2018
20.09.2018
16.08.2018
14.08.2018
13.08.2018
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Хегемонът Марица прегази Левски за 13-ата си поредна победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: