ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев играе добре в Ловеч, отпада след глупави голове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:26 / 12.11.2008Коментари (0)6852
Ботев се представи изненадващо добре в Ловеч срещу Литекс, но загуби с 0:2 1/16-ина финалният двубой за Купата на България. "Канарчетата" бяха изключително активни и създадоха куп положения пред противниковата врата, но не успяха да реализират нито едно от тях. За сметка на това домакините вкараха два гола на дебютиралият вратар Алесио Локатели, като едното от попаденията бе изключително куриозно - прехвърлящ удар от центъра.

"Канарчетата" започнаха много агресивно, като започнаха да нападат още от първата минута. След няколко атаки при едно центриране Дормушали Саидходжа бе ударен в главата и напусна терена за малко. Веднага след като се върна той нахлу в наказателното поле, но топката му бе изчистена в корнер. Само две минути по-късно Тодор Тимонов не успя да засече отбита от защитник на Литекс топка, която излезе отново в корнер. До десетата минута Красимир Кръстев също имаше възможност да вкара, но Голубович спаси ударът му.

След няколко вяли удара отдалеч, Литекс достигнаха до първата си по-сериозна опасност чак в 18-ата минута. Те обаче извлекоха максимума от нея - Крум Бибишков излезе сам срещу Алесио Локатели и вкара без проблеми за 1:0.

Положението обаче стана много по-лошо в следващата минута, когато Ивелин Попов вкара с гол от центъра. Националът видя, че италианският вратар на "канарчетата" е излезнал далеч пред голлинията си и с точен прехвърлящ шут удвои преднината на Литекс.

Головете убиха темпото на игра за десетина минути, след които Ботев отново взе инициативата в мача. В 30-ата минута Тодор Тимонов опита шут отдалеч, но топката рикошира в защитник на гостите. Малко преди края на полувремето "канарчетата" имаха още няколко добри възможности. След точно центриране на Караджинов, Саидходжа стреля с глава отблизо, но топката излезе в аут. След тази изява обаче нападателят напусна терена контузен, а на негово място влезе юношата Йордан Етов. Малко по-късно Йордан Минев също получи шанс да стреля, но би в аут.

Второто полувреме започна с опасност пред вратата на Ботев, която бе може би единствената по-сериозна възможност за Литекс. Бразилецът Том центрира точно в наказателното поле на Ботев, но Манолев пропиля шанса и би в аут.

В 50-ата минута отново Тимонов имаше много добра възможност за гол, но на два пъти отблизо стреля в тялото на Урош Голубович. Сръбският вратар спаси и опасен далечен шут на Манчев, избивайки топката с последни сили в корнер.

В следващите няколко минути нападателите на Литекс имаха още две възможности, но Емил Ангелов и Сандриньо стреляха неточно. Между 63-ата и 75-ата минута "канарчетата" имаха още няколко много добри възможности, от които не успяха да се възползват. В 87-ата минута Крум Бибишков можеше да вкара трети гол, но отблизо се засуети и не можа да вкара. В продължението на мача Васил Василев получи втори жълт картон и остави в последните секунди Ботев с човек по-малко, а в самия край на мача Попов вкара трети гол, който не бе зачетен, тъй като нападателят е бил в засада.
Още по темата: общо новини по темата: 45
12.02.2009
08.12.2008
07.12.2008
07.12.2008
07.12.2008
07.12.2008
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: