ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (28)
Дебют на пясъка за Русена Сланчева и обрат за Марица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:34 / 30.07.2016Коментари (0)2073
© ВК Марица
Марица (Пловдив) спечели премерата си като гост на Божур волей (Божурище) от четвъртия кръг на Национална отборна лига 2016 по плажен волейбол за жени с 3:1 победи. В приятната лятна петък вечер на корта Спорт волей бийч домакините загубиха мач №3 служебно, а в сблъсъка на първите двойки се стигна до влизането на опитната Русена Сланчева като резерва преди гостенките да обърнат негативния за тях развой в мач №4.

Състезателният ден започна с демонстрационен мач между Мария Аладжова & Паолина Желева и втората двойка на Марица - Симона Николова & Йоана Николова. Той бе изигран вместо официалния мач №3 от премерата, който гостенките спечелиха служебно без игра поради неявяване на състезателки на домакините.

Състезателката на Божур волей Мими Аладжова и нейната партньорка Поли Желева спечелиха и този шоу мач в два гейма, надигравайки младите Мони Николова & Йочи Николова с 2:0 (21:15, 21:18). Преди мача Симона бе поздравена за 19-ия си рожден ден, който тя празнува днес.

В мач №4 между първите двойки на двата тима момичетата на Марица успяха да постигнат пълен обрат срещу Павлина Дачева & Милена Костова и да ги победят с 2:1 (16:21, 21:8, 15:6) след 46 минути игра. Теодора Симеонова & Дани Найденова тръгнаха добре в първия гейм и поведоха с 12:7. След това обаче домакините направиха седем поредни точки и обърнаха водачеството в своя полза.

Пловдивчанки така и не успяха да се върнат в гейма. С два поредни аса на Милена Костова Божур стигна до геймбол, а малко по-късно успешна блокада на Поли Дачева сложи точка на гейма при 21:16. За втората част в отбора на Марица бе извършена смяна. Русена Сланчева влезе на мястото на Теди Симеонова и направи своя дебют в Националната отборна лига. Тя донесе промяната в играта на Жълто-сините и геймът бе спечелен при категоричното 21:8, оформено с отлично отиграване на Дани Найденова за последната точка.

В тайбрека Дачева & Костова успяха да се поокопитят и да дадат отпор на по-опитните си съпернички в началото. Все пак, Сланчева & Найденова не оставиха съмнения в превъзходството си и отново натрупаха солидна разлика, а Русена затвори мача с интелигентно прехвърлена топка за крайното 15:6.

Крайното класиране в лигата и точното подреждане на тримата призьори ще се реши едва в последната премера за сезона. Във вторник и сряда, 2 и 3 август, Перун (Варна) посреща Божур волей. Маричанки имат три пункта преднина пред Перун и ще разчитат на Божур да не позволи на варненки да я стопят.

Тимът от западна България пък има възможостта да гони сребърните медали и званието вицешампион на България, тъй като изостава на три пункта от Перун.

Още по темата: общо новини по темата: 74
25.09.2018
23.09.2018
20.09.2018
16.08.2018
14.08.2018
13.08.2018
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: