ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (18) | Вчера (24)
Момиче от клуб "Пълдин" стана държавен шампион по конен спорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:41 / 25.07.2016Коментари (0)3745
Петко Младенов с Кайзер от клуб по конен спорт "Интегра" София триумфира на VI Национален турнир по конен спорт и завоюва Гранд Купа Бургас. Шампион на турнира за общо представяне на всички паркури стана Светлин от ККС "Марек".

Изключителното по рода си спортно събитие тази година обедини две състезания в едно - Държавното първенство за деца и юноши и това за Купа Бургас, което го направи най-дългото организирано досега у нас.

Зона Конен спорт Купа Бургас събра на едно място над 150 състезателни коня от страната и чужбина.

Турнирът не мина и без международно участие, като специален гост в него бе вицепрезидентът на европейската федерация Арман Йозгюркей, който пристигна в Бургас с пет от своите най-елитни коне. През първите дни на състезанията той успя да се наложи в част от изпитанията.

Присъстващите бургазлии и гости на града за шеста година се насладиха на единствените в България нощни паркури в Конна база - Бургас.

Много почитатели на този спорт, сред които видни спортисти, треньори общински съветници като съорганизатори на турнира , проследиха оспорваните изпитания край брега на морето.

Петко Младенов с Кайзер завоюва първото място, преодолявайки по най-добрия начин най-високите препятствия от 140-145 см. Състезателят от столичния клуб получи "Купа Бургас" и награда от зам. кмета на Красимир Стойчев, който заяви амбиции от следващата година и с подкрепата на Общината турнира да се превърне в международен.

Държавен шампион при децата стана Симона Караджова с Кардика от ККС "Пълдин" (Царацово). С първия си кон Робиньо тя записа трето място, а между двата се нареди Стефания Пейкова с Куик Стар от ККС "Конкур" - Ихтиман.

Специалната награда получи и Сияна Базотева от ККС "Кан Крум" - Бургас. Тя бе осигурена от Бова Кар и бе връчена на опитната състезателка за това, че е представяла страната на редица международни първенства, три Балкански и едно Европейско първенства.

Турнирът "Купа Бургас" и Държавното първенство за юноши откриха председателят на БФКС Тодор Гергов, зам. председателят д-р Крум Рашков и кмета на община Бургас Димитър Николов.

Шестото издание на турнира впечатли публиката с атрактивни скокове на едни от най-елитните коне, особено в тъмната част на деня. Базата в морския град е единствената, която предлага подобни условия.

"Успяхме да покажем уникални моменти на бургазлии, туристите в града и състезателите в най-продължителния комплекс от конни състезания. Много ми се иска да благодаря на най-важните участници в конното шоу - гостите на града ни. Бургаският турнир отново успя да събере в едно желанията на бургазлии, гости на града и състезатели", сподели председателят на местния клуб "Кан Крум" Георги Басотев.

Клубът, заедно с Община Бургас и Българската федерация по конен спорт, организираха спортното мероприятие, което за първи път се излъчваше и на живо в интернет.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо с домакинство на стадион "Пловдив"
Строителите на стадион "Христо Ботев": Все по-близо до финала!
Томаш изгледа внимателно двете асистенции на Бирсент Карагарен
"Числата" са един от най-неудобните съперници на Локомотив Пловдив
Попето е възстановен, повежда Ботев срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: