ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ще оправдае ли Николай Костов доверието на ръководство и фенове на Ботев?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 18.07.2016Коментари (22)10236
© Plovdiv24.bg
Треньорът на Ботев Пловдив Николай Костов призна, че се е издънил със селекцията на "жълто-черните". И с това сякаш сам си окачи въжето на шията. Още преди старта на новото първенство феновете започнаха да се изнервят на безидейната игра и на хаоса в отбора. В петък "канарите" бяха тотално надиграни от новака в Б група Септември София и скъсаха нервите на шефовете, които изгледаха мача в Бургас.

След неубедителното 1:1 запалянковците иронично коментираха: "Добре ги е подготвил Костов, с този отбор ли ще се борим за място в шестицата?". Крайните защитници тотално разочароваха и показаха, че всеки по-бърз футболисти може да ги направи смешни. В атакуващ план липсваха ясни идеи, разчиташе се предимно на хаотични пробиви и още по-хаотични центрирания, които не водеха до нищо сериозно. Неслучайно отдавна отписаният за сериозен футбол Иван Стоянов бе най-добрият в състава на канарчетата. Не, че игра силно - другите бяха твърде слаби.

Проблемът обаче не е, че пловдивчани играха като слънчасали, все едно са прекарали следобеда на плажа в Бургас. В подготвителната фаза често е така. По-обезпокоително е, че треньорът съвсем изпуска юздите на отбора и с просто око си личи, че комуникацията с футболистите липсва.

Николай Костов е сред малкото щастливци, които имаха пълна свобода да градят отбор изцяло по свой вкус. Той направи мащабна селекция, привлече играчите, които сам прецени, имаше пълен картбланш от ръководството. Ще успее ли обаче да оправдае доверието на шефовете и на бултрасите?

След като призна, че не е бил наясно със състоянието на бразилеца Рафаел де Соуса, който заради контузия отпадна за дълго от сметки му, и определи привличането на 30-годишния Коце Стоянов, чийто таван в момента е най-много за Евроколежа, като "екстремна реакция", добричлията даде нови поводи за критика. По време на лятната подготовка недвусмислено се разбра, че колкото и скъпоплатени чужденци да доведе Костов в Коматево, ефектът ще е нулев... тъй като той просто не може да се разбере с тях.

Проверка установи, че специалистът е скаран с езиците, не хваща бъкел английски, да не говорим за испански или португалски. Изключително комични бяха реакциите му край тъчлинията по време на мача със Септември София. За да инструктира котдивоареца Яя Меледже да мине в центъра, Костов на няколко пъти подвикна на друг свой играч: "Абе кажи му бе", "Абе няма ли кой да му обясни бе"...

По всичко изглежда, че на Костов няма да му е никак лесно в задаващите се мачове и всяка една грешка оттук нататък може да му коства главата. Първото изпитание е на 30 юли срещу градския съперник Локомотив... мач на живот и смърт за голяма част от феновете. Този двубой до голяма степен ще реши бъдещето на добричлията начело на Ботев. А за поста му вече чака Николай Митов, който в петък бе пълната противоположност на Костов край тъчлинията и за когото не е тайна, че е сред любимците на Румен Чандъров.

Източник: Стелияна Божидарова

Още по темата: общо новини по темата: 284
29.09.2017
29.07.2017
24.05.2017
28.11.2016
06.11.2016
01.11.2016
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Пичони беше велик, всички го помним с добро, но да не забравяме, че за целия си престой в Ботев постигна само една победа с 1:0 (макар и не срещу кого да е), но пак си бяхме безнадеждно последни в класирането. От отбора на Пичони бих взел италианското вратарче, и още максимум 2-3ма. Останалите си бяха чисти туристи. Силно се надявам Костов да обиграва отбор с по-високи цели. За Митов въобще не ми се мисли, дано да е шега. Абсурдно е преди дори един официален мач да негодуваме и да плюем по момчетата. В подготовката участваха 30-тина човека, от които поне 10-тина през сезона няма да помиришат официален мач. Така че нормално е в контролите да влизат и хора, които не са на ниво. Ако не бяха пък влизали и не бяха се дънили, после щеше да има "ама защо Костов не им даде шанс". Винаги има мрънкачи, и Капело да дойде все ще се намери някой от пред компютърчето си да му даде акъл. Забележете, че ситуацията е доста по-зле със селекцията и напусналите в градския съперник, но там никой не мрънка, даже почти всички са убедени, че са в борбата за медали. Някой да ми отговори защо ние сме най-големите мрънкачи и песимисти? Ами някой като не става ще си иде и ще дойде друг, какво толкова, това е спортът, има загуби, има и успехи. Айде наздраве на всички ботевисти и дайте малко по-ведро!
-4
 
 
Преди да дойде Вили Вуцов,казвах ,че треньор трябва да е Пичони. С 15 дебели италианци някои от които със здравословни проблеми,той стъжни живота на половината отбори в А група. Пичовете ме изравниха със земята и само слушах "глей ся кво става като дойде тоя,оня"....И кво стана??? Доказалия се не го щем,ама ще изпробваме 20 бездарни анонимника и белким попаднем на читав. Николай Митов щял да е следващия.Тва брато не е наред с главата и всеки с малко акъл го вижда. Стойчо Стоев е свободен и не вярвам някой от умното ръководство да си е направил труда да го пита какво мисли.Ама нали Митов е любимец на еди кой си.....Мърльо беше любимец на Цецо Василев и кво??
+3
 
 
Колеги, опреснете си малко паметта и се сетете за кого сте седнали да ревете. Ами тези изгонените - Мацата, Алекс, Даната, Роналдо, Фичо, Пламен Николов и пр., ами нали с тях преди година по това време паднахме 6:0 от Монтана? Това ли са големите звезди, голямата "класа", които трябваше да ни мъчат още един сезон? Това ли са зведите, с които всеки мач да е лотария дали ще играят за победа или ще "играят" напук на треньора? Кой от тях имаше класа, кой отиде в по-голям отбор? С тия звезди от колко години не сме видяли един мъжки мач срещу Левски например? Нееее, на мен ми е голям кеф, че бяха изхвърлени за назидание на останалите точно тия, така наречените "тартори", които два сезона ревяха само за заплати и саботираха нарочно 2/3 от мачовете, а в останалите просто толкова си можеха. Може да не сме по-силни от миналата година, но дори теоретично няма как да сме и по-слаби. Важното е останалите и дошлите в отбора да играят с повече желание, и нещата сами ще си дойдат на мястото. Колям лайк давам за треньора за изгонването на всички геори от мача с Монтана. Това е пътят, адмирации и подкрепа!
+1
 
 
Излезнаха ми пришки на устата.... Да изгониш футболисти, титуляри от времето на Василев, в последствие играли за жълти стотинки за да помогнат на клуба в труден момент, защото нямали мотивация си е престъпление! Пак се започва с комисионните източването...и накрая ново дружество с чисти сметки... Познато нали?
+15
 
 
От нас феновете се иска да напълним стадиона до краен предел без никакви оправдания! Напълни ли се стадиона " бизнесмените с 2 лева фирма " трябва да се усетят, че трябва да помислят за Колежа или барабар с Костов на бостана. Тръгнат ли да правят Колежа, ще имат много мощна подкрепа за Кауза колежа и тогава ще се види лицето на феновете, който не само плюят, но и подкрепят! Безрезервна подкрепа и толкова силно трябва да се реве, че пациентите на лудницата от другата страна на стадиона да не могат да ги укротят месец! От треньора и футболистите се иска хъс и желание дори да падаме. Няма ли го хъса и желанието не 3 кръга, а Костов да си хваща пътя за Добрич, че сезона на дините е в разгара си и там на бостана да бере, та да му дойде акъла.
-4
 
 
Проблемът не е Костов, с тези собственици и тази селекция и Гуардиола да докарат ще се провали. Яд ме е дори да ги коментирам, по времето на Христолов имахме по-качествени футболисти. Само чакам да минат 4-те месеца и да видим какво ще излъжат за ст."Хр.Ботев" тези безхаберници и ги грабваме.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+7
 
 
Стелияна Божидарова, кой и защо ти е дал разрешение да излизаш от кухнята и да се опитваш да коментираш материя, която очевидно ти е доста чужда?
+10
 
 
Тази контрола със ,,Септември,, не може да бъде основа за такива крайни оценки особено , след като преди 24 часа е имало и друга контрола , където пък се създадоха повече от 20 голови ситуации . Всичко зависи дали Костов ще оправдае доверието от първия мач с буферите . Една победа , ще даде летящ старт самочувствие за играчите, радост за феновете и поне няколко месечен комфорт за Костов . Но при загуба , особено след слаба и безидейна игра , Костов ще изгуби доверието , на по- голямата част от феновете и може би ще бъде пътник , още след 3-4 кръг .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Юноша на Ботев удължи договора си с Левски
Локо отвори две трибуни за дербито с Ботев в Трета лига
Майкъла: Идват Ботев и Пирин и те бият! Има ли по-голямо падение от това?
Един от най-важните хора в Ботев празнува на 1 май! Ще му направят ли "жълто-черните" мечтания подарък?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: