ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Костов: Сам избрах селекцията, ще гоним място в първата шестица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:35 / 11.07.2016Коментари (8)4720
© Plovdiv24.bg
Старши треньорът на "Ботев" Николай Костов коментира пред клубния сайт впечатленията си от подготовката до момента, новите футболисти в тима и амбициите за новия сезон.

Наставникът на "жълто-черните" пое отговорността за мащабната селекция и благодари на ръководството за предоставената свобода на действие на трансферния пазар:

"Бяхме доста активни в трансферния период. Разделихме се с много футболисти и подменихме изцяло отбора. Без да излизаме от рамките на бюджета попълнихме състава с качествени състезатели. Поемам цялата отговорност за селекцията. Аз избирах играчите и благодаря на ръководството, че ми даде такъв картбланш в избора на нови футболисти. Времето ще покаже дали съм сгрешил някъде в подбора".

Треньорът изрази задоволство от отношението на играчите към тренировъчния процес и стремежа им да се адаптират по-бързо към новия си отбор и налагания стил на игра:

"Няма как за толкова кратко време да сглобим напълно нов отбор. Все още някои от играчите не са се адаптирали към стила, който налагаме и изискванията, които имаме към тях. Това обаче е напълно нормално, тъй като се намираме в много ранен етап на общата ни работа. Важното е, че се вижда стремежът на абсолютно всички да изпълняват указанията, които им се поставят и се забелязва прогрес в детайлите, върху които работим."

Костов заяви, че Ботев има силите и потенциала да намери място в първата шестица на първенството и именно това ще бъде целта пред неговите възпитаници през този сезон:

"Подсилихме се с добри футболисти и отборът ни има потенциал. Според мен реалната цел пред нас е да преследваме място в първата шестица, което ще ни позволи да мерим сили с по-силните отбори в шампионата. Личната ми амбиция е да подготвя силен отбор за момента, в който Ботев се върне в своя дом - стадион "Христо Ботев"".

53-годишният специалист коментира и програмата в първенството, като заяви, че тежките сблъсъци, с които Ботев ще влезе в шампионата ще бъдат мерило за свършената работа в подготовката:

"Намирам програмата за нормална, защото така или иначе ще се срещнем с всички противници. Все пак може би е добре, че започваме със силни съперници, защото това ще ни позволи да си сверим часовниците още в началото. Надявам се, че трудът, който полагат играчите ще бъде възнаграден. В отбора цари добра атмосфера, футболистите са концентрирани и влагат всичко от себе си в подготовката за новия сезон."

Треньорът на "жълто-черните" сподели мнението си и по отношение на изиграните до момента контролни срещи:

"Контролите затова са контроли, за да си вадим изводите след всяка една от тях. Отчитаме положителните страни в представянето и работим за изчистване на слабостите, които сме забелязали. Резултатите не са най-важното нещо в тях, но не са и без значение, тъй като влияят на самочувствието на отбора. Като цяло не съм от треньорите, които робуват на резултати, за мен е много важно качеството на самата игра."

Николай Костов коментира също така и проблемната ситуация с Рафаел де Соуза. Новопривлеченият бразилски централен защитник има усложнения със стара травма в ахилеса, която ще го извади от сметките на треньорския щаб в следващите няколко седмици:

"Знаех, че Рафаел пристига след операция. Може би подцених ситуацията, като мислих, че става въпрос за лека оперативна намеса, но се оказа се, че мястото на травмата не е почистено добре и сега ще се наложи да изчакаме около месец преди той да се присъедини пълноценно към отбора. Ще проявим търпение към възстановяването му, защото той е ценен футболист за нас. Рафаел притежава изключително добри качества и мисля, че е точния човек за нашия отбор."

Контузията на Рафаел доведе до спешното привличане в състава на бившият футболист на ЦСКА и националния отбор Костадин Стоянов, за когото Костов сподели следното:

"Привличането на Коце Стоянов е екстремна реакция от наша страна. Знаем, че позагубил игрова практика, но той е доказан футболист, който е печелил трофеи и е стигнал до националния отбор. Ние му подаваме ръка, за да го върнем във футбола и вярваме, че с уменията си той ще бъде от полза на Ботев. Времето ще покаже дали привличането му е правилен ход."

Още по темата: общо новини по темата: 284
29.09.2017
29.07.2017
24.05.2017
28.11.2016
06.11.2016
01.11.2016
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сега нека да изчистим някои недоразумения. Тук някои като д-р Хамза искат като на особено тъпи да им се разясни нещо. Има неписани закони във футбола и единият от тях се отнася за доверието между футболисти и треньора. Ако не си вярват, значи някой от тях трябва да си отиде. Големият Орел - Иван Манолов го беше казал това. След няколко равни резултата на Тракия тогава вижда, че се е скъсала между тях тази нишка на доверието и си подаде оставката. Направи го като кристално чист, честен човек. На негово място дойде Чико с условието, че помощник ще му е Иван Глухчев. И днес доверието между тях двамата е на изключително ниво. Днес много се коментира защо си отидоха Пламен Николов и Даниел Златков. Пламен се обиди на обвиненията, че бил се продал на Локото и затова сме загубили мача. Каза го в прав текст в интервюто си. Щом феновете не му вярвали, значи ще си потърси друг отбор да играе. За Даниел Златков нещата са други. Помните този нещастен мач на Овча купел, когато Славия отчаяно се нуждаеше от победа за да е на трето място и да играе в евротурнирите. Спомнете си как игра Даниел Златков. Един опитен специалист като Костов не може да не забележи това. И се загуби доверието му в Златков. Да, той е много добър футболист, но за такива неща играта загрубява. Има ли на света треньор, който да работи против себе си, като освободи опитен футболист с много добри качества? Определено нещата са на основата на доверието. За да е здрава обстановката и в съблекалнята, и на тренировките, и на терена по време на мача, нужно е доверието да е също здраво. За Лазар Марин ще напомня, че му предлагаха нашите договор, но той вече бе решил да ходи при хибрида на чорбата с латекса. Щом сърцето на футболиста не иска да е в нашия отбор, няма смисъл да си губим времето с него, защото няма да е мотивиран. Костов искаше да задържи Фичо, но той пък с неговите номера даже и при Чечо си ги врътна. Това е за особено тъпите, които не искат да вдянат как стоят нещата. На мнение съм, че и ние трябва да си имаме доверие с тези, които са начело на нашия клуб. Само така ще можем да вървим напред и нагоре. Сега трябва да се подкрепяме, да сме задружни. Прехвърлянето на акциите на Ботев са доста сложна материя, особено при наличието на миноритарен собственик ТЦ ИМЕ. Няколко пъти вече Ангел Палийски получаваше уверения от тях и човекът ни обявяваше за прехвърлянето, което по независещи от него причини пак се забавяше. Юридически на хартия нещата не са никак сложни, но на практика могат да бъдат супер сложни. Всичко зависи от хората собственици на акциите. Спортният ни директор не обръща внимание на оскърбленията и си работи тихо без шум. Заедно с Костов направиха много интересна селекция, която може да се окаже най-добрата, ако я сравним с останалите отбори без Лудогорец. Времето ще покаже. Моля без истерии и без тъпи първосигнални избухвания.
-1
 
 
Изгони Златков , взе Коце - Сиропа . Смени расов кон , за проскубана кокошка .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: