ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (28)
Марица гостува на лидера в класирането
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:55 / 05.07.2016Коментари (0)2300
© НОЛ
Днес започва вторият кръг на първата в историята Национална отборна лига по плажен волейбол. Двете премери от женската надпревара ще се проведат във вторник и сряда вечерта във Варна и в София.

На Южен плаж във Варна сили ще премерят отборите на местния Перун и на Марица (Пловдив), съответно първи и втори във временното класиране след първия кръг.

За варненки това всъщност ще бъде реалният дебют в лигата, тъй като те спечелиха домакинството си срещу Локомотив (София) миналата седмица служебно - с 4:0 победи, поради неявяване на съперника. И колкото поради тази причина лидерството на Перун в таблицата да е съвсем условно, толкова със селекцията, която техният ръководител Пламен Николов е картотекирал, неговият тим изглежда като един от най-сериозните претенденти за историческата първа шампионска титла на България.

Несъмнено най-силната двойка в картотеката на Перун е Светла Ангелова & Ирена Мишонова, но те не са на разположение за този кръг от НОЛ поради участие в европейския Сатълайт Тимишоара от календара на ЦЕВ. Отборът на Перун обаче разполага с достатъчно на брой рутинирани състезателки, които биха могли да се противопоставят успешно на всеки противник. Достатъчно е да се спомене името на 41-годишната Диана Филипова, бивша национална шампионка и балканска вицешампионка на двойки, за да бъде вдъхнат респект към проекта на Николов. Общо 15 са картотекираните волейболистки в отбора на Перун, сред които личи разнообразие от възрасти и опит в пясъчния спорт. На кои от тях обаче ще заложи Пламен Николов зе премерата с Марица днес и утре предстои да разберем.

Най-силната двойка на Марица също ще пропусне премерата. Диана Малинова & Русена Сланчева вече пътуват за Румъния, тъй като също ще участват в Сатълайт Тимишоара. Теодора Симеонова се контузи по време на равенството 2:2 победи с Божур волей (Божурище) в първия кръг и не е ясно дали ще се възстанови за премерата с Перун. Очаква се младата двойка Симона Николова & Йоана Николова да изнесе тежестта на две от срещите във Варна, а с кого ще си партнира Дани Найденова ще стане ясно по-късно днес.

На пясъчния корт в плувен комплекс Плажът пред стадион Локомотив в София, домакините от отбора на Локомотив ще посрещнат състава на Божур волей. Червено-черните са с една изключително млада селекция от състезателки и, ако се изключи играещата им треньорка Бригита Славова, всички са на под или малко над 20 години. Въпреки че обявената основна цел пред Локомотив е обиграване на волейболистките, това не означава, че те не могат да поднесат изненада срещу някои от по-опитните си съперници.

Освен двойките, които представиха Божур волей миналата седмица в Пловдив - Мария Аладжова & Кристина Бончева и Рая Ценова & Вили Ценова, клубът от Божурище разполага с още една картотекирана двойка - Милена Костова & Павлина Дачева, които имат зад себе си опит от европейски първенства при подрастващите, но не пътуваха за Града под тепетата по здравословни причини.

Според познатия вече формат на НОЛ, всяка премера се състои от четири мача, първите два от които се играят във вторник, а другите два - в сряда. И в двете летни вечери началният час е 18:00 б.в.

Още по темата: общо новини по темата: 74
25.09.2018
23.09.2018
20.09.2018
16.08.2018
14.08.2018
13.08.2018
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: