ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (28)
Шеф на БФС обясни ситуацията с хибрида ЦСКА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:45 / 30.06.2016Коментари (2)3085
©
Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов разясни ситуацията около броя на титлите на ЦСКА. Шефът на футболния съюз бе категоричен, че ПФК ЦСКА АД е клубът с 31 титли и най-големите международни успехи в историята на българския футбол. В същото време преименуваният Литекс, който вече се казва ЦСКА-София, разполага с 4 титли.

"Правото на име си е право на име. Всеки може да си смени името. Помним, че един български фен си смени името и стана "Манчестър Юнайтед". Документите за лицензиране допускат изрична промяна на седалище, наименование и клубни цветове. Тоест тази промяна е допустима и от гледна точка на действащото законодателство. Единственото условие, което е необходимо при лицензиране, е да се установи дали една такава промяна води до неприемливо участие в професионалния футбол или в европейските клубни турнири.

Ситуацията с Литекс е малко по-дълга като изложение. Първата промяна е в Етрополе. Чавдар (Етрополе) променя името си на ПФК ЦСКА 1948 и седалището си - от Етрополе се мести в София. Това е вписано в съда. Съдебното решение е вписано в Търговския регистър. След това ПФК ЦСКА 1948 придобива собствеността върху Литекс, т.е. изкупува Литекс. Като собственик на Литекс ПФК ЦСКА 1948 преименува Литекс в ЦСКА и го мести от Ловеч в София. Това също е вписано в съда. Вчера постъпи от ЦСКА-София документ за съдебното решение и негов превод на английски и това ще бъде пратено в УЕФА.

ЦСКА-София няма как да има 31 шампионски титли. 31 шампионски титли има ПФК ЦСКА АД, което в момента е в несъстоятелност. Титлите и историята, Нотингам и Ливърпул, са при ПФК ЦСКА АД", заяви Попов, цитиран от Спортал.

Още по темата: общо новини по темата: 61
07.06.2017
01.06.2017
29.05.2017
27.04.2017
15.04.2017
09.04.2017
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сливанията, да речем, ги разбрах. Не разбирам защо хибридът Етрополе-ЦСКА-Литекс автоматично/задължително/по право и т.н. получава лиценз за участие в най-високото ниво на футбола ни. Не трябва ли всеки новосформиран отбор да започне от най-ниското ниво? Или от нивото на влетите в новото дружество отбори?
+1
 
 
Нали отборите, които ще са в "елитната" група, трябва да имат история, публика и т.н. Къде видяхте история в някое от всичките цска-та (които м/у другото са хибриди, далавери и плоски цигански номера) различни от цска АД ?! .... БФС за едни майка, за други мащеха... Да ви еб@ путк@т@ майна!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Героят на Ботев: Не допускаме голове и ставаме още по-силни
Керкез: Голяма победа! На нашия стадион ще бъдем много силни
Ботев мечтае за финал! Драма, меле, червени картони и аванс за "канарчетата" преди реванша
Марица не даде гейм на ЦСКА в първия финален плейоф за титлата
Браво, гладиатори! Спартак с решителна крачка към Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: