ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (18)
Нешка за кръстника на гимнастичката: Щом толкова бие тъпана, да я е завел на лекар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:17 / 15.06.2016Коментари (2)7105
© Булфото
Легендата Нешка Робева коментира трагичния инцидент с гимнастичката от ансамбъла Цветелина Стоянова. Грацията направи опит за самоубийство във вторник, след като скочи от шестия етаж на блок 319 в столичния квартал "Надежда".

Робева бе попитана как ще отговори на кръстника на Цветелина Стоянова, който твърди, че една от причините за действията й е изваждането й от отбора и че подобно състояние се усеща:

"Щом толкова бие тъпана, да я е завел на лекар. Аз знам какви са предстартовите състояния и как се преодоляват. Този отбор е постоянно на път. Ако един лекар постоянно наблюдава детето, може да хване състоянието. Не знам защо психологът не го е уловил. Обикновено спортните психолози работят със здрави хора, следят се предстартови състояния. Аз лично не съм работила с психолог, държала съм аз да вадя децата от подобни състояния."

"От това, което впоследствие ми разказаха, направих предположение за депресия. Но не съм лекар. След като отборът се върне от Израел, ще се потърси психиатър. Не психолог. Разликата е огромна", каза още Робева.

"В петък бях в залата да направим едно празненство. Тогава ми казаха, че Цвети е отказала да замине. Аз самата бях шокирана, защото си мислех какво ще направят останалите момичета. В един момент момичетата бяха разговаряли и тя беше казала, че ще замине. Веднага след това обаче отново е казала, че няма да тръгне с тях", допълни още Нешка, цитирана от Блиц.

"Работя 50 години в спорта. Самата аз осем години съм била национална състезателка. Аз не обичах състезанието, преживявах го един месец преди това. Търсех консултации с психиатри и психолози. В случая това натоварване може да е отключило депресия. Но такова психическо натоварване е нормално не само за всеки спортист, а и за всеки артист. Това са състояния, които са известни. Това, че се е случило на Цвети, почти 100% съм убедена, че по-късно е отключила депресия, а депресията е тежко заболяване. Никой не знае какво поражда това заболяване", коментира още легендарната специалистка.

На въпрос, психолог Татяна Янчева не е ли уловила този момент при Цветелина Стоянова, Нешка Робева каза:

"Имало е възможност, ако тя е специалист в тази област. А тя е спортен специалист. Тя е приходяща, не е непрекъснато с децата. Доколкото разбрах, това се е отключило след Световната купа в България. Тя не може да знае, ако не го е изучавала."

Още по темата: общо новини по темата: 63
01.05.2023
03.09.2022
04.05.2022
06.10.2020
24.05.2019
01.09.2018
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 15.06.2016 г.
+1
 
 
Нешке,прекалено много "Аз" употребяваш.
+5
 
 
Като се обърне каруцата-пътища много! Дано Господ е добър и запази това прекрасно момиче!! В момента е най-добре да спрат медиите да ровят и търсят коментари от този и онзи!! Всички да подкрепяме с мислите си Цвети и дано има още много дни пред нея!! С теб сме мило момиче!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ужас в Трета лига! Разбити глави и петима контузени в Смолян
БФС - Пловдив с подкрепа към Здравко Жилов
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Марица с класика при юношите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: