ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ето как пловдивчани ще могат да защитават платените паркоместа пред домовете си
Автор: Мариана Панчева 11:46 / 13.04.2016Коментари (24)16452
© Plovdiv24.bg
Ден преди гласуване на възможността пловдивчани да наемат паркоместа пред домовете си срещу 15 лева кметът Иван Тотев коментира същността на механизма, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Това ще бъдат "изчистени" паркинги, определени от районната администрация в съответствие с изискванията, а именно - да не отнемат възможността за безплатно паркиране. 

Политиката едно паркомясто за един апартамент пък следва логиката и на сегашното отдаване на гаражни клетки - една на жилище. Когато за дадено място се появят повече желаещи, ще се обяви търг с наддаване за мястото. 

Цената от тръжната процедура се заплаща еднократно, тъй като месечната такса е фиксирана на 15 лева. Това означава че първоначалната цена за наемане на мястото може да скочи в пъти. 

Тотев бе категоричен, че Общината ще промени и механизмите, с които пловдивчани ще могат да защитават платените места. Ще има възможност за обозначаване със знак за репатриране, денонощен "паяк", както и уеднаквени скоби, които да бъдат поставени по одобрен модел на община Пловдив. 

"Възможностите хората да слагат гаражни клетки в междублокови пространства, регулирано със заповед и по схема на съответния районен кмет, съществува и към настоящия момент. Т.е. - хората заплащат, за да паркират пред домовете си с полагане на гаражи. Логиката при платените паркоместа не се променя, променя се само формата", поясни кметът и коментира, че промяната е желана от самите граждани, а модерен Пловдив ще се отърве от грозните метални клетки. 


Още по темата: общо новини по темата: 228
14.03.2024 »
13.02.2024 »
28.01.2024 »
20.01.2024 »
19.01.2024 »
13.12.2023 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Хаха ще плащаш колата ти да седи на дъжда ,бесценно!
+1
 
 
Скобата ще струва 150-200лв. След това ще се притесняващ да не ти я откраднат, защото ще бъде защитена със самозалепещ стикер :))) и като звъннеш на паяка трябва да му покажеш всички документи, че това място е твое преди да вдигне колата. Ако някой е спрял "кофти" и паяка не може да го вдигне ще дойде и ще си тръгне :) успех с хабенето на нерви!!!
+3
 
 
Изобщо не съм съгласен да се заплаща за парко места пред домовете,общината е длъжна да ги осигури,нали за това плащаме данъци....Да почват да мислат да прават подземни паркинги
на 13.04.2016 г.
+4
 
 
а общината ще обезщети ли собственика на гаража , защото той си го е купувал някога и струваха 3-4000лева, как така просто ще го вдигне в един момент.....
+5
 
 
еее не са наядоха брее, на изборите ще им сипнем да хапнат
+1
 
 
Ето цитат от другата статия по темата, който до голяма степен обезсмисля спора в коментарите: "Платените паркоместа трябва да заменят гаражните клетки, схемите за тях ще се определят от районните администрации, но обособяването им няма да е за сметка на свободното паркиране или зелените площи." Тоест, който иска си плаща за спокойствието да има сигурно място за паркиране, останалите са паркират както и до сега.
0
 
 
Интересува ме как ще се уреди въпроса с паркирането пред къщите, където по принцип няма регламентирани паркоместа и е забранено спиране по тротоарите. Като се въведе това с платените места около блоковете, очаквам обсада на малкото местенце пред къщата ни, където и сега не можем да си паркираме колите. Онзи ден направих забележка на едни пръдли, които живеят под наем в кооперацията срещу нас, да не паркират под прозореца ни, защото им гълтаме пушеците от старата бракма и после обикаляме да търсим ние къде да паркираме, а те най-нагло започнаха да мърморят зад гърба ми. Чудно как не си спират пред мястото, където живеят, а пред други домове. И изобщо не става въпрос за временно спиране да си свършиш някаква работа, а за домуване и нощуване. Ето затова ме интересува този въпрос! Щото ако ние започнем да си плащаме, те къде ще кацат???
+1
 
 
Значи първо " да не отнемат възможността за безплатно паркиране. " а след това ""както и уеднаквени скоби" . Е вие дайте право да си слагат скоби и все едно някой ще излезне от тях без да си дигне скобата и вече безплатно паркиране няма, по голямата глупост е ако дадете по улиците хората да могат си купуват парко местата и всички улици в Пловдив да станат с дигнати скоби :) Пак не е доизмислена системата и ще стане като с таблата за рейсовете, само че ще има и между съседска пролята кръв това е гарантирано. А това с търга и заплащането на цялата годишна вноска наведнъж е ... меко казано рекет.
+1
 
 
очаквам с нетърпение да го приемат да видят по колко члена може да бъдат осъдени...
-2
 
 
Ами това си е легален рекет, имам предвид това с търга за паркоместата. Защото при всички положения те няма да стигат за всички живущи в един блок, и неминуемо ще има наддаване. Значи изпокарват се съседите, който има повече пари плаща, другите пият по една студена вода и пожизнено вече се мразят. Може да се стигне и да правене за мръсотии, повреди по колата и т.н, просто мога да се представя на какво е способен българина, когато се почуства прецакан. А прецакани ще се почустват доста народ, това е сигурно. Та в този смисъл, ако сме гражданско общество, никой няма да иде и да наддава за тези паркоместа, все пак, доколкото разбирам е пожелание, нали така. Също така доклокото знам пред блоковете обикновено има някакъв негласен ред и всеки си знае къде паркира, е да ама сега ако богатия съсед реши ще плати за местото на по-бедния съсед , защото примерно е по-близко до входа. И ето ти готов конфликт за години напред. Затова решението е едно - не се възползвайте и не пълнете бездънната яма на общината.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: