ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Това са условията за наемане на паркомясто в Пловдив срещу 15 лева на месец!
Автор: Мариана Панчева 09:37 / 11.04.2016Коментари (97)48013
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив публикува реда и условията за наемане паркоместа срещу 15 лева на месец. Предстои общинските съветници да утвърдят наредбата за изменение и допълнение на наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост, след което промените трябва да влязат в сила от 1 май, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 
  
Разрешението за ползване на общинска собственост за паркиране на автомобил без поставяне на преместваем обект - гаражна клетка, ще се издава от районните кметове за срок до 3 години на собственици или наематели на самостоятелни обекти в съответния урегулиран поземлен имот. 

За един самостоятелен обект се полага ползване на едно място за автомобил без поставяне на гаражна клетка. 

Разрешението се издава съгласно проект за благоустрояване на общински терен, одобрен от главния архитект на съответния район и реализиран от районната администрация. 

То се издава въз основа на следните документи: заявление по образец до кмета на съответния район, копие от документ за собственост или договор за наем за самостоятелен обект, разположен в съответния урегулиран поземлен имот, копие от служебния талон на автомобила, нотариално заверено пълномощно (изисква се в случаите, когато заявлението не се подава лично).


Още по темата: общо новини по темата: 228
14.03.2024 »
13.02.2024 »
28.01.2024 »
20.01.2024 »
19.01.2024 »
13.12.2023 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Няма такава простотия, честно. Толкова алчни з.дници не са ни управлявали. Значи всички места за паркиране в града рано или късно ще са частни, вярвайте ми. Такава лапачка няма да бъде изпусната, И знаете ли какво ще стане в един момент - няма да има смисъл да вадиш колата от вас, защото където и да отидеш - няма да има къде да я паркираш от частни паркоместа. Голям кеф изпитват някои граждани, че за 15лв/месечно си опичат работата с местенце пред входа. Но акълът не им достига да се сетят в какво ще се превърне града. А като добавим и тъпата идея номерът на колата да се записва на асфалта на паркомястото....ми кой ще го види тоя надпис, ако е мокро или има сняг?! Ей, тъпи парчета сме си българите и на всичко скачаме с "ура". И както винаги живущите в центъра отнасят всички мозъчни напъни на пловдивските управници
+1
 
 
А защо не се махнат гаражите и на тяхно място не се построят двуетажни паркинги? Никой не мисли за решение на проблема, мисли се за събиране на пари!
+3
 
 
Зад това решение прозира единствено намерението на едни хора да съберат едни пари от едни граждани! Иначе добри намерения да се оправи транспортния хаос, но липса на всякаква обосновка и аналитични процедури. Аз имам само един въпрос- Кое налага таксата да е 15лв, а не 3 лв? На каква база измислиха тази цена?
+3
 
 
Като ви гледам как се изпокарахте във виртуала, представям си в реала какво ще стане с междусъседските отношения :D
0
 
 
И сега, особено военните пенсионери редовно си очертават пред блоковете паркоместата и със зъби и нокти ги защитават, ама сега ще се наложи да си плащат. За това наглите селските тариката са в шок и паника и хленчат на умряло по форумите.На който не му отърват порядките и изискванията на големия град - да си се връща в родната паланка и да си спира ако иска в обора.
-1
 
 
тва е най доброто което могат да направят.кво искате без пари всеки да паркира кадето си иска,и да е постояно хаус.
+2
 
 
Ако се намери поне един човек да се хване на тази въдица - това ще е чудо на чудесата!
+2
 
 
ТЪПО!ЗА ДА ПЛАЩАШ ТИ ИСКАТ КНИЖА ВСЕ ЕДНО ЩЕ СТАВАШ ДЕПУТАТ.И ЗА ДА НАЗНАЧАТ ОЩЕ БЮРОКРАТИ.ЗА ДА ИМ ПЛАЩАТ - НОВИ ТАКСИ И ТАКА ДО БЕЗКРАЙ...
на 11.04.2016 г.
+2
 
 
Няколко коментара по надолу ,читател беше написал така " сградата в която живея има 32 апартамента ,но само 6 или 7 места за паркиране" . А в същото време друг коментиращ беше написал ,че семейството му притежава 3 автомобила !Има ли учудени ?! И в същото време , срещу тези 15 лева не получаваш решение на проблема . Същият брой коли ще трябва да спре някъде там . Даваш 15 лева за нещо , което е безплатно само и само да се доказваш пред комшията . Доста хора подкрепят идеята , добре тяхна си работа , само един въпрос Вие отивате на работа и цял ден мястото ви пред вас седи свободно , тъй като си е ваше ;) . Аз идвам , място за паркиране колкото искаш , обаче всичко платено ! Демек , курац ! Значи плащаш 15 кинта , да си спираш пред входа , обаче като тръгнеш за работа 10-15 мин да се чудиш къде да паркираш . Забравих , ако има много желаещи за едно място , ТЪРГ !!! Омерзен съм...
+2
 
 
Харесва ми българският начин на управление... Решават си група от нЕкви господа нещо си и си го гласуват и си го налагат, а тези за който го правят - доволни, недоволни - да се оправят. При положение, че под всяка статия свързана с този въпрос 80% от коментарите са негативни... как така се случва, че се приема???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: