ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марица продължава без загуба през пролетта, удари Димитровград с 2:0
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 03.04.2016Коментари (0)5195
© Пресслужба Марица
Отборът на "Марица" продължава с доброто си представяне през пролетния полусезон, като няма загуба от началото му. "Жълто-сините" победиха с 2:0 гостуващия тим на "Димитровград", който беше трети във временното класиране преди този мач.

През първото полувреме "Марица" беше по-добрият отбор и създаде повече и по-интересни ситуации пред противниковата врата, информира официалната страница на клуба във Фейсбук. Първата голова ситуация обаче, бе за гостите от Димитровград. Добър удар от средна дистанция бе майсторски избит от стража на пловдивчани Илия Николов.

В 9-та минута вратарят на гостите Християн Лазов трябваше да се намесва след удар на капитана на "жълто-сините" Красимир Иванов, а малко по-късно, след центриране от корнер, удар с глава на футболист от "Марица" мина покрай вратата.

В 18-та минута страхотен удар на Петьо Димитров от пряк свободен удар бе с мъка избит от вратаря Лазов. В 21-та минута Цветомир Матев от гостите стреля, но топката премина покрай вратата на Илия Николов.

В 28-та минута младият Ангел Семерджиев, който направи добър мач, отне една топка в центъра на терена и подаде на Борислав Никифоров. Той напредна по фланга, навлезе в наказателното поле и откри резултата - 1:0.

Малко по-късно отново Никифоров пробва удар с гръб към вратата, но този път не успя. Пет минути преди края на полувремето Димитър Юруков пропусна да удвои, след като стреля с глава, но топката премина на сантиметри в страни от вратата.

Така първата част завърши с минимална преднина в полза на "Марица".

През второто полувреме гостите се опитаха да си осигурят териториално преимущество, но това не им се отдаде. Въпреки това в първите десет минути на полувремето те владееха повече топката.

В 55-та минута Недялко Хубенов направи красива "задна ножица" в наказателното поле, но пловдивският вратар Илия Николов не бе изненадан и улови топката.

В ответната атака Димитър Юруков отправи хубав удар, но защитник на гостите изби в корнер. След изпълнението му играч на "Марица" отклони с глава, но вратарят Лазов успя да улови.

В 64-та минута хитър пас към Венцислав Гюзелев го остави сам срещу почти опразнената врата на "Димитровград" и за него не бе трудно да удвои.

След гола гостите се поизнервиха, но опитаха да променят развоя. В 67-та минута Живко Митев обстрелва Николов, но той за пореден път се справи.

В 74-та излезе сам срещу вратаря на гостите Лазов, но преминавайки покрай стража, той успя да докопа топката и до гол не се стигна. В 77-та минута Петьо Димитров изпълни отново добре пряк свободен удар, но Лазов се разтегна и спаси.

Влезлият на мястото на Венци Гюзелев Георги Георгиев отправи хубав удар осем минути преди края на двубоя, но топката премина покрай гредата. В 86-та минута Борислав Никифоров стреля след пас на Йълмаз Сюлейман, но Лазов отново улови.

Секунди преди края отново Никифоров напредна от дясно, но се засуети и бе спрян от защитник. Той все пак успя да подаде към Георги Георгиев, който бе съборен, но реферът Иван Пенчев не отсъди нищо.

Двата гола се оказаха напълно достатъчни и футболистите на "Марица" се поздравиха със заслужен успех. "Жълто-сините" са отборът допуснал най-малко голове в групата от началото на пролетния дял - едва 3.

Тимът е в топ 3 на най-добре представящите се през пролетта отбори на югоизток, заедно с "Несебър" и "Загорец".

Следващият кръг "Марица" гостува на "Евроколеж" в Оризари. "Колежани" измъкнаха победа с 2:1 при гостуването си на "Борислав" (Първомай).

МАРИЦА: Илия Николов, Алил Кардашев, Димитър Мичков, Мирослав Пушкаров, Петьо Димитров, Красимир Иванов - капитан, Константин Атанасов (Йълмаз Сюлейман), Венцислав Гюзелев (Георги Георгиев), Димитър Юруков, Борислав Никифоров, Ангел Семерджиев (Георги Арабаджиев).

ДИМИТРОВГРАД: Християн Лазов, Жеко Йорданов, Живко Митев, Чавдар Камов, Васко Сантов (Александър Тенев), Филип Сантов (Бончо Пенев), Кристиян Митев (Митко Димитров), Антон Колев, Цветомир Матев, Недялко Хубенов, Георги Георгиев.

Съдийска бригада: Иван Пенчев с помощници Димитър Димов и Галиан Ганев (Стара Загора).

Пловдив, стадион "Марица" - 300 зрители

Още по темата: общо новини по темата: 742
19.03.2024
19.03.2024
16.03.2024
15.03.2024
13.03.2024
11.03.2024
предишна страница [ 1/124 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Трогателно! Фенове на ЦСКА помагат на юноша на Марица
Марица победи Спартак-2, но предстои друго градско дерби за първото място
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: