ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Христо Андреев: Софийски холдинг е купувачът на Ботев, 2.5 милиона е бюджета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:19 / 17.10.2008Коментари (7)18990
© Plovdiv24.bg
С голямо закъснение, заради катастрофа на автомагистрала "Тракия", минути след 19:00 с час закъснение започна пресконференцията на ръководството на Ботев, съобщи репортер на Plovdiv24.bg. На нея присъстваха Христо Андреев и Борислав Димитров. Именно те двамата поемат от днес ръководството на Ботев. Пред журналистите Христо Андреев заяви, че провеждането на двубоя с ЦСКА е било пред провал.

"Беше застрашено провеждането на мача с ЦСКА, тъй като клуба трябваше да плати на полицията, пожарната и частни фирми. Всички тези неща бяха платени днес. В момента се изплащат заплатите. Още сутринта започнах със среща с футболистите и треньорското ръководство. Заявих им, че започва нова ера в историята на Ботев. Всеки ще трябва да докаже в много кратък период, че заслужава да остане в клуба. Всеки който не изпълни това, ще трябва да напусне. Присъствах на подписването на продажбата на Ботев Пд, така че съм убеден в сделката и спекулациите на тази тема са абсолютно неверни.

Зная, че въпросителните около контракта са много. По въпроса дали има сделка - то със сигурност мога да кажа, че сделка имаше. Чуха се много имена на хора и фирми. Замесват ни с политически сили, но в това няма нищо вярно. Истината е, че става въпрос за софийски холдинг. Една сделка не е само въпрос на финансови условия и поради това сключването й трае дълго. Предстои период от около 30-40 дни преди свикване на акционерното събрание, след което ще бъде съобщение името на купувача. Важното в случая е, че е намерен добър инвеститор, който ще инвестира в Ботев Пд. Искам да благодаря на Славчо Атанасов, че заедно с него успяхме да убедим г-н Димитър Христолов, че тази сделка е добра. Искаше ми се днес да започна със "Сбъдна се една моя мечта", но зная, че тази мечта не е само моя, а на много хора, които милеят за Ботев Пловдив. Зная също, че искате да знаете името на купувача, но към момента не е възможно да го съобщя. Заради обстановката в града и в интерес на отбора, който нямаше смисъл да потъва по-надолу, решихме да обявим, че има нов собственик. Изричното желание на купувача обаче е неговото име да бъде запазено в тайна до провеждането на акционерното заседание. Въпреки, че съм в добри отношения с г-н Ковачки, както вече казах той няма нищо общо с Ботев Пловдив.

Не зная дали пазенето на името в тайна е най-добрия ПР, но това е изборът на новия собственик и за това не можем да разкрием неговото име. Всякакви интерпретации, че тук се развива модела Банев са неоснователни. Аз заявявам най-категорично, че не мога да си позволя да предам душата си, която е "жълто-черна", а освен това на лъжата краката са къси, така че ако нямаше наистина нови собственици щеше бързо да стане ясно. Съвсем скоро ще докажем, че всички, които твърдят, че обичат спорта в Пловдив, ще могат да го докажат", заяви Андреев визирайки Марин Бакалов и предвожданата от него фондация.

"Също така ще привлечем още няколко големи спонсора. На първо време ще трябва да се погрижим да се измъкнем от зоната на изпадащите, защото всички знаем с колко точки сме в момента. Спортно-техническото ръководство ще каже какво точно трябва да се направи по този въпрос. 2.5 млн. лева ще бъде стартовият бюджет, като от тук насетне ще се вдига. От сега да ви кажа обаче, че ще станем шампиони просто няма как. Разбирам, че има някакви настроения и аз ще подходя като фен, което може би е непрофесионално, но категорично заявявам, че няма нито шведи, нито турци, както се изписа вчера и днес. Несериозно е това, в медиите излезнаха 30 имена, ако трябва да опровергавам всяко едно ще ни отнеме твърде много време и за това не сме се захванали с опровержения. Ще бъде изработен дългосрочен план за развитие на клуба.

Очевидно е, че моделът, който беше наложен със закупуването на нови футболисти не работи. Трябва да се започне от детскюо-юношеската школа. Трябва да им подсигурим условия да тренират и да се развиват. Относно самата структура на Ботев Борислав Димитров ще препоръча как да се процедира.

Г-н Христолов няма да може да влияе върху развитието на клуба. Ако обаче може да е полезен с контактите си в Италия, то клубът може да се възползва от тях.

Ботев е един от най-ощетените клубове от към база. Една от първите ни задачи ще е да намерим решение за детско-юношеската школа, разбира се с помощта на община и на Славчо Атанасов", завърши Андреев.


След края на пресконференцията новите ръководители на Ботев Христо Андреев и Борислав Димитров останаха на среща на четири очи с някои от феновете, като на тази среща не присъстваха журналисти.

Още по темата: общо новини по темата: 359
19.02.2011
07.09.2010
25.06.2010
27.04.2010
23.03.2010
18.02.2010
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.10.2008 г.
0
 
 
Коментар ----- Кой кого лъже? Драмата с Ботев (Пд) стана мелодрама, а напоследък си е чист фарс. Бунтове на публиката, скандали в отбора, неплатени сметки. И една безкрайна продажба - всеки ден аха някой да го купи. Два-три пъти дори и май беше обявен за продаден. Тези дни също. Продаден - дръжки! Като е продаден, защо не кажат на кого? На никого. Това е истината. Има някакви хора, търчат насам-натам, лъжат този-онзи и това е. А за горкия Ботев никой досега не вади и 200 000 лв. А някой ги извади, веднага му го хариза Христолов. Ама няма на кого.
Aнонимен
на 18.10.2008 г.
0
 
 
ИСТИНАТА Е ЧЕ ОТБОРИТЕ ВЪВ ФАЛИТ БЕЗ ПРАВО ДА ИГРАЯТ СА ЦСКА СПАРТАК ВАРНА БОТЕВ И БЕЛА ЗАДЪЛЖЕНИЯ КАМ НОИ НАП ВИК ЕНЕРГО ПОЛИЦИЯ ЗАПЛАТИ И ТН. СТАДИОНИ БЕЗ ЛИЦЕНТ - В ПЛОВДИВ КМЕТА НАПРАВИ РЕМОНТ С ОБЩИНСКИ ПАРИ ПРИ ОЩЕ 3 ОТБОРА В ГРАДА; С ЦСКА Е ЯСНО ДЪРЖАВНА НАМЕСАСЛЕД ОТНЕТ ЛИЦЕНЗ ЗА ЕВРОПА ИНАМЕСА НА ДАНС ПРОВЕРЕНИ СА ВСИЧКИ 16 ОТБОРА- РЕЗУЛТАТ - ПРЕЗИДЕНТИТЕ НА БЕЛА И СПАРТАК СА В АРЕСТА ЗА КОНТРАБАНДА И МРЪСНИ ПАРИ ; ПРОКУРАТУРАТА В ПЛОВДИВ И СОФИЯ ПРОВЕРЯВА БОТЕВ- СЛЕД 3-0 5-0 САШО ДИКОВ Е РАЗПИТАН ПО СИГНАЛ ОТ ЕВРОПА И С НАМЕСАТА НА ДЪРЖАВАТА И ДАНС ХРИСТОЛОВ Е СПАСЕН С УЖ ПРОДАЖБА ОТ ТАЙНИ СОФИЙСКИ ХОЛДИНГИ-ЗАПАЗВАТ 30-40 ДНИ ТЪЙ КАТО ИМА ПРОВЕРКА И ВЪЗМОЖНИ ДЕЛА ; ИЛИ ОБЯВЕНИТЕ ПАРИ СА ОТ ПЕЧАЛБА И ЗАЛОЗИ ; АКО ИМА ЗАКОНИ ВЛАСТИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕСАТ .....АЙ ЦИРК
Aнонимен
на 18.10.2008 г.
0
 
 
4erno belite kurvi zavizdat i se praskat ot qd sq ! neka si zlobeqt ste po4nem da im poriz zadnicite ve4e ! buferi dobre4e 4e be6e georgi iliev da vi kupi titlata predi tva bqhte ni6tozestva i sq pak ste takiva i ste si ostanete takiva ! aide i sas zdrave da udarite edna molitva v jamiqta na lainuta !
pld_lokomotivec
на 17.10.2008 г.
0
 
 
ti si pedesast moi 4ovek , edinstvenoto koeto trqq vi kupi e ostavaneto vi v A grupa 6toto ne vijdam kade 6e si varkete da ste v grupata ma maistorite , ai umri i si pripomni kolko zavar6i poslednoto derbi , a i predposlednoto , ooooo moje bi i pred-pred-poslednoto aa ? kaji we jalt pederas
Aнонимен
на 17.10.2008 г.
0
 
 
Аре престанете вече!Гергов,Божков ще се обяви стига сте писали глупости!
AI kanari 20 hiliqdi
на 17.10.2008 г.
0
 
 
Красимир Гергов е ! Отбора е продаден Христолов няма никаква дума вече и не е никой ,а само един мизерник който има 20% от акциите на клуба и ако не си плаща за тях може и да го няма скоро време! А за буферите внимавайте защото Христолов си е ваш фен и сега с тия 3 милиона които зе за Ботев може да ви купи и ще ви стане много яко. ахьхахьа
az
на 17.10.2008 г.
0
 
 
ми дано да казват истината 6тото те 6те го отнесат ве4е
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: