ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (19)
Румен Чандъров: Николай Костов да рискува, стоя зад гърба му
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 27.02.2016Коментари (4)6745
© Plovdiv24.bg
Бъдещият собственик на Ботев Пловдив Ру­мен Чандъров се съгла­си да коментира пред "Тема Спорт" най-наболелите проблеми в клуба и мо­ментното му състояние, както и бъдещето на род­ния футбол.

Г-н Чандъров, има ли опас­ност за лиценза на Ботев Пловдив с оглед задължения­та към Иршак, Хамза и Стаховяк?
- Само с Хамза има някакъв спор, за другите имаме спора­зумения и се плаща. Няма про­блем за лиценза. С Иршак и Стаховяк няма дела, а дого­ворка, която се спазва. И за мен това за Хамза идва като новина и тепърва ще видим дали ще го обжалваме или не. Не знаех за него, но ще го раз­решим. Няма проблеми.

Започнахте пролетния дял с хубава победа в дерби­то с Локомотив, вашият ко­ментар за успеха?
- Всяка победа радва, но ще се радвам повече, когато за­почнем да играем по-силно. Ре­зултатът е хубаво нещо, всички играят за него, но трябва и публиката да ни ха­реса. Но като за първи мач бе­ше добре. Тактически бяхме на ниво. Мисля, че до два-три мача ще сме много добре.

Николай Костов показа, че не се страхува да залага на младите момчета в тима...
- Аз стоя зад гърба му, да рискува. Ако не рискуваме, ни­що няма да стане.

Кога официално ще бъде обявено влизането ви в клу­ба? Говореше се за средата на януари, но месец по-късно все още няма сделка.
- Няма яснота. Изчакваме да видим одити, документации... Знаете какво беше при Цветан Василев. Трябва всич­ко да е ясно и изчистено. Няма драма. Ако някой има зор, то това трябва да сме ние. Ние сме заинтересовани, ние дава­ме парите. Аз нямам притес­нения, нека се изчистят неща­та. Предполагам, че до месец-два всичко ще е oкей.

Може ли още през пролет­та да има някакво развитие около довършването на ста­дион "Христо Ботев", или по-реално е да се каже от лято­то?
- Нека първо да видим какво е реалното състояние. Вкарал съм фирма, която да одитира какво е направено, какво пред­стои да се направи. През то­ва време трябва да излязат всичко неща около счетоводството, баланси и тогава ве­че мисля, че бързо ще решим нещата. Никой не ни гони. Важното е да стане.

Предполагаме, че имате някаква договорка с община­та, а и разбиране от тяхна страна?
- Засега нямаме някаква пречка от общината. Те ни съдействат с всичко, което може и е по закон. Всичко въ­зможно ще направим по най-бързия начин да се старти­рат нещата. Но преди това трябва да видим за ето таки­ва дългове, като този към Хамза. Първо трябва да си оправим финансовото съ­стояние. Нека да не тръгваме с големите кошници или от­зад напред.

Все пo-усилено се говори за създаването на Висша лига от лятото. Каква е позиция­та на Ботев Пловдив?
- За каквато и лига да се го­вори, Висша, Супер... и др., ако не са обезпечени отборите финансово по някакъв начин, пак ще има драми. Примерно, ако обявяваш бюджет от 1 милион, дай някакъв процент гаранции, да кажем 30, във футболния съюз и тогава уча­ствай. Тогава ще се научат всички на ред и дисциплина.

Стадионите също ще трябва да се подобрят и да отговарят на доста крите­рии?
- Да, така е.

Свърши ли първенството, шампионът е почти ясен -Лудогорец води с 8 точки, из­падащ директно няма да има...?
- Левски взеха футболисти, но пак им трябва време. Спо­ред мен няма как да настиг­нат Лудогорец, нека да сме ре­алисти. Но пък и за това фут­болът е интересен - никога не се знае.

Целта на Ботев каква ще е?
- Ние не сме в състояние се­га да търсим някакво класиране. Освен ако, дай Боже, не ни се отдаде възможност за Лига Европа, но въобще не сме си го и мислили. Ние сме реалисти и няма да строим пясъчни кули.

Ще се опитате ли да задържите Тодор Неделев през лятото?
- Ще видим. Ако играе добре момчето и е здраво и ако от Майнц решат пак да ни го оставят, което не би трябва­ло да е проблем, защо не. Мом­чето има страхотни каче­ства. Надявам се до един ме­сец да заиграе в националния отбор.

Има доста футболисти с изтичащи договори в края на сезона?
- Постепенно нещата ще бъдат уточнени. Всичко е в ръцете на старши треньора Николай Костов.

Бихте ли разяснили веднъж завинаги как стоят нещата с Пирин Разлог и Сеп­тември София?
- За да приключа с тази те­ма - Септември София си играе във В група само с юно­ши и е наш клуб. Ще обиграва­ме таланти, да видим кой става и кой не. На Пирин Раз­лог сме дали четирима юно­ши. Помощта там е по-скоро свързана с това, че им давам да тренират при нас в Драга­левци. Това им обезпечавам. Те си имат бюджет, община­та в Разлог си е гласувала как­ви средства ще отпуска. От Пирин му предложиха на Нико­лай Митов да е треньор и аз няма да го спъвам. Все пак ще води Отбор от по-висока гру­па. На Септември треньор ще е Христо Арангелов, кой­то водеше юношите.

Има ли шанс да направите нещо за базата на Септем­ври в "Красна поляна"?
- Още нямаме планове за там. Не е на дневен ред. Ние имаме база. Аз съм направил много хубава не само в Драга­левци, а и на спортното 57-о училище построихме терени със съблекални. На този етап сме обезпечили нещата пер­фектно. Моят план беше Септември да бъде в Б група до една-две години. Ботев се по­яви впоследствие, по-високо стъпили.

Още по темата: общо новини по темата: 250
20.10.2016
12.06.2016
11.06.2016
07.06.2016
03.06.2016
08.05.2016
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-21
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
ПФК Марица: Предстои ни трудна футболна битка
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: