ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (27)
Дани Генов: Ники Костов не ме искаше в Ботев, но дори не ми го каза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:58 / 15.01.2016Коментари (3)3797
© Plovdiv24.bg
Даниел Генов бе едно от най-актуалните имена на трансферния пазар през лятото. Минути след новината за официалното разтрогване с "канарчетата" талантливото крило, което нашумя с изявите си в Локо (Сф), се съгласи да даде интер­вю пред "Меридиан Мач". Кой го прогони от Ботев, къде ще про­дължи кариерата му и защо се провали на "Колежа" четете в следващите редове.

Дани, с какви чувства се разделяш с Ботев?
- Пазя добри спомени от този клуб. Беше вре­ме да се разделим и се радвам, че вече всичко официално е в факт.

Каква е причината да се разделиш с този клуб?
- Няколко са нещата. Чисто формално раздялата е записана като "по взаимно съгласие". На практика обаче аз направих големия компромис и се съгласих на условията, които предлагат от Ботев. Причината да искаме пътищата ни да се разделят е фактът, че треньорът няма да разчита на мен.

Какво ти каза Николай Костов?
- Нищо не ми е казал. Изобщо не съм разговарял с него след края на полусезона.

Не смяташ ли, че е редно треньорът да ти да­де обяснение защо няма да разчита на теб?
- Не бих желал да коментирам надълго, защото не ми се иска да се забърквам в някакви интриги да плюя този или онзи, не ми е в стила. Току-що се разделих с Ботев и сега ис­кам да поема по нов път.

В интервю пред наша­та медия бившият ти треньор в Локо (Сф) Митко Васев се оплака, че заради Георги Марков не е в момента треньор на Ботев. Ти усети ли подкрепа от бившия си директор в "Надежда"?
- Пак рискувам да се за­бъркам в интриги и сплетни. Аз не съм искал рамо или помощ от Георги Марков, за да я получавам. Държа оба­че да подчертая, че в нито един момент не съм бил негов играч. Отидох в Ботев заради Пепо Пенчев, който ме искаше много, както и заради феновете на този от­бор. Не съм дошъл заради Георги Марков. Дори вече се бях догово­рил с Ботев, след като той дойде на "Колежа".

Беше ли всичко корек­тно от страна на ръководс­твото?
- Да. Мога да дам пример със заплащането - каквото се бях договорил, се даваше на датата. Може да се е случвало да има по 2-3 дни забавяне, но това е нещо нормално във футбола и живота в България. Всичко беше наред.

На какво тогава отда­ваш провала в Ботев, след като започна силно още в първия мач с Левс­ки и вкара гол...
- Изцяло съм си виновен аз самият. Допуснах серия от грешки, които никога по­вече няма да повторя в кариерата си. Първо не прове­дох подготовка. До послед­но чакахме какво ще се случи с Локо (Сф), не бях изб­рал отбор. Имах сигурно 10 индивидуални тренировки, когато заиграх за Ботев. Тъкмо се бях върнал от теж­ка контузия, която лекувах два месеца. Без подготовка и след травма. Тя бързо се възобнови някъде към петия кръг, на мача с Берое. Лека­рят на Ботев правеше всич­ко по силите си, за да ме вдига на крака - инжекции, лечение, носех специален ботуш, но нищо не помага­ше. Трябваше почивка, но аз в името на отбора риску­вах и играх с болки. После се стигна до идването на Николай Костов, който не ме искаше. Търся вината ос­новно в себе си за това, че не се получи.

Каза, че си дошъл за­ради Пепо Пенчев и си тръгваш заради Ники Кос­тов. Какви бяха отношенията ти с чужденеца на пейката в Ботев - Ермин Шиляк?
- В началото му беше трудно, той е чужденец, не ни знаеше дори имената, когато дойде. После обаче започна да работи добре и според мен заслужаваше да получи по-солиден шанс от ръководството. Шиляк нямаше нужното време, за да наложи своите методи и стил на работа. Ако му бя­ха дали повече време, ще­ше да постигне много.

Като връщаш лентата, съжаляваш ли, че през лятото избра Ботев?
- Не съ­жалявам. Дой­дох тук заради Пепо и пуб­ликата, но имаше и доста положителни неща. Нап­равих голям компромис лятото. Бях пред подпис с Литекс, където навярно заплатата щеше да ми е много по-голяма, но така бях преценил и не съжалявам.

Ако беше подписал с Литекс, щеше да си учас­тник в най-големия скан­дал в българския футбол в последните години...
- Да, така е. Много гроз­на сцена.

Ако беше изпаднал в тази ситуация, как би ре­агирал?
- Не знам. Би ми било много зле, както ми е жал за момчетата в Литекс. Та­зи случка изложи целия български футбол. Най-ло­шото е, че футболистите нямаха никаква вина. Дано по-скоро се реши този ка­зус, за да знаем какво се случва.

Беше спряган в пос­ледните дни и за двата ни родни гранда - Левски и ЦСКА. Има ли някаква истина?
- Не. Не съм комуники­рал нито с Левски, нито с ЦСКА От други отбори дойде интересът.

С Локо (Сф) постиг­нахте много през мина­лия шампионат. Защо по­вечето от онзи отбор не успяхте да се реализира­те - на теб ти беше трудно в Ботев, Влади Романов дълго не игра, Бранеков заигра във "В" група, а Митко Васев е без рабо­та...
- Не мога да си го обяс­ня. При всеки футболист си има индивидуален случай. Кой се е явил неподготвен в новия си отбор, кой е из­чакал прекалено много. За Митко Васев обаче наисти­на ми е трудно да разбера защо няма нов отбор.

Как ти се вижда шам­пионатът като цяло през тази година?
- Първенството не бих казал, че е по-силно, но пък е много по-равностой­но от миналата година. Това е хубаво, но е лошо, че доста отбори като ЦСКА и Локо (Сф) не са в елита. Това се отразява доста.

Кой е твоят фаворит за титлата?
- Както всяка година на­последък - Лудогорец. Те са най-силният отбор и е нормално да са абсолютен фаворит. Както казах оба­че, силите са доста изравнени, така че ще бъде ин­тересно до последно.

Още по темата: общо новини по темата: 250
20.10.2016
12.06.2016
11.06.2016
07.06.2016
03.06.2016
08.05.2016
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Успех Дани в бойкия отбор на орлетата, не трябваше точно теб и Нико да Ви отписва Костов, но така решил. Но идва и Видовден нали знаеш, като гледам новите ни попълнения, хич не съм спокоен за бъдещето на г-н Костов. Не бием ли буферите, не знам какво ще отговаря.
Цъкам минуси на буферите :)
на 15.01.2016 г.
-5
 
 
Отивай сега Шесной да те псува,че да ти уври главата
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Момчета, не сме приключили още! У дома трябва да играем още по-добре!
Чико: Преди финала на 15 май фенове на Ботев ми показваха по 4-5 пръста, но тогава затворихме устите на половин Пловдив
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: