ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (28)
Иван Тотев: Дойде време за стадион "Пловдив"!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:00 / 26.11.2015Коментари (44)26887
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив започва процедури за проучване и изграждане на градския стадион под тепетата. Това разкри за Дарик радио кметът на Пловдив Иван Тотев. "Дойде време да се обърне внимание и на стадион "Пловдив". През следващата година предвиждаме да наемем консултанти от УЕФА и Олимпийският комитет, за да се вземе техническо задание, което да ни бъде основата за проект. В него ще впишем съществуващият стадион и изграждането на стадион с възможност да покрие максимален брой олимпийски спортове и футбол.

Към настоящият момент ще подготвим техническа експертиза и според нас с много малко промени стадионът може да бъде преведен във вид на основа за надграждане. Със сигурност трябва да бъдат премахнати трибуните около зала "Чайка", но това е само източната страна на стадиона. Надявам се до края на другата година да имаме договор за изработване на технически проект, което означава, че през 2017 трябва да знаем реалната стойност на реконструкцията", заяви Тотев.

"Не бих коментирал финансирането. Първо трябва да стигнем до момента да разберем колко струва и какво ще получим насреща за използване на базата. До този момент общинският бюджет ще финансира дейностите. Тогава ще имаме цена и етапност, тогава ще говорим за финансиране", допълни още градоначалникът.

Иван Тотев коментира и останалите направления в спорта, които общината предвижда. "За нас е радостно, че имаме многофункционална спортна зала. Подготвяме кандидатури за първенства следващата година. Активно си сътрудничим с федерацията по волейбол и колоездене и имаме големи надежди да имаме събития от световна величина във волейбола и колоезденето.

Паралелно с това имаме поредица от световни и европейски първенства на гребния канал. Още сме в съдебни процедури за втория гребен канал, но се надяваме скоро да приключат и да ни се даде възможност за изграждането на дублиращ канал, което е задача пред нас с оглед световното първенство по гребане през 2018 година", допълни още Тотев.

Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Парво помогнете за стадионите на Локомотив,Ботев,Спартак и Мариза,а след това мислета за стадион Пловдив.Освен ако нямате йелание вие и общинскя савет да си играете футбол
0
 
 
Моля отговорните за това служители от Община Пловдив да дойдат да видят при валежи като днес например къде работещите в района на бивш Домостроителен-( бУЛ.ЦАРИГР. ШОСЕ 53 ) къде чакат градския транспорт - под открито небе , под дъжда , поради липса на заслон на авт. спирка.....ЖАЛКА РАБОТА...
0
 
 
Сега ми е интересно какво пак ще излъжат като спрат проекта
0
 
 
След последната експертиза е по-добре да не правят нови, че она цифра, дето казаха, че ще е нужна, просто крещи на корупция и далавери.
+4
 
 
през една година правят технически експертизи на този стадион и всичко спира до там
0
 
 
Пловдив ще се гордее с този стадион Пловдив
+7
 
 
Шампион на първият средношколски петобой , проведен на този стадион през 1964 г станах аз .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Насрочиха полуфинала за Купата на Аматьорската Лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: