ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Пламен Николов: Няма как да остана в Ботев, щом ме мислят за предател
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:01 / 29.10.2015Коментари (38)8856
© Plovdiv24.bg
Защитникът Пламен Николов бе изключително афектиран няколко часа, след като научи решението на треньорския щаб на Ботев да го отстрани от отбора. Бившият национал не скри разочарованието си и демонстрира мъжество, коментирайки ситуацията. Той разкри пред "Меридиан Мач" какво го е обидило, с какво не е съгласен и защо за него раздялата с Ботев няма как да е само временна.

- Пламене, какво се случи след мача със Созопол и отпадането за Купата?
- Първо, още на стадиона в Созопол имахме 40-минутен разговор с част от феновете. Чухме какви ли не обвинения, включително, че бойкотираме. Така и не успяха да ни кажат кого и защо точно бойкотираме и не приеха думите ни, че няма как такова нещо да се случи. Все пак ние сме професионални футболисти и играем и за себе си, никой не може да си позволи демонстрации. Кой ще не ни вземе след това някъде да играем и ще ни гласува доверие.

- Имаше ли заплахи?
- Чуха се неща за счупени капачки, ако не бием Славия, но не това е най-важното. На мен ми е страшно болно и обидно, че ме обвиняват, че не се раздавам. Всичко друго мога да приема, но това не. Да ми кажат, че правя грешки, че ме разминават, че губя единоборства..., ще го приема. Винаги обаче съм се хвърлял с всички сили във всеки един мач и във всеки един сблъсък на терена. Жалко е, щом хората не го виждат и не го оценяват.

- Толкова ли трагично игра Ботев срещу Созопол, за да се стигне до тези катаклизми в клуба?
- Знаеш ли, каква е моята гледна точка, която между другото и четири-пет независими, които са гледали мача, потвърждават. Ако не бе добрата игра на някои от хората в защита, отивахме на разгром. В атака на практика нямахме създадено нито едно положение. Това обаче не го казвам, за да бягам от отговорност. Всички сме един отбор и сме виновни не само за това отпадане, но и за като цяло колебливите игри напоследък. Не приемам обаче да ме изкарват такъв, какъвто не съм. Аз държа преди всичко на човешкото. Пълни глупости са това, че мисля само за пари. След всяка тренировка, не само след мач, се прибирам вкъщи и си правя равносметка. Казвам си върху това трябва да работя, това трябва да изчистя...

- Мнението на феновете ли се оказа решително за това ръководството да ви отстрани?
- Сигурно. Треньорът обаче съобщи, че това е лично негово и на щаба му решение. Според него ние четиримата носим вина за проблемите в отбора и липсата на резултати. Дано да е така. Аз лошо на отбора няма да пожелая. Искам да тръгнат нагоре и нещата да се оправят. Мотивът, който ми съобщиха за моето отстраняване обаче, е направо жалък и смешен...

- ...Какъв бе той?
- Аз поисках от треньора да ме погледне в очите и лично да ми каже от какво не е доволен и защо конкретно мен ме вади от отбора. Отговорът бе, че съм оставал след тренировки и съм говорил с младите. Едва ли не аз също съм искал да съм треньор. Това е ужасно. Оказа се, че е лошо да идваш пръв и да си тръгваш последен от тренировка. Лошо е да си професионалист. Да, младите наистина се допитваха до мен за някои неща. Правехме заедно коремни преси, работехме във фитнеса... Точно преди една седмица треньорът ме похвали за това. Извика ме и ми каза, че разчита на мен, че иска да продължа да помагам на по-малките и да им бъда за пример с моя професионализъм. Сега ми казва, че това е лошо и ме гони от отбора. Как да го приема?

- Имаш ли избор?
- Всеки има избор в живота си. Не съм предател, нито съм конфликтна личност. С никой не съм се карал в клуба. Болно ми е от това, което става, защото през лятото отхвърлих други предложения, защото бях благодарен и признателен на Ботев. Казвах на всички, че ако Ботев ме иска, ще остана тук. Направих го заради феновете. Заради тях не приех да отида в отбори, които те не харесват, сега обаче хората ме нарочиха, че се скатавам и не се раздавам. Пак казвам, това няма как да го приема.

- Значи вече приключи с Ботев?
- За себе си решението вече съм го взел. Афектиран съм, но не мисля, че ще ми мине и ще го променя. Треньори и шефове се сменят, но феновете остават. Щом те не ме искат, значи нямам повече място в отбора. Все ще успея да си намеря нов клуб. Важното е да съм здрав. Някои оцени ли, че бих десетки обезболяващи инжекции, за да мога да играя и да помагам на отбора? Имах късметът да играя малко и в чужбина и съм по-независим финансово. Парите не са ми приоритет. Човек трябва да има чиста съвест и да е мъжкар. Аз така се опитвам да гледам на нещата. И 100 милиарда да изкараш, ако има нещо, което ти тежи, ще се наложи да похарчиш 200 милиарда.

Още по темата: общо новини по темата: 59
14.09.2016
29.10.2015
29.10.2015
29.10.2015
28.10.2015
28.10.2015
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Халфовете и нападателите ги няма никакви и за това защитата е виновна!!!!!Успех Пламене,за мен винаги си се раздавал.Срам ме е от лумпените които плашат с чупене на капачки.Само Ботев Пловдив.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-4
 
 
На всички е ясно какво представляват великите агитки и хората в тях. Без значение на кой отбор. Болни мозъци и социални дегенерати. Виждат конспирации навсякъде, защото не могат да живеят без тях и без проблеми. То затова и футбола ни е на това дередже.
+2
 
 
Прав ти път Пламене. Не си само ти виновен прав си, виновни са ВСИЧКИ, от Шиляк до футболистите, но явно са преценили,че вие сте най-виновни,а и е нормално след тези резили да има някаква промяна. Ако аз съм ръководител ви гоня всичките без Гояс,Филипов,Златков и още един двама и пускам юношите на Кочев.Гарантирам ти,че резултатите няма да са по-различни.Толкова слаб отбор не знам дали и по време на Христоловото време сме имали.Верно не е виновна само защитата, защото пред вас няма един нормален халф.С Гамаков и Балтанов Черноморец изпаднаха, тук направиха 2-3 мача миналия сезон и се помислиха за звезди.Отпред никой, Алекс Колев е едно абсолютно дърво, може да вкара само някой случаен гол когато топката му се удари правилно в главата, както в Благоевград, от 10 шута му влиза един, в Разград от 3 м. не вкара при 1:1.На крилата същата работа, пробват Васев, той не става нито за защитник нито за крило-житен бегач, Генов дойде с големи очаквания, започна добре с Левски и до там, абсолютно потъна в посредствеността на целия отбор.Варели,марели,кифуети въобще не смятам да ги коментирам.Казах го преди няколко кръга, тогава тук ми се смееха, че ще паднем от Созопол и Славия, просто сме един слабак и ако Пирин не бяха толкова слаби щяхме да сме кандидат номер едно за Б група.Тя половината Б група ще ни бие ако ни хване като се започне от Дунав и Поморие и се стигне до Созопол и Верея.Верно и очакванията ни бяха малко по-големи от реалностите,а те са, че сме отбор без собствени и единствената задача този сезон трябваше да е оцеляване и оправяне на дълговете, но и това вашето на нищо не прилича.Мачът със Созопол според мен е най-срамният в цялата ни история, не само като загуба,а и като игрово поведение и неотправен нито един удар към противниковата врата.Така че Пламене, прав ти път, в Ботев незаменими няма.
+4
 
 
Треньора реди състава и може да го променя по време на мача. Затова отговорността е на треньора, ако избрания от него играч греши.Треньора е за смяна ..... Фен съм на Спартак и след това на пловдивските отбори
+3
 
 
Пламене,не мисля,че толкова трябва да се афектираш,варно гадно е,може би и нечестно,че го отнасяте трима-четерима и аз смятам,че трябва да има наказания за всички играчи,защото това е колективен спорт,но не можеш да отречеш,че играта ви е срам за всички,срам за самите вас като футболисти,срам и за нас като фенове на най-стария клуб в България.Лично аз смятам,че не е виновна само защитата,при положение,че не се вкарват голове,халвовете ги няма никви и естественно,че всичко пада на защитата,но нали знаеш,един нападател ако направи няколко пропуска минават по-лесно нещата,докато защитника или вратяра направи една грешка само и от това вкарат гол,го разпъват на кръст.Чудно ми е защо вадят Чибамба при положение,че го взеха толкова скоро,то е ясно че за нищо не става,но който го предложи и удобри трябва да си носи последствията.Смятам,че цялостната политика в Ботев е сбъркана и не може да се опитват да ни замажат очите по този начин.Чета коментари на някои фенове,че трябва ботевист да поеме нещата- и аз го искам,но кажете кой,защото аз не се сещам за никой който става освен Зехтински може би,друг е въпроса дали би приел.
+6
 
 
Пламене, знаем какво се случва в отбора, но сам виждаш резултатите. Най- слабата защита в А група, какво още да ти обясняваме, щом се сърдите от най-малкото нещо, чао. Трябва ли да ти обясняваме точно пък на теб головете на буферите заради кой паднаха, ами заради теб Пламене и двата. Ами само това ли е , колко пъти те разминаваха малките пичове от Литекс, стана за смях, ами оня ден на мача с орлетата повечето атаки им бяха през централната зона, ама не той играел на инжекции. Аре багажа и да Ви няма, щом не сте мъже да отстойте на това, което Ви се случва, чао. Няма кой да плаче за Вас.
+11
 
 
Стига глупости. Фен съм на Локомотив, но не знам как може да изкарат от отбора играчи като Йордан Христов и Пламен Николов. Особенно за първия , който всеки мач е давал всичко от себе си за отбора и най-добре знае какво е да играеш със сърце за любимия си отбор. На изчезване са такива играчи , които не играят само за пари в отбора си, а Христов е точно такъв. 90% от играчите на Локомотив и Ботев не знаят какво значи да играеш в дербито на Пловдив. А такива недоразумения като Ермин Шиляк и тези новите Чибамба и не знам си кой, ги боли фара за Ботев. Те искат да си взимат заплатите и друго не ги интересува. Същото се отнася разбира се и за чужденците в Локомотив. Така, че изваждането на тези двамата , а и на другите няма да оправи положението.
+5
 
 
ЕЙ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТИ ВЗИМАТЕ 6000 ЛЕВА ЗАПЛАТИ И НЕ ИГРАЕТЕ НЕКАДЪРНИЦИ ТАКИВА МАМКАВИ ХОРАТА БАЧКАТ ЗА ПО 400 - 500 ЛЕВА И ОДЕЛЯТ ОТ ВРЕМЕТО СИ ЗА ДА ВИ ГЛЕДАТ И ОЩЕ ПАРИ ЗА БИЛЕТ ДА СИ КУПЯТ И НАКРАЯ КВО ВИЖДАТ ВАС НЕКАДЪРНИЦИ ТАКИВА. ЗА 6000 ЛЕВА ТРЯБВА ДА ИЗОРЕТЕ ТЕРЕНА. ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ХОДЕТЕ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: