ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Йордан Христов: Следващия път задължително ще бием Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:43 / 22.10.2015Коментари (22)4994
© Plovdiv24.bg
Данчо Христов обеща Ботев да вземе следващото издание на пловдивското дерби
Капитанът и лидер на "Ботев" (Пд) Йордан Христов е футболистът с най-дълъг стаж в отбора след възраждането на клуба. Той премина при Канарчетата, когато тимът започна похода си от "Б" група към завръщането в родния елит и се превърна в любимец на феновете. В дербито на Пловдив защитникът заби първия си гол в "А" група с "жълто-черния" екип, след като до този момент се беше разписвал единствено за Купата на България. Той отдели време за "7 дни спорт" и разказа за трудния сезон, през който преминават Канарите.

- Йордане, какво е мнението ти за отминалото дерби?
- Неприятно е, че загубихме. Първите 20-25 минути не бяхме настроени на вълна дерби и битка във всяка точка от терена, което ни изигра лоша шега. Допуснахме грешки в защита. В рамките на 1 или 2 минути ни вкараха 2 гола, което беше шок за нас, а с това може би се реши някаква част от мача. След това тръгнахме да обръщаме развоя на срещата, но вкарахме само един гол.

- На какво отдаваш този спад или стъписване в първите 20 минути?
- Не съм точно аз човекът, който може да каже на какво се дължи, защото това не се отнася за един или двама, а за целия ни отбор - от първия до последния, които бяхме на терена. Вината може би е на всички. Трябваше още от самото начало да стъпим по-здраво, защото знаехме, че отборът на "Локомотив" ще натисне.

- До почивката играта на "Ботев" (Пд) не спореше изобщо. Какво ви каза на полувремето треньорът Ермин Шиляк?
- Каза ни, че сме допуснали грешки, но нищо не е загубено и има още 45 минути, което е много време, и едно попадение ще обърне нещата. Знаем също така, че 2:0 е най-коварният резултат във футбола. Второто полувреме тръгна добре, вкарахме гол, но много късно създадохме още няколко положения. Нямахме и повече шансове, трябваше да бъдем по-настойчиви да вкараме втори гол.

- Точно ти реализира попадението за отбора, как се чувстваш след дебютен гол в "А" група?
- Наистина това е първият ми гол за "Ботев" в среща от шампионата, но мисля, че в момента няма никакво значение. От една страна, все пак ми е дебютният гол, при това в дербито на Лаута. Дебютно попадение, но ме боли много. В момента чувствам, че просто сякаш не съм го вкарал. Тежко ми е заради загубата. Няма как да се извиним на феновете. Трябва да ги зарадваме с победа още в предстоящия мач, както и в следващото дерби с "Локомотив".

- Съжаляваш ли, че след тази загуба се прекъсна успешната тенденция и серия от 10 поредни мача без загуба в дербито?
- Това беше много добра статистическа тенденция за нас през последните години, която говореше сама по себе си. Съжаляваме, че не успяхме да я продължим. В предишните 5 мача на Лаута нямахме загуба. Но това е статистика. Миналото остава в историята.

- Какво е мнението ти за съдийството?
- По принцип не коментирам съдийството. Станислав Тодоров е голям съдия, но мисля, че на моменти взе предвид домакинството. Той е опитен съдия, знае как да го направи. Имаше, имаше такива неща, които бяха в полза на "Локомотив" (Пд). Не са ни виновни съдиите, но винаги има нещо в ущърб на "Ботев" (Пд).

- Ще има още две пловдивски дербита до края на шампионата.
- Дотогава има много други мачове, които трябва да спечелим. Когато дойде време за следващото дерби, задължително ще трябва да победим.

- Как си обясняваш това, че напоследък играта на отбора не върви, а зачестиха и загубите?
- Да, има нещо, не може да се скрие, защото се вижда. Има някакъв проблем, който си е в нас, защото ние, футболистите, сме на терена. Явно трябва да работим още много и да изчистваме доста неща. Просто в нашия отбор липсва постоянството. Когато единия мач играем добре, другия - не е така. Трябва да направим нещо по този въпрос и да работим повече. В един момент това ще се промени в положителна посока, но когато липсват точки и са налице загубите, винаги е тежко и трудно и винаги има едно напрежение, припряност. Липсата на точки внася допълнително напрежение.

- Неподсигурената стабилност на клуба в дългосрочен план отразява ли ви се по някакъв начин, защото въпреки това ръководството прави всичко по силите си и нямат задължения към отбора, като дори ви изплатиха сериозни суми дни преди дербито на Лаута?
- Няма проблеми в тази насока, защото ръководството е изрядно и коректно към нас и това не е нашият проблем. От страна на шефовете всичко е точно и изрядно, плаща се навреме.

- А добра ли е комуникацията с треньора Ермин Шиляк?
- Няма проблеми, нещата са нормални. Говорим си на сръбски и английски. Просто трябва повече работа и по-голямо самочувствие от страна на самия отбор. Необходимо е най-вече да разрешим проблема с вкарването на голове.

- След поражението в дербито положението на "Ботев" (Пд) в класирането се влоши още.
- Нивата е дълга, както се казва. Гледа се къде се намираш в края на шампионата. Трябва да спечелим още следващия мач с "Пирин". Ние, българите, винаги много обичаме да бързаме - направим два слаби мача и веднага се казва "Те не стават за нищо". Наистина сега сме назад, изоставаме с точките, но виждате, че отборите са с изравнени сили и след 2 поредни победи се дърпа напред в класирането. Не мисля, че може да се каже, че едва ли не ще изпаднем. Трябва да постигнем 2-3 поредни победи.

- Как оценяваш шансовете на отбора занапред и в първенството, и в турнира за Купата на България?
- Нужни са ни победи. Всичко зависи от това колко ще успеем да постигнем. Предстоящият мач за купата трябва да го вземем задължително и да опитаме да продължим максимално напред в турнира. Разбира се, ще зависи и от жребия, но искаме да стигнем колкото се може по-напред и да преследваме шансовете си докрай.

Още по темата: общо новини по темата: 83
25.11.2015
26.10.2015
23.10.2015
22.10.2015
21.10.2015
21.10.2015
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз пък никъде не виждам Христов да е казал подобно нещо. Това, което казва, е следното: Тежко ми е заради загубата. Няма как да се извиним на феновете. Трябва да ги зарадваме с победа още в предстоящия мач, както и в следващото дерби с "Локомотив". А какъв е бил като дете, изобщо не е важно. То и Камбуров е започнал в Ботев, нали?
0
 
 
Ех Данчо ела си при нас там ти е местото а не при тези жълти глисти.
0
 
 
Данчо време е да дойдеш на Лаута .. аре ,че Христола се връща !
-2
 
 
Не просто ще ги бием,ще ги смажем като гниди тея хлебарки черни.
на 22.10.2015 г.
+3
 
 
Тате тате, кога ще ми купиш колело? Хахахаха
на 22.10.2015 г.
-3
 
 
Браво Данчо. Черно-бял завинаги!
-4
 
 
Ще биеш камбаните ще ти се наложи да си капитан и вьв б група ...Миризливия сополив жьлт отбор му предстой 3 100% загуби .. Пирин ще бие с лекота както и созопол а Славия ще ги качи на резултат
0
 
 
Ако бързахте като българите сега щяхте да сте на ниво възходящо, и мачовете-слабите не са два, ами доста повече.Явно толкова си можете.Само Ботев.
+2
 
 
Ето само в това сте силни жълтъци ,само в празните приказки .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: