ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бултрасите: Един билет или отнет човешки живот, това ли е дерби?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:34 / 19.10.2015Коментари (13)5302
© Plovdiv24.bg
За пореден път станахме свидетели на произвола на родната милиция, която провали футболния празник между Локомотив и Ботев. То не бяха обещания преди футболната среща, то не бяха закани по време на мача, то не беше побой. И за какво? Какво спечелихте от това?

Привържениците на най-стария отбор в България пристигнаха на Лаута малко след 18:00 часа и повече от час и половина влизаха през единичния пропускателен вход на Лаута. Безотговорното отношение и цялата организацията в този ден от страна на полицията и домакините беше толкова добре скроена, че да провокира "жълто-черните" фенове. Нашите фенове отвън бяха разигравани да си тръгват и да се връщат няколко пъти и не бяха допуснати да наблюдават дербито, въпреки, че имаха билети за него.

В масовото "клане" потърпевши бяха десетки пловдивчани, жени и деца, които си тръгнаха с пукнати глави и рани по телата след навлизането на полицията в сектора за гости. Всички те почти не наблюдаваха футболната среща на любимия ни Ботев Пловдив. Защо?

Това ли е пловдивското дерби, за което градът се вълнува цял месец и за което се прави толкова голяма организация от половин дузина страни? Срам! Заради 200 човека, оставени пред стадиона, юбилейното пловдивско дерби бе напълно провалено. Всички те можеше да влезнат преди началото и срещата да протече, както много други, на които сме ставали свидетели през годините?Или беше по-добре десетки фенове на Ботев Пловдив да пострадат от палките на органите на реда при опит да напуснат Лаута?

А станахме свидетели на поредната простотия - нито хората отвън не можеха да влезнат, нито да си тръгнат към домовете заклещени от хилядите униформени. Тези, които успяха, по някаква случайност да влязат на Лаута, бяха третирани като затворници и по същия начин не можеха да напуснат съоръжението, за да си тръгнат. Според нас полицията беше провокирана от странични фактори, дошла, за да бие хората на стадиона още от входа.

Искаме да ви попитаме:

Кой ще поеме отговорност за действията на полицията и за побоя в тунела под сектора за гости?

Защото по време на вчерашната среща можеше да имаме смъртен случай... за един билет!?!

bultras.com

Още по темата: общо новини по темата: 83
25.11.2015
26.10.2015
23.10.2015
22.10.2015
22.10.2015
21.10.2015
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
за локо пловдив родих се аз, за теб тупти сърцето ми и докато то не спре ние не ще те предадем...
на 23.10.2015 г.
0
 
 
ЗАЩО СИ ЗАПАЛИХТЕ ХОРЕОХРАФИЯТА ,ЖЪЛТИ СЧУПЕНИ МУЦУНИ?ЗАЩО НЕ ВЛЯЗОХТЕ БЕЗ БИЛЕТИ,А ЯДОХТЕ ПАЛКИ,ИНТЕРНЕТ ХУЛИГАНИ?ЗАЩО СЛУШАТЕ ГЛАВИТЕ ПЪЛНИ С ЛАЙНА И ИЗПЪЛНЯВАТЕ КАТО ПОСЛУШНИ КУЧКИ.
+1
 
 
Коментари на ботевисти , които са се прибрали - 90 процента от агитката бяха пияни - ФАКТ.
-4
 
 
Малко ви беше , трябваше да ви пуснат в края на мача.....
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 19.10.2015 г.
+2
 
 
И като го казваме - кой да ни разбере? Тъпото и нагло ръководство ли, или феновете им? Дето се кланяха до земята като рая пред турските фесове - собственици на клуба им, или пък на един пропаднал наркоман и убиец, дето целуваха асфалта, след гумите на колата му?! Малоумна сган - това има на джамията до гората!
+5
 
 
Това е така по организацията, но чисто спортно-технически бяхме доста зле, Локото с тези играчи и подобрено финансово положение няма да имат никакви проблеми с оставането, чак за титла, както Крушарски е казал, надали ще могат в близките години, на нас ни остават конкуренти само Пирин и Монтана, следващия мач с Пирин трябва задължително да бъде спечелен, за да държим на сериозна дистанция последното място и да сме близко до баража, ако нещата след паузата не се оправят финансово, а за съжаление такива индикации няма, камо ли за стадиона фактите са такива че ще се борим да не сме на бараж, всички отбори без горепосочените ни превъзхождат финансово, организационно, а и като футболисти даже, затова нека бъдем реалисти, след Цветан Василев и този трус трудно ще се справим тази година, затова надеждата ми е догодина, но трябва да останем задължително в групата! Напред ботевисти и горе главата, сега колкото и неприятно да звучи ни предстои не по малко важно дерби с Пирин! Само Ботев, във В група ги подкрепяхме, сега пак имат нужда от нас, както винаги, затова, а и като виждаме реалностите какви са с нашия клуб това е положението, затова нека бъдем с тях момчетата имат нужда и не трябва да ги предаваме! Публика и играчи, като юмрук, пък за по-натам ще видим, като нямаме финансов благодетел е трудно, с пари е лесно, но публика не се купува, затова Лудогорец са шампиони, но без публика няма да са велик клуб, нека бъдем зад момчетата, защото след Пирин идват мачове с отборите над нас и може да изпаднем в още по-лошо положение!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: