ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Ботев с въпроси към Локо и полицията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:38 / 18.10.2015Коментари (108)17965
© Plovdiv24.bg
Ръководството на Ботев излезе с официално изявление след вчерашния мач с Локомотив. "Канарчетата" задават няколко въпроса към противника и полицията.

Ето какво пишат "жълто-черните":

"ПФК "Ботев" честити на ръководството, отбора и привържениците на "Локомотив" победата в пловдивското дерби!

Дерби, което извън терена бе белязано и помрачено от сблъсъци между полиция и публика. Въпреки, че в поредицата от срещи и многобройните разговори в седмицата преди двубоя, ръководството на ПФК "Ботев", предупреждаваше ръководството на "Локомотив", в качеството му на организатор на футболната среща, и органите на реда за възможните рискове, апелите ни не бяха чути.

Сега, след като за съжаление очакванията се превърнаха в реалност, "Ботев" иска да зададе на Клубът - домакин и органите на реда следните въпроси, в чиито отговори според нас се крие причината за ексцесиите, опорочили Дербито на Пловдив.

1. Защо ръководството на ПФК "Локомотив" реши да допусне само 500 привърженици на "Ботев" в сектора за гости, при положение, че капацитетът на същия може да побере повече хора, както се е случвало многократно в мачовете между двата отбора на "Лаута"?

2. За привържениците на всички гостуващи отбори ли важи ограничението от 500 билета на стадион "Локомотив"? Ако отговорът е "Не", то на какво се дължи специалното отношение към привържениците на "Ботев"?

3. Защо ръководството на ПФК "Локомотив" не съгласува предварително вариант, в който полицията да разреши в сектора да бъдат допуснати оставащите извън него неголям брой привърженици на "Ботев", готови да заплатят определения от домакините вход за мача? Действие, което би предотвратило последвалите ексцесии...

4. Защо на база оперативната обстановка в и около сектора за гости полицията не демонстрира твърдо и отговорно решение да предотврати напрежението, като допусне останалите извън сектора привърженици на "Ботев", готови да заплатят вход за мача?

5. Чия е отговорността за следното лицемерно поведение от страна на полицията:

Първо униформен служител на реда да обяви повече от веднъж на всеослушание с помощта на високоговорител, че всички привърженици на "Ботев" ще бъдат допуснати в сектора за гости, а минути по-късно да бъде издадена заповед за недопускане и принудителното им отблъскване?

6. Кой е отговорен за проявената агресия и употребата на сила срещу беззащитни привърженици на "Ботев", включително жени и деца?

7. Ще бъде ли потърсена отговорност от униформени служители на полицията, за продължаваща агресия над паднали на земята хора?

Ръководството на ПФК "Ботев" разполага с видеоматериали, показващи споменатите горе действия на полицията, които сме готови да предоставим при поискване.

Клубът настоява органите на реда да изяснят действията на своите служители и да потърсят отговорност от провинилите се длъжностни лица!

Настояваме също така и за публичен отговор от ръководството на ПФК "Локомотив" на зададените към тях въпроси, касаещи създадената организация на мача!

ПФК "БОТЕВ" АД"

Още по темата: общо новини по темата: 83
25.11.2015
26.10.2015
23.10.2015
22.10.2015
22.10.2015
21.10.2015
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Шиляк- Мъри, Гошенцето Марков- Ренденцето,Божо- хвърлилия бултрасите срещу непропускащите глави полицейски палки, благодарим , че ви има и съдействате на Пловдивския Любимец...
+2
 
 
Идиоти,10 процента от капацитета за гостуваща агитка как ви се струва.Свлачището за 5000 ли е идиоти и как събирате 8000 на този катун строен от Строителни войски в нивите на сюлейман лаутлу..Я мислете малко.Декларацията е правдоподобна и вие примати много добре знаете за какво става въпрос.На базата няма да ви бъдат отпуснати повече от 300,защото циганията ви трябва да има граници.
+1
 
 
Или сте морални победители,или сте повече от нас?!Значи тези дето бяха там за"ни'къв уй не стават "Така ли?Аз бих се обидил ако клуба ми напише такава декларация!Значи ако играете пред 1 000 000 зрители ще сте извънземни шампиони така ли?Нищо,че треньора ви избра грешна тактика с дълбока преса?!Нищо,че единия тъмничък пробягва 40м.минава защитник,отива до корнера и центрира на центъра?!И ние си имаме слаби страни,и ние сме слаби,но не търсим оправдания а по-скоро ги решаваме дори и в минимален процент!
0
 
 
Ръководството на Ботев като пишат декларации сигурно са забравили, че още не са платили щетите от предишното дерби, трябваше да погледнат и какво представлява сектора и след този мач, въпреки че бяха само 500! Няма друга гостуваща публика, правила такива мизерии, а ръководството им чак декларации афишират. В това отношение, другото дерби и 200 гостуващи ще са много, но за съжаление процентът от общия капацитет на стадиона ни задължава на 500!На всеки е пределно ясно, че в ситуацията страдат и феновете, които нямат намерение да правят глупости, но това си зависи и от фенската им организация. Това как биха го обяснили от ръководството, как биха обяснили и защо 5 дни преди мача започна да се афишира нахлуване без билети?! Малоумна работа ми се струва! Може би полицията да се подготви в организацията по-добре?! И още един въпрос, защо от Ботев продават билети за гостуващият сектор в Коматево, но повече от половината от хората купили тези билети нямат видимост към терена от стоящите пред тях, важното е парите да се приберат, иначе нямам обяснение! И накрая - по тъпа декларация, никога не съм чел, мисля, че основно тя е за "вътрешна" употреба, да отклони и успокои евентуален натрупан негативизъм.
0
 
 
Ръководството на Ботев сигурно са забравили като пишат декларации, че още не са платили щетите от предишното дерби, трябваше да погледнат и какво представлява сектора и след този мач, въпреки че бяха само 500! Няма друга гостуваща публика, правила такива мизерии, а ръководството им чак декларации афишират. В това отношение, другото дерби и 200 гостуващи ще са много, но за съжаление процентът от общия капацитет на стадиона ни задължава на 500!На всеки е пределно ясно, че в ситуацията страдат и феновете, които нямат намерение да правят глупости, но тава си зависи от фенската им организация. Това как биха го обяснили от ръководството, как биха обяснили и защо 5 дни преди мача започна да се афишира нахлуване без билети?! Малоумна работа ми се струва! Може би полицията да се подготви в организацията по-добре?! И още един въпрос, защо от Ботев продават билети за гостуващият сектор в Коматево, но повече от половината от хората купили тези билети нямат видимост към терена от стоящите пред тях, нали, важното е парите да се приберат иначе нямам обяснение! И накрая - по тъпа декларация, никога не съм чел, мисля, че основно тя е за "вътрешна" употреба, да отклони и успокои евентуален натрупан негативизъм.
+5
 
 
Като е казано 500 - значи 500!!! Билетите са обявени седмица по рано, даже и повече. Вие като давате по 400 билета за гостуващата публика, ние си идваме толкова, а не идваме 1000 и да правим мизерии извън стадиона. Какво се спечели от тези пропаганди "Всеки един фен на Ботев ще влезне на стадиона"?
на 19.10.2015 г.
-1
 
 
Жълтата циганска наглост край няма. Не стига че са виновни, и всичко стана заради манията им за величие, която е абсолютно смешмна на фона не всичко около тях, ами и претенции имат. Ама така е, мангал срама няма.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 19.10.2015 г.
-5
 
 
Да, циганите нямат тоя проблем! Проблемът с посещаемостта! В половината градове не ходят на гостуванията, а и една Бейсика не могат да напълнят! Факт! И не сме искали да влезем без билети, а да си купим билети! Но не 500. Мизерници!
на 19.10.2015 г.
-1
 
 
Очакваме отговор. В едно съм съгласен - циганите са си цигани - ревът, оплакват се и искат да влизат на всякъде без пари. Феновете на Ботев си официализираха циганията с тази декларация след като официално се разреваха, че не могат да влизат без билеети. Нямам търпение да прочетем отговора на тази най-меко казано нагла словестна диария.
на 19.10.2015 г.
-2
 
 
Безсмислена декларация. Циганите са си цигани и нищо друго не може да се очаква от тях , освен цигании. Нашият клуб и нашето Ръководство не си бяха на мястото. Вместо да не извеждат отбора на терена , при ексцесии около входа на сектора за гости , те предпочетоха да си гледат кротко от ложите мача. Рендето какво направи да предодврати ексцесиите ? А къде е новият ни отговорник за връзки с медии , полиция ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Керкез: Голяма победа! На нашия стадион ще бъдем много силни
Ботев мечтае за финал! Драма, меле, червени картони и аванс за "канарчетата" преди реванша
Марица не даде гейм на ЦСКА в първия финален плейоф за титлата
Браво, гладиатори! Спартак с решителна крачка към Втора лига
Проливен дъжд в София! Каранга липсва, съставите на ЦСКА-София и Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: