ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Левски и Ботев влизат в битка от коренно различни позиции
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:17 / 28.09.2015Коментари (1)3312
© Plovdiv24.bg
Левски и Ботев Пловдив ще влязат днес в битка от коренно различни позиции. При добро стечение на обстоятелствата след кръг домакините може да са лидери в първенството, а "жълто-черните" да се озоват на мястото, което праща на бараж срещу втория от Б група.

Сезонът започна много трудно за сините, но нещата за тях се наредиха по отличен начин. И сега е моментът да се възползват от поговорката "Двама се карат - трети печели". В случая лидерите Лудогорец и Литекс, които в началото не взимаха насериозно столичани. При успех над Ботев Левски вече ще е само на точка от върха. И за първи път от сезон 2012/13 ще се превърне в реален кандидат за златните медали. За феновете целта вече е една - тимът да започне поход към върха. На Терена" среща ще си дадат защитата, която е в най-добра моментна серия, и тази, която е най-пропусклива в елита. "Сините" не са инкасирали попадение вече в 434 минути -тоест 7 часа и 14 минути. През това време Боян Йоргачевич сякаш заключи вратата си в А група - 0:0 срещу Пирин (спаси и дузпа), 1:0 срещу Славия и 2:0 срещу Берое, а към тези срещи трябва да се прибавят и 120-те минути срещу Поморие за купата (4:2 след дузпи). Ботев пък е допуснал 14 попадения в А група -повече от последния в класирането Пирин, и преди кръга бе с най-рехавата защита.

Треньорът на Левски Стойчо Стоев има някои проблеми около състава. Очаква се десният бек Живко Миланов, който получи травма с Поморие, да стисне зъби и да играе. Испанецът Мигел Бедоя със сигурност няма да започне мача. На вратата на сините ще е Йоргачевич, а останалите от защитното каре ще са Веселин Минев, Аймен Белаид и Максимилиан Карнер. В халфовата линия Стоев отново ще се довери на Костадинов и Де Ноойер, а пред тях ще е Гаджев. По десния фланг ще стартира Прохазка, а спортно-техническият щаб има колебания за лявото крило. Опциите за този пост са две - Божидар Краев или Радослав Цонев. Първият пропусна последните два мача заради травма в кръста, но вече е възстановен и е с малко по-големи шансове. На върха на атаката ще е Линел Китамбала, който за първи път ще е титуляр за сините. Той ще бъде предпочетен пред намиращия се в много слаба форма Атанас Курдов. На пейката ще е и Денис Махмудов.

Словенският треньор на Ботев Ермин Шиляк няма да прави големи промени по тима, който затрудни до краен предел Лудогорец, но загуби с 1:2. Той ще е амбициран да сложи край на серията от две поредни загуби в шампионата. Младежкият национал Милен Гамаков се връща в титулярния състав на канарчетата за мача с Левски. Халфът получи почивка за двубоя със Септември Симитли за Купата на България. Сега обаче Шиляк ще разчита най-много на него да връзва играта в средната линия. Той ще бъде подпомаган от Лъчезар Балтанов, а с по-дефанзивни функции ще бъде натоварен бившият играч на Левски Орлин Старокин. На левия фланг на атаката ще бъде Божидар Васев. Словенецът обаче до последно ще се колебае кой да е вдясно - уругваецът Нико Варела или Даниел Генов. Нападението ще води Алекс Колев, а новите попълнения Кифуети и Чибамба ще бъдат на пейката и ще влязат в ролята на жокери. На вратата на "жълто-черните" ще е Виктор Голас, като негова резерва ще бъде Валентин Галев, който имаше проблеми преди срещата. В отбрана ще са Йордан Христов, Даниел Златков, Лазар Марин и Пламен Николов.

Още по темата: общо новини по темата: 27
15.10.2015
29.09.2015
29.09.2015
29.09.2015
28.09.2015
28.09.2015
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За сега Пловдив - София е равен резултата така,че дано биете
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Сватбата ще свири на Локо, пратиха Давидов на стадион "Христо Ботев"
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Юноша на Ботев удължи договора си с Левски
Локо отвори две трибуни за дербито с Ботев в Трета лига
Майкъла: Идват Ботев и Пирин и те бият! Има ли по-голямо падение от това?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: