ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марков: За да бием в Благоевград трябва да пуснем кръв на "орлетата"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:45 / 09.08.2015Коментари (23)6999
© Plovdiv24.bg
Спортният директор на Ботев Георги Марков обяви, че пловдивчани трябва да пуснат малко кръв на "орлетата", за да може да си тръгнат с 3 точки от Благоевград.

"Смятам, че сме готови да излезем крайни победители в мача с Пирин. Но трябва хъс и както се казва, да пуснем малко кръв, за да си тръгнем с успех", каза Марков.

Шефът на "жълто-черните" коментира и наболялата тема - селекцията в клуба. "Надявам се тази седмица да имаме резултат. Засега треньорът не е поискал чуждестранни футболисти, ще заложим само на българи", допълни пред "Меридиан Мач" спортният директор.

Новият наставник на "жълто-черните" Ермин Шиляк ще трябва да бистри състава, най-вече в халфовата линия заради контузията на основния полузащитник Мариян Огнянов. В последния момент ще бъде избран точният вариант.

Другата въпросителна е дали дебют ще направи бразилският вратар Виктор Голас или отново ще се разчита на по-подготвения Валентин Галев. Наставникът на "канарчетата" е инструктирал скаута Костадин Видолов да наблюдава двубоя между Славия и Берое днес. Именно това са следващите два съперника на "жълто-черните". Словенецът иска от Магьосника анализ за играта на "бели" и "зелени".

Ермин Шиляк продължава се оказа голям педант в разузнаването на съперниците и специфичната постройка на тима за всеки отделен двубой. Той държи изключително много на теоретичната подготовка на състава за всеки сблъсък. 

Така преди последните две тренировки за днешното гостуване на Пирин Благоевград той отдели по един час за видеоанализ на играта на съперника. След това пък са били показани и грешките на отбора в предишните му мачове. Шиляк използва голяма част от времето си да гледа записи на канарчетата, за да се запознае в детайли с качествата на играчите си. 

От тази седмица словенският специалист въведе и нов график за тренировки, като в отделни дни от седмицата той прави по две занимания, едното от които задължително е във фитнеса. Освен това словенецът закри тренировките. Дори и мачовете на юношите и децата в Коматево минават без публика, ако по това време на на друго игрище тренира мъжкият отбор.

Шиляк ще има сложна задача за решаване за гостуването на Пирин Благоевград. Орлетата са последни в класирането, но не показват толкова лоша игра. Ермин ще трябва да се оправя срещу благоевградчани без най-добрия си футболист - Мариян Огнянов. Полузащитникът не се възстанови навреме за двубоя. Освен него аут за двубоя е и нападателят Наско Милев. В отсъствието на Огнянов в центъра на халфовата линия ще са Лъчезар Балтанов и Милен Гамаков, а пред тях ще действа Даниел Генов. По крилата ще са Божидар Васев и Нико Варела, а на върха на атаката Алекс Колев. Генов и Варела ще си сменят местата и ще се наложи да заменят Огнянов при организирането на играта на тима. Вдясно на защитата се завръща изтърпелият наказание капитан Йордан Христов. Вляво ще бъде или Филип Филипов, или Лазар Марин. Това е и единствената дилема за Шиляк. Той ще избира за вратарския пост между Валентин Галев и получилият картотека от БФС бразилец Виктор Голас. Шансовете на българина да започне като титуляр обаче са по-големи.

В лагера на Пирин (Благоевград) до последно под въпрос ще бъде капитанът Александър Башлиев. Добрата новина идва от завръщането на Емил Виячки.

"След тежката седмица, последвала загубата с Берое, се стремяхме да подобрим тонуса, самочувствието и увереността на футболистите. На облекчен режим тренираха двама футболисти, но сега с отбора се подготвяше цяла седмица нападателят Димитър Благов. Централният ни защитник Емил Виячки е в строя, тренира с пълно натоварване. На облекчен режим тренираше Башлиев заради стара травма и ще преценим в деня преди мача каква ще бъде групата, според състоянието на всеки. И футболистите, и ние - треньорите, имаме желание да постигнем победа. Но все нещо не ни достига. Може би ни липсва концентрация, може би и спортна злоба, или пък самочувствие. Радващо е, че създаваме във всеки мач по няколко голови положения. Но ние не сме примерно Барселона, да създаваме по 20", заяви треньорът на "орлетата" Неделчо Матушев.

Още по темата: общо новини по темата: 24
13.08.2015
12.08.2015
11.08.2015
10.08.2015
10.08.2015
10.08.2015
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако т'ва момче на снимката е спортният директор на Ботев нещата си отиват към келявия.... леко джипси....
0
 
 
Поправете ме,ако греша,но при избора на Шиляк за треньор повлияло и това,че щял да доведе двама словенски национали.....сега пък ще разчитаме само на българи!Някой от ръководството ни прави шмекерии,ама ЯКИ!!!!!Потретям,при провал на този треньор,заедно с него трябва да си събира багажа и някой от така нареченото"ръководство"!Таакива потайни ходове с неизвестни на никого треньори и днес едно ,утре друго навяват у трезвомислещите фенове мисли за комисионни и задкулисни игри!ИСТИНАТА!
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 09.08.2015 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+2
 
 
Дано вземем нещо от този мач, че става лошо.
-1
 
 
Ша ги дават ли нашти по тиливизура.тез ша ги биим поне с 2:0 аку Мацать беши играл ша го биим с 3:0.саму Ботевь
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Сподели какво ново....
на 09.08.2015 г.
-2
 
 
Миналия кръг нямаше съблечени футболисти , заради подаръка от съдята. Ама този кръг няма да им се размине .
+5
 
 
Ами то било , много просто тогава . Пускайте им кръвта на ,орлетата,, и си идвайте с трите точки.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: