ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Даниел Генов: Искам да се превърна във водещ реализатор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:26 / 22.07.2015Коментари (6)5218
© Plovdiv24.bg
През януари 2013 г. името на Даниел Генов не бе особено познато у нас. За два сезона обаче в Локо (София) крилото се превърна в един от най-добрите български играчи на този пост и бе повикан от националния селекционер Ивайло Петев. През това лято той облече екипа на Ботев. Ето какво спедели Генов в интервю за вестник "Тема спорт":

Дани, премина в Ботев през това лято. В събота дебютира срещу Левски, като вкара за 1:1. Какво си помисли след гола?

-Доволен съм от дебюта си. За първи път ми се случва да вкарам гол в първия си мач. Щастлив съм, че така се стекоха нещата. Всяко едно ново начало обаче е трудно. Трябва бързо да се пригодя към новия си тим. Локо София имаше съвсем различен стил на игра, а сега Ботев друг. Затова е нормално да ми трябва повече време, надявам се бързо да се преборя за титулярно място. Единственото, за което ме е яд, е, че не успяхме да стигнем до трите точки срещу Левски. Изгледах мача на запис и видях, че сме имали много повече положения от тях. Те също направиха няколко добри контраатаки, но не ги развиха, докато ние стигахме до удар при всяка възможност. Явно, че имаме проблеми в завършващата фаза, които ни попречиха да спечелим.

Имаше доста оферти, след като лицензът на Локомотив София бе отнет и стана свободен агент. Защо реши да избереш Ботев пред Литекс и Левски?

- Лично с мен никой от Левски не е говорил. Може би са се обаждали на моя мениджър. Имах конкретна оферта от Литекс, но не успяхме да се разберем. Честно казано, аз държах да продължа кариерата си в Ботев. Нещо вътрешно ми подсказа, че това е правилният избор. Най-много ме привлякоха феновете, които са сред най-всеотдайните и страстно подкрепят отбора си. Базата в Коматево пък е една от качествените у нас, а аз имам нужда от точно такива условия, за да вървя напред. Обстановката в клуба, отношенията на треньорите и ръководството също ме спечелиха. Просто хората показаха огромно уважение и затова бързо се разбрахме за договора ми.

Повлия ли за решението ти и фактът, че бившият директор в Локо София Георги Марков премина в Ботев?

- Разбира се. Още, когато Георги Марков бе назначен за директор в Ботев, ми се обади и ми предложи да продължа кариерата си там. Преди това бях разговарял и с треньора Петър Пенчев. Но когато Марков ми се обади, нещата се наклониха още към клуба и реших, че това е най-добрият избор. Харесва ми, че Ботев залага на младите момчета. Просто философията на клуба ми допадна.

Какво ти каза Петър Пенчев? Увериха ли те, че клубът ще се стабилизира финансово, защото през миналия сезон премина през тежки моменти?

- Не мога да кажа нещо конкретно по тази тема. Когато подписвах договора си, ме увериха, че тази година Ботев ще бъде много по-стабилен финансово.

В следващите два кръга играете с Монтана и Локо Пловдив, може ли да вземете шест точки от тези два мача?

- Искрено се надявам да продължим още по-силно в шампионата и да спечелим следващите си два мача. Във всяка среща ще се стремим да побеждаваме и трупаме точков актив. Както казах и след двубоя с Левски - гоним челото. Силите обаче са изравнени и трябва във всеки момент да даваме максимума, за да се върви във възходяща линия. Виждате, че Монтана направи доста силен мач с Берое и не бива въобще да ги подценяваме, няма да е лесно. Трябва да подходим с нужния респект, уважение и отговорност, ако искаме да не бъдем наказани.

Това ще е първо дерби на Пловдив за теб. Сигурно с нетърпение го очакваш, а и вече си вкарвал в мрежата на Локо с екипа на бившия ти клуб?

- Със сигурност всички искаме да се докажем. За мен ще е огромна тръпка, защото досега не съм играл в голямо дерби. Очаквам го с нетърпение. Честно казано, не съм запознат какво е отношението на феновете при успех над градския съперник. Надявам се съвсем скоро да разбера. Всеки мач е много важен, но за Пловдив този е с по-сериозна тежест. Дано победим.

През миналата кампания целта пред Ботев бе влизане в топ 6. Сега имате ли поставена задача от ръководството, която трябва да изпълните?

- Все още не сме разговаряли по тази тема. В момента първенството е в самото си начало и е нормално да не избързваме. Сигурно по-натам ще получим конкретна цел. Лично моите амбиции винаги са били високи. Искам да се класираме колкото се може по-напред. Виждате, че останалите отбори не се намират в оптимална форма. Освен това и всички имат горе-долу една и съща класа. Ако успеем да държим средно ниво, ще може да се целим в тройката. Засега не мога да посоча кои ще ни бъдат преки конкуренти. Ясно е, че един от тимовете в челото ще е Лудогорец, макар в момента да изпитват трудности. Все пак в последните години те станаха четири пъти шампиони, така че е нормално отново да са фаворити за титлата. Берое също направи солидна селекция, но вече времето ще покаже дали ще съумеят да се сработят и да надградят над това, което бяха досега. Има и още 3-4 отбора, които могат да се намесят в битката за челото.

Яд ли те е за случилото се с Локомотив София? финиширахте на трето място през сезон 2014/15, но вместо да участвате в Лига Европа, клубът бе пратен във В група...

- Разбира се. Доста ми е болно, защото всички момчета и треньори хвърлиха и последната капка пот, за да може да показваме силни игри. Но там нещата куцаха много като организация, но въпреки това бяхме направили прекрасен колектив. Голяма заслуга за това имаше Димитър Васев. Болно ми е, защото вложихме много, а накрая трудът ни отиде на вятъра. Това е най-тъжното от цялата история. Лошото е, че и след толкова години в А група Локо София е пратен във В група и не е ясно как оттук насетне ще се развива. Със сигурност клубът ще го има, но дали ще искат новите собственици веднага да се върне в професионалния футбол... Истината е, че си спечелихме честно правото да играем в Лига Европа. В крайна сметка обаче е нормално, когато не си си плащал задълженията, да бъдеш изпратен във В група. Дали е ЦСКА или Локо София - няма значение, законите трябва да се спазват. Надявам се с Ботев Пловдив да имам възможността да играя в евротурнирите.

През миналата кампания по-често подаваше, а сега вкара в дебюта си. Кое ти доставя по-голямо удоволствие?

- В юношеските си години започнах като крило, ползваха ме и като нападател, но не съм от типичните тарани. Затова не ми е чуждо, знам какво е да вкарваш. Но най-вече обичам да печеля. И головете, и асистенциите са ми любими. Иска ми се да започна да вкарвам повече и да съм водещ реализатор.

Стигна до националния отбор. Имаме ли според теб шансове да се класираме на Евро 2016?

- Надявам се да победим Норвегия и да се класираме на бараж. Щастлив съм, че Ивайло Петев ме повика и ми даде Възможност да дебютирам. Дано и занапред попадам в полезрението му.
Още по темата: общо новини по темата: 285
09.10.2015
09.10.2015
01.10.2015
25.09.2015
24.09.2015
22.09.2015
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Успех с жълто-черната фланелка,Дани!Много точно и разумно интервю!Само Ботев!
+7
 
 
Добьр футболист майсторски гол срещу Говедата ..
на 22.07.2015 г.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+12
 
 
Имаш качества, Дани, имаш и амбиция! Дерзай! От това печелим всички заедно!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Пловдив приема юбилейно издание на турнир по художествена гимнастика
Директор в Ботев: Финалът да е в Пловдив!
Крушарски с интересен коментар за евентуалното идване на Гриша Ганчев в Локо
ФК Асеновец: Нека една 100-годишна традиция бъде продължена!
ЦСКА-София постави цел на Белчев, но всичко зависи от Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: