ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Първа копка на Втория гребен канал догодина, става готов за 12 месеца!
Автор: Мария Морунова 13:20 / 09.06.2015Коментари (60)13570
© Plovdiv24.bg
Делата около Втория гребен канал най-вероятно ще приключат до края на тази година, заради което общинската администрация планира старт на строежа на съоръжението през 2016-та година. Това обяви кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че съдът ще разглежда жалбата на "еколози", която изисква община Пловдив да направи екологична оценка на измененията на Общия устройствен план (ОУП) в района на парк "Отдих и култура" заради Зоологическата градина и Втория гребен канал.

По думите на кмета очакванията на юристите са по всички съдебни инстанции да се мине до края на годината. През това време Общината ще приключи с провеждането на всички процедури, касаещи строежа на канала.

"А през 2
АНКЕТА:
Има ли нужда Пловдив от втори гребен канал?

Да
Не

016 година ще започне строежът, като първата копка ще е може би през ранната пролет догодина. Самият строеж пък ще отнеме около 12 месеца", коментира градоначалникът.

Той припомни, че проектът за Втори гребен канал ще се изпълнява на два етапа, всеки за по около 7 млн. лева. Общината има готовност да финансира първият етап. Обмислят се варианти за финансиране на втория.


Още по темата: общо новини по темата: 72
21.02.2023 »
23.08.2022 »
20.04.2022 »
03.02.2022 »
10.08.2021 »
18.02.2021 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Да бе , да ! Знам какво ще последва ---- начална копка и 17 годишно продължение ...подобно на строежа на сградата на Новите хирургиии... " Вълкът козината си мени , но нрава никога ! " А в това начинание каква " лапаница " ще падне - бедна ви е фантазията !
0
 
 
Пловдив има нужда от стадион, а не от втори канал. Спокойно парите, които ще се налеят в този канал могат да отидат за обновяванве на стадион Пловдив.
0
 
 
Хубаво е нещата да се гледат от различни страни, защото всяко нещо което се прави има последствия /в добрия и лошия смисъл/ в различни направления. От гледна точка на спорта, изграждането на втори гребен канал ще постави Пловдив в топ 3 на световното гребане по условия и база за провеждане на състезания. Това означава световни първенства във всички възрасти всяка година, хиляди души състезатели, треньори, медии и публика. От друга страна в момента нашият гребен канал е уникален с това, че е заобиколен с дървета, които спират въздушните течения и създават еднакви условия за състезателите във всички коридори на канала. Не съм сигурен, ако дърветата се премахнат за да се направи втори канал, дали това няма да направи канала "по-ветровит"? Трети аспект, но не по-малко важен за определена група от хора е, че за да се реализира втори канал трябва да се отчужди земя, която е частна собственост и съвсем случайно принадлежи на "близки приятели", които ще бъдат компенсирани щедро от общината. Моето мнение е, че изграждането на всяко спортно съоръжение е добре за града ни. Лошото е, че се харчат в пъти повече пари за всяко нещо, както стана със "златната" спортна зала на Колодрума.
+1
 
 
Втори гребен канал му се иска! При наличето на един И то прекрасен!. . А летище? -Не !
+1
 
 
Повечето от коментиращите не знаят какво представлява района зад гребният канал.До вторият ресторант е що-годе добре,но навътре до Марица е пущинак.При втори канал ще има алеи,пейки,спортни и детски площадки,новозасадени подходящи дървета,беседки,цветя райграс,места за пикник и почивка.Водни колелелта,велосипеди и лодки под наем,заведения.След реновирането на зоологическата градина мястото ще си заслужи името Парк отдих и туризъм.Остава градският стадион да се санира и комплекса ще добие нов вид.
+5
 
 
ще исека т горичката за да отлеят още едно бетонно корито или както казват ако единият крачол на тотев естарият канал то другият му крачол е новото бетонно корито ще изгонят тотално гражданите по този начин защото никои нормален пловдивчанин няма да доведе детето си за да се наслади на този лунен пеизаж
+5
 
 
Пълен абсурд.Кому е нужен втори гребен канал?
+3
 
 
Вторият гребен канал е незаконно планиран. Процедурите по проекта също са незаконни. Целта му е да легализира заграбването на общински имоти.
+3
 
 
Хубава е идеята за втория гребен канал и зоологическата градина.Обаче какво ще стане с горичката около тях,няма ли да намалее значително ? Според мен трябва колкото дървета изсекат,толкова и да засадят,защото само строят а залесяване-почти никакво !
0
 
 
Да ви чете човек аргументите ПРОТИВ и да си помисли. Добре де, отпускат се пари за оправяне на някои неща в града ни например за 10 или за тези сега 14 милиона левчета. Да допуснем, че се оправят. И после? Ще се окаже, че парите са изразходвани само за подобряване на жилищната среда без капка перспектива за развитие. Това няма да е начинът да отворим още работни места, нито да привлечем туристи и инвестиции. А с тази инвестиция за втори гребен канал се появява нелоша перспектива. Често пъти ще сме домакини на световни и европейски първенства, което означава солиден приток на журналисти и туристи, нужда от нови работни места. Приходи за града, хотелите и кръчмите. Които пък си плащат местните данъци и пак приходи за града. С организацията на тези първенства все по-често в чуждите медии ще се споменава името на града ни, впечатленията от него и ето ви рекламата по безспорен начин. Значи има перспектива в такава инвестиция. В крайна сметка ще даде повече приходи за общината и тя ще решава местните ни проблеми с по-солиден финансов ресурс. Мога още по-подробно да ви го сдъвча, ама нейсе...А за така наречената гора ви моля да се поразходите там и да огледате. Има стабилни каваци на брега на реката и около десетина солидни дървета до брега на сегашния канал. Те няма да бъдат засегнати. Останалото е шубраци, трева и боклуци. Аман от пишман еколозите!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: