ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
11 години от шампионската титла на Локомотив Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:12 / 08.05.2015Коментари (55)14237
©
Мястото е град Пловдив, парк "Лаута". Датата е 8-ми Май 2004 г. - Локомотив Пловдив е шампион на България след драматична победа над Славия с 3:2, головете за "черно-белите" бележат Мартин Камбуров на два пъти и Нешко Милованович!

"Смърфовете" печелят златните медали с актив от 75 точки - 24 победи, 3 равенства и само 3 загуби при внушителната голова разлика 74:24. Втори в класирането остава Левски със 72 точки, а трети ЦСКА с 65. В "Б" група тогава изпадат отборите на Черноморец (18 точки), Македонска слава (26) и Ботев (27).

Ето и имената на всички футболисти от шампионския сезон на Локомотив, записали златна страница в историята на клуба:

Вратари:
Васил Камбуров, Красимир Петков, Румен Попов

Защитници:
Владимир Иванов, Кирил Котев, Александър Тунчев, Иван Пасков, Траян Дянков, Роберт Петров, Петър Колев, Недялко Хубенов

Халфове:
Красимир Димитров, Ванчо Траянов, Иво Михайлов, Нешко Млованович, Иван Кризманич, Велко Христев, Светослав Бърканичков, Атанас Георгиев, Митко Ценовски, Добри Орловски, Несим Нешадов, Деян Постоловски

Нападатели:
Мартин Камбуров, Методи Стойнев, Бобан Янчевски, Екундайо Джайеоба, Жарко Серафимовски, Дарко Спалевич, Явор Въндев

Старши треньор: Едуард Ераносян

Помощник треньори: Иван Маринов, Любомир Шейтанов







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 09.05.2015 г.
-1
 
 
Та като станахте "шампиони" - какво направихте в евротурнирите, че нещо не си спомням.. Ааа, май имаше един Бошко Балабан.. да, да. Стоян Колев сигурно още го сънува-:))
+2
 
 
УНИЖЕНИЕТО Е ПЪЛНО ШАМПИОНИ СУПЕРШАМПИОНИ А НА ГОМНЕЖА НЕКРОЛОЗИ ТОЙ УМРЯ БОТЕВ ИЗПАДНА КРАДЕЦА КАРАИБРАХИМ ОГРАБИ НА ХОРАТА ПАРИТЕ ЗА ДА СЪЖИВИ МЪРТВЕЦА НО СЪЩИТЕ ТЕЗИ ОГРАБЕНИ ХОРА СА ГО КАЗАЛИ УМРЯЛ КОН НЕ РИТА
-3
 
 
Преди 14 години беше извършено най-срамното предателство от страна на футболни фенове спрямо собствения отбор.Каква е историята на това предателство?През 1999 г. "Локомотив" изпада от състава на "А" група с най-лоши показатели от всички 16 отбора.Следват 12-ти и 13-ти сезони в "Б" група.Челното класиране, даващо шанс за влизане в елита, е мираж.Отборът завършва съответно на 6-то и 4-то място.Стадионът в парк Лаута е празен, отборът е изоставен от феновете си.Но най-срамното тепърва предстои.През 2001 г. акциите на клуба са закупени от Г.Илиев.Клубът прекратява съществуването си.Това е узаконено с акт на Пловдивски Окръжен съд, публикуван в Държавен вестник.Същият този акт на ПОС регистрира смяна на седалището на спечелилия бронзови медали през изминалия сезон "Велбъжд" - Кюстендил. Пак с този акт последният е ПРЕИМЕНУВАН на "Локомотив".Начело с треньора си Д.Димитров в Пловдив пристига целият отбор на "Велбъжд".Синият екип е заменен с черно-бяло рае.От прекратилия съществуването си "Локомотив" в натрапения в града ни отбор от югозапада остават единствено Д.Бачков и резервният вратар Камбуров.Но да се върнем на феновете и срамната им реакция.Вместо да бранят клуба си със зъби и нокти, те напротив, одобряват прекратяването на съществуването му и посрещат натрапниците като свои. А своите, които играеха, доколкото могат, в "Б" група, са забравени и низвергнати.Следва купена титла, шот и мъка, много мъка.Но краят И идва.
-2
 
 
За тези които злорадстват.Най-трудните мачове на кюстендилският Пришълец са не купените.Срещу Ботев,Раковски Севлиево,Спартак Варна.Всички отбори от югозапада им се дупеха,а като прибавим и преиграният мач с Черно море дупетата лъсват.Затворете си устите жалки нещастници,защото помним.Защо наказаха за допинг арменеца.Защо нямаше допинг контрол на вашите мачове.Защо съдиите не смееха да се оплачат от въздействието на Наркомана.Защо ви наричаха ,,кучката на мафията''.Мафията ви сдаваше по домова книга.Последният беше кумеца на Наркомана ,Коко.Лежалия с Илиев в затвора Тишо Фаталния ви наркоманизира,фашизира и ви изгони публиката.Без цигани,турци и арменци гагаузите от Черно море ви изпревариха по посещаемост.Нещо което никога преди това не е ставало.Продължавайте да се гордеете с началото на края ви,жалки мангали.
+7
 
 
За тези които злорадстват-Локомотив в онзи сезон започна и завърши на 1-во място!Играчите ни наистина бяха машини и биехме наред всички!Погледнете головата разлика+Победите над софийските отбори!Нито можете да ми откраднете спомените,нито радостта,нито фактите които са написани черно на бяло-Локомотив е шампион,Ботев в"Б"група!!!Хайде сбогом,милиони ви изхарчиха и пак не можете да го изпитате и усетите!!!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+2
 
 
Чета и се чудя как може да има Пловдивчани,които не се радват за успехите на града ни,независимо кой е допринесъл за това!!Пише се къде е купата ,а по тази логика някой виждал ли е купата на Ботев?И какво значение е къде е ?Това не отменя шампионската титла на отбора.Нима софийските отбори ставаха всяка година шампиони по нормалния начин.Ай де стига с тази злоба момчета.И двата отбора са дали и ще дават слава на града ни ,затова гледайте позитивно на всяка новина прославяща града ни!!!
0
 
 
Бяха черно-бели времена! Даже световната мода беше в черно и бяло! Дали случайно или не, но тогава целия свят беше полудял по черно-бялото! Имахме мощен и луд по Локото собственик, който въпреки величието си не веднъж се разплакваше на стадиона, след като препълнените трибуни скандираха името му! Нещо невиждано до сега на друг БГ стадион със собственик от ранга на най-великия, Георги Илиев! Почти до края на шампионата никой не вярваше, че шопите ще ни оставят да станем шампиони, но момчетата на Едо мачкаха наред, като Левски и Цска отнасяха "тройки" на Лаута, а всички останали идваха там, като обречени! Имахме всички предпоставки да станем първенци за първи път в историята си и го сторихме! Имахме богат и луд по Локомотив собственик, имахме невероятен треньор, като Едо, който успя не с големи треньорски умения, а по-скоро с уникалното си качество на човек, който успя да създаде неразбиваем колектив! Те, футболистите останалото си го можеха! Никога няма да забравя младите и образцови футболисти като Камбуров, Котев и Тунчев! Никога не мога да забравя невиждания и до днес по БГ терените център-халф в лицето на Кризманич.....! Няма как да забравя и уникалния чернокож футболист Екондайо Джайеоба, който има огромна заслуга за титлата със своите голове и своето футболно майсторство! .....Как да забравим и Нешко, който вкара златната дузпа, за да вдигнем титлата на днешния ден, точно преди 11 години!!!!..... И всички останали от отбора.....!Да припомням ли и десетките хиляди, които заляха улиците на Пловдив след мача? Някой може ли да забрави честването на титлата пред над 60 000 души на главната и по главните булеварди!? Празненство, което НИКОГА НЕ СЕ БЕ СЛУЧВАЛО В България! Не се е видяло и до днес!!! Всички черно-бели, а и останалите футболни фенове в града ни, които успяха да видят шампионската купа в Пловдив са щастливци, защото такова нещо, за жалост не се случва често в иначе най-футболния град в България! Пловдив! Това беше една неочаквана, но сбъдната мечта за Пловдивчани и която може спокойно да се нарече "най-великото преживяване" в живота на десетки хиляди пловдивчани, а събрани с тези извън страната ни и стотици хиляди! Пожелавам на Локомотивците да видят още много пъти тази титла, защото я заслужават, заради любовта си към отбора и най-вече, заради страданията, които изживяват с клуба на живота си, но никога не могат да го махнат от сърцата и душите си! Така е, защото Локомотив Пловдив е велик футболен клуб и е огромна част от футболното лице и история на България! Бог да пази Локомотив Пловдив и България! Честита годишнина на всички пловдивчани ! САМО ЛОКО!
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 08.05.2015 г.
0
 
 
преди 11 год. станахме шампиони . Каде с бой по съдиите , каде с уговорени мачове ,каде с аванта от отборите ,ама такова беше времето мутренско,няма как. поне отбор имахме и треньор имахме тогава сига нямаме направо нищо. ни отбор ни футболисти ,ни треньор нито раководители. Е нямаме я купата сега ,ама поне снимки ни останаха за спомен. Потниците вънка ,да намираме човек с пари и да почваме както я трябва тая работа.
+6
 
 
В официалните документи и в историята, Локомотив Пловдив ще остане завинаги шампион.Завистливите селянчета нека си развиват теориите,тях никой не ги е*ава за слива.Излагат свестните фенове на отбора си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Кадри от дрон: Вижте как върви изграждането на козирката на Трибуна Спортклуб
Фенклубът на Локо преди дербито с Ботев: Нека подкрепим момчетата! Пловдив е черно-бял!
Локо се включи в благотворителна кампания! Урни и турнир на "Лаута" в помощ на млад пловдивчанин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: