ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Легендите на Ботев: Ръководството няма качествата да управлява такъв клуб
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:36 / 15.08.2008Коментари (0)10437
© Plovdiv24.bg
Марин Бакалов е един от подписалите се легенди на тима. Той бе част от ръководството на тима и се опита да промени начинът на управление през миналия сезон, но след разногласия с Димитър Христолов напусна.
16 от ветераните на Ботев Пловдив подписаха днес декларация, в която заявяват, че сегашното ръководство на клуба няма нужните качества да управлява такъв тим. Ботев е побеждавал Барселона и Байерн Мюнхен, а сега се бори за оставане в групата всеки сезон в последните 10 години. Обликът на тима да играе красив и атакуващ футбол също се загуби, това са част от причините легендите на тима да заявяват категорично, че Ботев се нуждае от нов собственик и ново ръководство. Под декларацията са се подписали: Иван Сотиров, Иван Занев, Райко Стойнов, Милан Каратанчев, Фори Маринов, Димитър Танков, Атанас Маринов, Атанас Хари Георгиев, Иван Митев, Костадин Костадинов, Трифон Пачев, Александър Бахчеванджиев, Георги Разложки, Димитър Младенов, Митко Аргиров и Марин Бакалов. Ето и самата декларация:


Уважаеми привърженици на Ботев Пловдив, почитатели на футбола, дами и господа,

Ние, долуподписаните бивши футболисти и треньори на Ботев Пловдив, бихме желали да изразим нашата съпричастност с тревогите на привържениците на Ботев Пловдив относно случващото се в клуба, най-вече през последните 10 години.

Ние сме част от едно славно поколение, донесло много поводи за радост и гордост на всички, свързани с Ботев. Ботев беше страшилище за Байерн и Барселона, които си тръгнаха убедително победени от Пловдив. Ботев беше неизменно измежду най-силните отбори в България, известен с неподражаемия си стил, красивия футбол и мълниеносните контраатаки.

Ботев е славен тим, с богата история. Това е най-старият футболен клуб в България, два пъти шампион на страната, носител на Купата на България и Балканската купа.

С голямо съжаление и болка трябва да признаем, че през последните 10 години Ботев води неизменна битка да запази мястото си в „А" група, а на два пъти, за първи път в историята си, изпадна и в по-ниския ешелон. Ботев вече не е фактор в първенството. Единственото, което е останало от духа на славния тим от 80-те е безрезервната подкрепа на привържениците. Не можем да се примирим с тези факти. За нас мястото на Ботев е винаги в челото на класирането и в европейските турнири.

Управлението на един клуб е по-различно от управлението на една търговска фирма. То е и огромна отговорност към историята, привържениците и всички футболисти, треньори и специалисти, допринесли през годините за изграждането на славата на Ботев. Последните 10 години са повече от достатъчни, за да се убедим, че настоящото ръководство няма необходимите човешки и управленчески качества да ръководи Ботев. Необходима е промяна. Ботев има нужда от нов собственик и нов начин на управление, за да се върне там, където му е мястото - на върха. Изразяваме нашата готовност да работим с всеки, който милее за благото на Ботев и го ръководи към нови успехи. За съжаление не такова е положението със сегашното ръководство.

Още по темата: общо новини по темата: 359
19.02.2011
07.09.2010
25.06.2010
27.04.2010
23.03.2010
18.02.2010
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: