ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: За стадион "Пловдив" са нужни 100 милиона, а не 20!
Автор: Мария Морунова 12:38 / 08.12.2014Коментари (23)13845
© Plovdiv24.bg
"Стадион "Пловдив" служеше за предизборни кампании. Това е прекалено чувствителна тема, за да си правим постоянно с него ПР-акции". Така кметът Иван Тотев коментира исканите от пловдивски депутат 20 млн. лв. за ремонта на спортното съоръжение, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Градоначалникът обясни, че общината е имала конструктивно изследване за стадиона отпреди няколко години. Оттогава обаче до момента има голяма законодателна промяна - навлизането на еврокодовете, т. е. общината няма експертиза, която да доказва, че стадион "Пловдив" отговаря на новите изисквания.

"Според мен стадионът не отговаря на новите еврокодове. По тези нови изисквания той трябва да бъде препроектиран изцяло", каза още кметът.

По думите му препроектирането само ще е около 1 млн. лв., а цялата сума за ремонта на съоръжението ще е минимум 100 млн. лв.

"Приключим ли работата по Колодрума, ще започнем да говорим и за стадион "Пловдив", коментира Тотев, като подчерта, че по приоритет трябва да се работи по подобни проекти - приключва един, започва друг.

Така той обобщи и идеята за ремонт на пътя Пловдив-Асеновград. Според него депутатите на Пловдив трябва да лобират пътят да влезе в някаква програма за изпълнение, тъй като и досега е работено там по програми, а не от републиканския бюджет.




Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023 »
20.11.2023 »
20.06.2023 »
20.09.2022 »
14.09.2022 »
20.01.2022 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
първоначално ми се стори бая 100 милиона ,но се сетих че с времето инвестицията определено ще се възвърне
+3
 
 
След като повалихме София в състезанието за Европейска столица на културата, значи можем на повторим успеха на всеки един фронт. Въпросът е дали властта в Пловдив изобщо има сериозно намерение да спаси една от светините на българския спорт, или и Тотев е запял същата песен като гнидите (не мога да ги нарека "кметове") преди него...
Простаците са непобедими!
на 08.12.2014 г.
0
 
 
Всички имате правилен подход и мнение относно стадиона ,винаги може да стане при положение ,че се гласува и разреши проблема на високо ниво, 100 или 200 милиона винаги могат да се намерят,но нещата наистина са сложни или не чак толкова ,в опростения му вид е по важно ,че някой иска да си напълни джоба със комисионни или да възложи проекта и изпълнението на близки до неговия кръг фирми, там е парадокса и ключа за бараката, каквото и става трябва да се знае ,че става дума за пари много ,много пари пита се КОЙ е този на когото ще му разрешат ,аз поне така мисля всеки си има право на мнение .
+9
 
 
Ако трябва и 200 милиона ще дадеш, кмете! Тоя стадион е един от символите на Пловдив и ТРЯБВА да бъде направен час по-скоро! 25 години вече се руши! А е видял едни от най-славните мигове на българския футбол изобщо! И вместо да оставяте шопите да правят втори национален стадион и да напълнят гушата на бат Венци Толупа, можете да се борите тези инвестиции да дойдат в най-футболния град на България!!!
+5
 
 
Този стадион е от началото на 60-те години на миналия век. Морално и технически е тотално остарял. Няма смисъл да се наливат пари в един умрял соц. динозавър. Англичаните преди десетина години я разбраха тази истина и събориха из основи митичния УЕМБЛИ за да построят на негово място нов съвременен стадион отговарящ на всички съвременни изисквания. Затова - нов поект за НОВ стадион, стабилен инвеститор и стига политически сълзлив популизъм !
+8
 
 
Региони в растеж - това е програмата, чрез която може да се кандидатства за нов стадион! Уважаеми властимащи и хора от които зависи - започнете работа от сега, ако наистина желаете да имаме нов стадион!
+14
 
 
Грешен ни е целия подход към темата за стадион Пловдив. Трябва да се настоява новия национален стадион да се издигне в Пловдив на мястото на този. Славчо и другите Пловдивски представители в парламента включително и Тотев като настоящ кмет, трябва да се аргументират с географското положение на града, наличието на летище, друга инфраструктура, 350000 жители и тн. Трябва да се изправят срещу идиотския модел - всичко в София - и само така ще ни чуят. Всичко друго е прах в очите и мотаене. Трябва да спрем с изказвания като "зависливи шопи" и подобни. Нямаме право преди да сме си свършили работата като хората.
+6
 
 
Докато не се построи новият стадион в София, забравете нашият в Пловдив да стане! Първо Венци дебелият и другите трътки в БФС-то трябва да си лапнат тлъстите комисионни от шопския стадион, и едва тогава може да отпуснат нещо и за Пловдив. Аз винаги съм бил на мнение, че Общината трябва да спре да чака благоволение от столицата, защото такова няма да дойде никога! Нека да се изтегли заем, да се построи стадиона със собствени средства или в някакво партньорство с друга фирма, и до 4-5 години при един правилен мениджмънт стадионът ще се изплати! Освен за футбол, стадионът може да се използва за състезания по лека атлетика, концерти и т.н. Вси(ко е въпрос на разчети и по-малко лапане!
+16
 
 
Причината за да не бъде започнат основен ремонт на стадиона са завистливите шопи,стадион Пловдив е най-големия в България както се знае,ако беше готов до сега националите щяха да играят на него,да не говорим за мачове от лига европа или шампионска лига,приходите щяха да идват в Пловдив а не в София,това е основната причина-парите !
+3
 
 
истината е че избързаха с Колодрума,Пловдив е футболен град и стадион Пловдив трябваше да е приоритет,а не залата
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: