ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ударно начало за Супер Любо и Ботев в Лига Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:35 / 03.07.2014Коментари (84)19651
"Канарчетата" стартираха тазгодишния си европоход с разгромна победа над Либертас с 4:0
Ботев стартира тазгодишния си европоход с разгромна победа над Либертас с 4:0 в първи мач от в първия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят бе дебют за новия треньор на "канарчетата" Любослав Пенев. Реваншът между двата тима е на 10 юли в Сан Марино.

"Жълто-черните" трябваше да се изправят срещу Либертас без големите си звезди от миналия сезон. Феребори Доре, Юнес Хамза и Вандер Виейра, които не бяха картотекирани за мачовете от Лига Европа, като най-вероятно ще напуснат клуба поради финансовите проблеми.

Часове преди мача Любо Пенев получи неприятна вест, след като Алесандру Бенга и Серджан Лукин отказаха да вземат участие в тази среща. Единствено Алесандру Куртеан от румънците се съгласи да излезе титуляр. По този начин селекционера на България бе принуден да пусне младока Радослав Терзиев, за който това бе европейски дебют за "жълто-черните".

Веднага след първия съдийски сигнал на Един Якупович пловдивчани се нанесоха в половината на гостите от Сан Марино и започнаха да редят атака след атака пред вратата на Алдо Симончини.

Иван Цветков беше близо до откриването на резултата в 7-ата минута, но стреля неточно след центриране на Куртеан. Последният опита рефлекса на Симончини в 21-ата минута с удар от дистанция, но националът се разтегна и изби опасната топка, която влизаше в горния десен ъгъл на вратата му.

Натискът на "канарчетата" продължи, а на няколко пъти гостите трябваше да чистят от голлинията. В 25-ата минута обаче подаване с глава на Ромарио Кортзорг матира отбраната и Мариян Огнянов с диагонален удар я изпрати във вратата на Симончини за 1:0.

В края на първата част Ботев бе близо до отбелязването на втори гол след центриране от фаул, но Терзиев и Цветков на празна врата не успяха да засекат коженото кълбо.

През втората част картинката бе същата като през първите 45 минути, но разликата от първата беше, че отбраната на гостите не успя да издържи на атаките на "канарчетата" и се пропука на няколко пъти. 

В 51-ата минута Мариян Огнянов се възползва от центриране на Йордан Христов и с глава отбеляза втория си гол в срещата.

Малко след това Цветков направи резултата класически. Капитанът на "жълто-черните" разстреля стража на гостите от точката на изпълнение на дузпата, засичайки центриране на Луис Педро.

Едва в 62-ата минута гостите отправиха първи удар към вратата на Ботев, но Адам Стаховяк не бе затруднен. Десет минути по-късно Педро бе изведен зад отбраната на непретенциозния съперник и отбеляза четвъртото попадение в двубоя. 

След този убедителен резултат пловдивчани вече мислят за следващия си съперник в Лига Европа. Във втория кръг те ще срещнат Санкт Пьолтен. Австрийците са гости в първата среща, която е насрочена за 17-ти юли, а реваншът е седмица по-късно.

Интересен момент е, че Ботев игра контрола срещу Санкт Пьолтен по време на подготвителния си лагер в Австрия. "Канарчетата" спечелиха приятелската среща с 4:2.

Ботев - Либертас 4:0
1:0 Огнянов (25)
2:0 Огнянов (51)
3:0 Цветков (58)
4:0 Педро (72)

Ботев: Стаховяк, Христов, Терзиев, Филипов, Минев, Куртеан, Иршак (69-Васев), Сърмов, Огнянов (81-Юсеин), Ромарио (56-Педро), Цветков

Либертас: Симончини, Молинари, Бенвенути, Рокети, Риги, Факондини, Антонели, Торели, Рости (74-Анджели), Морели, Дзенаро (61-Голинучи)

 

Още по темата: общо новини по темата: 74
19.09.2014
26.07.2014
25.07.2014
25.07.2014
25.07.2014
25.07.2014
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Последна снимка за спомен! Запазете си я в архива! За следващите десет години тя ще ви остане!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 04.07.2014 г.
+14
 
 
Браво на момчета, че превъзмогнаха негативите около клуба и играха със сърце. Това искаме, канарчетата! А, пък друго си е да съм на стадиона с любимия отбор, невъобразим кеф! Винаги ще ви подкрепяме, момчета! Само Ботев!
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+14
 
 
Честита победа! а да попитам лайнаута с кой играxа за Лига Европа че търсих в нета ама неможах да намеря :D:D:D:D:D:D
+13
 
 
Тази година мисля че отбора ще играе много по добре, освободени психически, освободени от разни псевдо звезди / Хамза, Лукин, Бенга, Куртеан и др. / ще се представим на ниво. Пари ще има достатъчно за заплати и режийни. И стадиона ще продължи да се строи.Напред Канари !!!
-16
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
+24
 
 
До Жако,Вожда,Лошо Куче и всички злобни дребни душички ,който освен да хейтват друго не умеят в този живот !!! Как живеете с толкова злоба ? Що не идете пред парламента да си хейтвате на воля бе комплексирани форумни мангали / Ама не ви стиска нали ,защото всички сте мъже само пред клавиатурите и по-точно в темите за Ботев ... Дерзайте глупаци ...
+5
 
 
"Их начииии мамъ му старъ тия жАлтитИ пак бият бе... За пореден път излизам от Пиругофф."
+15
 
 
ГАЗИИИММ !!!! . .....лайнута се наака от яд : )))
+6
 
 
На тази снимка са МЪЖЕТЕ с главно "М"! Благодаря ви, момчета! Благодаря ти, Куртеан, че се оказа мъж, а не леке като тримата бегълци , които вдигнаха бяло знаме още преди да се е чул изстрел на бойното поле. Благодаря ти, Любо! В теб ми е надеждата Ботев да премине през тежките изпитания! Само ти можеш да сплотиш момчетата и да ги направиш боеспособен български отбор! Тези, които не бяха в Бургас, могат само да съжаляват. Атмосферата по трибуните беше страхотна. Бяхме поне 3 хиляди.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: