ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
"Канарчетата" стартират европохода си без звездите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 03.07.2014Коментари (16)6354
© Plovdiv24.bg
Иван Цветков извежда "жълто-черните" с капитанската лента днес
Отборът на Ботев (Пд) стартира европохода си днес. Съперник на тима от Пловдив е считаният за аутсайдер тим на Либертас от Сан Марино. Двубоят ще бъде и официален дебют за новия треньор на Ботев Любослав Пенев.

Специалистът не познава вкуса на поражението в неофициалните срещи на тима, след като седна на горещия стол при "жълто-черните". Сега въпреки проблемите около финансирането на клуба и фактът, че всичко това се отразява и на психиката на футболистите, те ще преследват задължителна победа над тима от Сан Марино. Целта на Ботев ще е да разгромят съперника на стадион "Лазур" в Бургас, за да може реваншът през следващата седмица да има само протоколен характер.

Извън състава на националния селекционер останаха петима футболисти - Феребори Доре, Вандер Виейра, Юнес Хамза, единственото ново попълнение Станислав Дрянов и Абел Анисе. Първите четирима не са картотекирани в УЕФА за срещите с Либертас от първи предварителен кръг на Лига Европа. Дрянов е с юношеския национален отбор до 19 години, който ще участва на европейското първенство. Анисе пък имаше права за тези двубои, но малгашът е пред трансфер в Лудогорец.

Въпреки липсата на основни играчи Ботев разполага с качествен състав, за който се счита, че няма да има проблеми да отстрани първия си съперник в тазгодишната си кампания в евротурнирите. Вчера сутринта за Бургас потеглиха всички 20 картотекирани футболисти в УЕФА.

Очаква се треньорът Любослав Пенев да не подцени съперника и да пусне в игра футболистите, които са в най-добра моментна форма.

"Жълто-черните" ще се втурнат в атака още от първия съдийски сигнал. Очаква се Пенев да заложи на схема 4-2-3-1 или да рискува с вариант 4-3-3. Атаката ще води Иван Цветков, който бе най-добрият футболист на Ботев по времето на лятната подготовка. По крилата ще нахлуват Ромарио Кортзорг и Алесандру Куртеан. От втора позиция ще напада Мариян Огнянов. Като двойка вътрешни халфове ще си партнират Томаш Иршак и Георги Сърмов. Защитното каре ще оформят Йордан Христов, Сърджан Лукин, Александру Бенга и Веселин Минев. На вратата вероятно ще застане безспорният номер 1 Адам Стаховяк. Все пак не са изключени изненади, защото с оглед предложението към играчите да се намалят заплатите, е възможно впоследствие някои от звездите да бъдат трансферирани. Ако те обаче играят в среща от евротурнирите, след това няма да могат да участват за евентуалния си бъдещ отбор, ако преминат в тим, който също се подвизава в Европа.

Гостите от Либертас също ще заложат на схема 4-2-3-1. На вратата ще застане Алдо, а карето пред него ще оформят Давиде Симоничи вдясно, Сандро Мачерата и Матео Камилини в средата, а отляво ще е Енрико Голинучи. В срещата като опорни ще си партнират Филипо Антонели и Даниеле Роки. По крилата ще атакуват Мирко Факондини и Николо Зенаро, а зад изнесения сам напред Джанлука Морели ще пробива Никола Полидори.

Още по темата: общо новини по темата: 74
19.09.2014
26.07.2014
25.07.2014
25.07.2014
25.07.2014
25.07.2014
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 03.07.2014 г.
+6
 
 
Айде, не остана! По обяд тръгва групата! Отиваме и бием, нека с това да се вдигне духът на отбора! Всичко ще се оправи при нас, само на кьосето няма да поникне брада! Само Ботев!
+5
 
 
Момчета, не съм в БГ, но искам да гледам мача!Ако някой знае дали и къде ще го дават, моля да каже!Обичам си "Ботев" и въпреки несгодите в момента искам да гледам мача!И да знаете, че едно жълто-черно сърце тупти някъде из Лондон и ще подкрепя любимият си "Ботев"!!!Благодаря Ви предварително!Бъдете здрави и обичайте "Ботев" каквото и да става!!!
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+7
 
 
В заглавието вместо да поставите канарчетата в кавички, трябваше да поставите "звездите" в кавички.
+12
 
 
Може да се плюнчите цял ден тук,но съм сигурен,че всички искаме да има два силни и богати пловдивски отбора.Какво толкова сме навели главите не мога да разбера...имаме си богатсво и то много голямо-школите!Тези школи са дали на България и света най-добрите български футболисти!Малко инвестиции и пак двата отбора ще са в зона ЛЕ.Нещата стават бавно,но това е пътя! Аман от платени чужденци...Пловдив помни легендите си,а особено тези които са вкарвали в дербито!Едва ли някой плачи за Анисе сега!Спокойно майна имаме най-голямото богатство!Защо пиша тук в тази тема...защото нашите 4-5 фена не могат да го разберат и плюят всичко,но обичат само к.д?!Успех на мача и карайте внимателно!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: