ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Талант на "канарчетата" вкара 5 на Монтана
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:01 / 26.05.2014Коментари (1)3498
© botevplovdiv.bg
Ботев разгроми с 8:0 Монтана в мач от последния 30-и кръг на Елитната юношеска група до 17 години. По този начин "канарчетата" се възползваха от грешката на Левски срещу Черно море и изпревариха "сините" на финалната права. В герой за "жълто-черните" се превърна Виктор Пенчев, който реализира пет попадения във вратата на гостите.

Ботевистите имаха тотален контрол над случващото се на изкуствения терен на базата в "Коматево" и освен отбелязаните осем гола изтърваха една дузина положения пред противниковата врата. Резултатът бе открит още във 2-ата минута, когато Борис Тютюков проби по левия фланг и центрира, защитник на гостите се опита да избие топката, но тя се озова във Виктор Пенчев, който отблизо вкара за 1:0. В 10-ата минута двамата си размениха ролите и Пенчев центрира към Тютюков, който прати топката в мрежата, но голът бе отменен заради фаул в атака. 60 секунди по-късно попадение на Александър Грънчарски отново бе отменено, този път заради засада. В 15-ата минута Йоан Пеев направи добър индивидуален рейд по дясното крило, навлезе в наказателното поле и пробва пас към Арам Адамян, но топката рикошира в тялото на играч в "синьо" и се върна в Пеев, който с мощен шут направи 2:0. 3 минути по-късно Пеев центрира към Арам Адамян, който стреля красиво от воле, но стражът на гостите спаси. Секунди по-късно Адамян остана сам срещу вратаря на Монтана и се пробва да го прехвърли, но прати топката над вратата.

В 20-ата минута пловдивчани изпълниха корнер, а Борис Тютюков засече топката с глава, но вратарят на гостите със сетни усилия изби. При последвалия втори ъглов удар Александър Грънчарски стреля с глава, но топката премина опасно покрай гредата. Секунди по-късно, при поредната си атака, ботевистите изпълниха нов корнер, а капитанът в тази среща Георги Купенов стреля в аут. В 25-ата минута Арам Адамян се озова очи в очи със стража на Монтана, но шутира в тялото му и пропусна. 3 минути по-късно Борис Тютюков проби отлично и вкара топката в мрежата на "сините", но попадението бе отменено заради фаул в атака. Тютюков изрази несъгласие с решението на главния съдия и получи жълт картон за протестите си. В 34-ата минута Арам Адамян получи топката в наказателното поле и подаде към Виктор Пенчев, който на празна врата се разписа за 3:0. Малко по-късно Пенчев оформи своя хеттрик, като при 4:0 завърши първата част.

След почивката ботевистите не намалиха оборотите и продължиха да търсят голове. В 43-ата минута, след изпълнение на ъглов удар, Георги Купенов засече топката с глава и я прати в мрежата на Монтана за 5:0. 5 минути по-късно Виктор Пенчев получи топката зад гърба на "синята" защита, напредна и останал очи в очи със стража на гостите го преодоля технично, вкарвайки за 6:0. В 55-ата минута Виктор Пенчев отново попадна в прегръдките на своите съотборници, след като от близка дистанция реализира петия си гол мача. 3 минути по-късно Йоан Пеев пусна към Виктор Пенчев, който стреля опасно от границата на наказателното поле, но стражът на "сините" се намеси добре и спаси.

Малко по-късно "канарчетата" изпълниха отлично свободен удар, при който Здравко Дерменов се озова на добра позиция, но центрирането му бе уловено от вратаря на Монтана. В 66-ата минута Ангел Семерджиев от 22 метра отправи истински снаряд към вратата на "сините" и топката разтресе левия страничен стълб. Минута по-късно нов далечен удар на Семерджиев бе отразен със сетни сили от стража на "сините". Крайният резултат бе фиксиран секунди преди края, а голмайстор на последното попадение за сезон 2013/2014 за "канарчетата" бе Кристиан Димитров.

Шампион на Елитната юношеска група до 17 години стана отборът на Лудогорец, който завърши с актив от 74 точки. На второ място остана Литекс с 6 точки по-малко, като днес ловчанлии загубиха домакинството си на ЦСКА. На трето място са "канарчетата", които имат 63 точки, колкото има и четвъртият Левски, но заради предимство в преките мачове "жълто-черните" завършиха пред софиянци.

Съставът на Ботев: Димитър Стамболийски, Здравко Дерменов, Александър Грънчарски, Георги Купенов, Атанас Куманов (52` Димитър Хубинов), Йордан Атанасов (41` Ангел Семерджиев), Радослав Апостолов (41` Жак Пехливанов), Борис Тютюков, Йоан Пеев (60` Кристиан Димитров), Виктор Пенчев, Арам Адамян

Още по темата: общо новини по темата: 108
06.06.2014
06.06.2014
04.06.2014
26.05.2014
26.05.2014
17.05.2014
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: