ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фен на Ботев: Всичко стана по невнимание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:30 / 16.05.2014Коментари (7)5078
© Plovdiv24.bg
Случилото се снощи на стадиона стана по невнимание. В това е убеден Атанас Стафунски от клуба на привържениците на Ботев (Пловдив). В "Добро утро, България!" по TV7 фенът коментира ексцесиите по време на снощния финал за Купата на България за 2014 г. Мачът беше прекъсван на два пъти, след като факли, хвърлените от привържениците на пловдивския отбор запалиха хартиени ленти и рекламни пана.

"А кой допусна до стадиона тези факли? Има си начин за охраняване на подобни събития - единственият способен субект е държавата - дали законодателно или наказателно. Никой друг няма право да проверява и арестува хора. Дo десетата минута минути след като бяха махнати загражденията нямаше полицай. Не оправдавам никой. Може би на този мач прегоряхме. Миналата година изиграхме три мача на този стадион и нямаше проблеми", продължи Стафунски.

Според него рекламите са били запалени от хвърлените обратно факли от пожарникарите. "Вместо да ги слагат в кофите с вода започнаха да ги хвърлят по лентите и рекламните пана. Пак казвам, че не оправдавам феновете. Но на тази трибуна има над 6 хил. души", допълни фенът на "канарчетата".

"Няма как да сме щастливи от прекъсването на мача. Зад организирането на един мач стоят множество усилия - от всички. В крайна сметка нещата завършиха с частичен погром на LED системата на стадиона и върху морала на хората, които следят футбола и се интересуват от него", обясни на живо от Бургас Атанас Караиванов, управител на "Футбол Про Медия" - компанията, която държи телевизионните права.

Той е радостен единствено от факта, че мачът е бил спасен. "Всички са гледали мача и ако нещата бяха излезли извън контрол можеше и да бъде прекратен. Подобни неща показват защо няма сериозни инвеститори в във футбола", категоричен е Караиванов.

Президентът на Професионалната футболна лига Стефан Капралов добави, че преди мача е имало срещи с представители на двата клуба, на фенклубовете, на полицията и пожарната. "За мен беше непонятно това, което се случи. За охраната на двубоя са платени 10 хил. лв. на полицията. Ангажирахме и частни охранители", обясни Капралов.

"Изводът, който правя за себе си е, че сега е момента да се поиска среща с министъра на вътрешните работи, да му се даде справка за милионите, които дават клубовете на полицията и как те не се справят. Има нерегламентирани действия между част от феновете и част от полицията", категоричен е Караиванов.

Още по темата: общо новини по темата: 298
30.05.2014
28.05.2014
21.05.2014
20.05.2014
19.05.2014
19.05.2014
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
"Той е радостен единствено от факта, че мачът е бил спасен" - радвай се, че не пламнаха знамената и няма пострадали, тъпанар.
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 16.05.2014 г.
-1
 
 
Ха-ха-ха , тази друсалка се обяснява като забременяла ханъма, не е искала, но агата я напънал. Ако полицаите бяха на място трябваше да ви скъсат надрусаните задници от бой, заради такива отрепки нормалните фенове не искат да ходят на мачове.
+10
 
 
Наско бил радостен, че мачът бил спасен!? Наско, не съм очаквал това да кажеш! С тези думи ставаш равен с пияндетата потници! Формално мачът беше спасен, морално излагацията ни бе тотална! Видя я цяла България! Ама разбира се, нито ти носиш отговорност, нито този тъпанар, който дирижираше агитката! Какво стана със забраната да не се използва пиротехника? Бил съм път до Бургас и съм си платил билет да гледам мача! А не дивашките изцепки на група вечни пияндета потници! Нито пък съм длъжен да им дишам отровния дим и да не гледам играта докато пуши всичко това! Наско, гледай си мачовете заедно с диванетата, а аз няма да стъпя докато не се очовечите! И как стана така, че всички тези потници си купиха билети от Клуба на привържениците? Вместо да им забраните да стъпват изобщо на стадиона, ги поощрявате! Вместо да поемеш поне някаква част от цялата отговорност, пак полицията била виновна заедно с пожарникарите!? Докога така бе, Наско?
+9
 
 
Така е, крайно време е полицията да носи също отговорност, а не само да взема парите. И който хванат - забрана за посещаване на мачове, подпис в МВР по време на всеки мач.
+6
 
 
Полицаите бяха съпер некадърници, за пореден път. Само да отбележа факта , че пиротехниката и бомбите, няка как да се хване от полицаите , всеки посещаващ футболни срещи в зоната на агетките или гостувания , знае къде се крият тези неща, а именно в областта на слабините, което полицията естествено не проверява и няма как да провери.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: